Sayfa 289/398 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339389 ... SonSon
Arama sonucu : 3182 madde; 2,305 - 2,312 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. An itibariyle ABD risksiz yatırım F/K= 100 : 4.3= 23

Riskli yatırım olan borsa son 12 ay F/K= 26
    Önümüzdeki 12 ay için F/K= 22 (beklenti)

Durum dengede gözüküyor.

Eğer UST10Y getirisi %5 e çıkarsa F/K sı o zaman 23 ten 20 ye düşer ve Riskli yatırım olan borsa pahalı hale gelir. Bu durumda %20 lik bir düşüş beklenmeli.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Nolur müsaade et de bu forumda yazayım abi ya. Tabii sen yazma dersen yazmam.

Bu kağıt her daim benim takibimdedir. Buradaki değerli katılımcıların yorum ve beklentilerini öğrenmem icap ediyor.
    Forum benim tekelimde değil tabiki herkes her konuda istediği yerde yazabilir. Ben hem ereğli hem de yapı kredi taşıyorum. Değerli fikirlerinizi ykbnk için de o sayfada yazmanızı bekliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kuvantum fiziği kuralları geçerli borsada, durum bunu gösteriyor. Katılım unsurlarının birbirlerini etkilemesine ek olarak gözlem ortamının şartları da etkileşim üzerinde rol oynuyor. Bu iş çok zorlaştı artık çünkü işin içindeki faktörler aşırı çoğaldı. Elimizde 3 bilinmeyenli tek bir denklem var ve teorik olarak bu denklemin çözümü imkansız. Ekstra 2 bilinmeyen tahmin ile yerine konabilir, eğer tahmin çıkarsa, ki olasılığı yüksektir, elimizde patlar.
    Konuyu doğru yere çektin TH. Kuvantum fiziğinde Heisenberg belirsizliği olarak bilinen ve atom altı parçacığın yerini tam olarak bilmenin mümkün olmadığı ancak belli bir anda bulunabileceği noktaya ilişkin olasılığın hesaplanabileceği konusu finans piyasalarındaki durumdan farklı. Biz sabit ve sürece etki etmeyen bir gözlemci yerine hedefin sürekli değişmesine neden olan gözlemciler topluluğu etkisinden söz ediyoruz. Eğer kuantum parçacıklarının davranışları da finans piyasalarının katılımcıları gibi rastgele farklılaşsaydı analoji uygun olurdu.

Denklem konusuna gelince; çözüm diye bir şey aramıyoruz zaten, süreci kendi gerçeklerimize göre yönetiyoruz aslında. Servetinin %10 ile borsa oynayan biri ile tamamını masaya süren birinin gerçekleri de farklı olur. Yaş, cinsiyet, sağlık durumu, hayattan beklentileri, dini ve siyasi eğilimler, günlük hormon seviyeleri bile işin içinde. Bu yüzden geçen hafta karakter geliştirme üzerine burada nutuk çekerek insanların vaktini aldım.

Belirsizlik dünyasında kontrol edebileceğiniz yegane şey kendiniz demiştim ve bunun yollarını sıralamıştım.

Rusya'daki çelik talebinin düşmesi bekleniyor
    Rusyanın en büyük çelik üreticilerinden Severstalin genel müdürü Aleksandr Şevelev, ülkedeki yüksek borçlanma maliyeti nedeniyle çelik talebinde bu yıl yüzde 5 ila 7 düşüş beklediklerini söyledi.Şevelev, başkent Moskovada düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Rus çelik sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Severstalin küçük ve orta ölçekli müşterilerinden bazılarının yatırımları erteleme kararı aldıklarına işaret eden Şevelev, "Yatırımları azaltıp mevcut faiz oranı nedeniyle paralarını bankaya yatırıyorlar çünkü mevduat getirisi bazı ticaret türlerini aştı." dedi.

Şevelev, yıl başına kıyasla çelik talebine ilişkin tahminlerin kötüleştiğini vurgulayarak, "Yıl başında 2024 çelik talebine ilişkin yüzde 1 ila 2 düşüş bekliyorduk. Ancak üçüncü çeyrek sonuçları doğrultusunda 2024 sonu için talepteki düşüş yüzde 5 ila 7'yi bulabilir." diye konuştu.

Rusya Çelik Birliği tahminlerine göre, ülkedeki çelik talebinin bu yıl 2023e göre yüzde 6 gerilemesi bekleniyor.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

1-Bugün çarşamba,3 gün takas avantajı var (cuma-cumartesi-pazar)
    2-Yarın ay sonu,Voip çiler pozisyon kapatırlar.
    3-Hacim iyice düştü,yerlerde
    4-Dünyada olumlu bir gelişme görünmüyor.
    5-Türkiye de yıl sonuna kadar bir faiz indirimi beklenmiyor.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

6.  Alıntı Originally Posted by kalus Yazıyı Oku
    4 Ekim 2024 günü YKBNK aldım (ort. maliyet 25.70, portföyün %100 ü). 30.4.2025 vadeli Forward dolar alım (43 TL) sözleşmesi ile tüm TL portföyüm hedge'lenmiştir.

Şimdi yapı kredi alıp sürekli olarak ereğli sayfasında yazmak ne oluyor anlayamadım. Neden Yapı kredi sayfasında detaylı hisse hakkında yazmıyorsunuz da burada yazıyorsunuz?????
    Şaka mısınız okumayın, istediği yere yazar. Bende de yok, ama düşündüğüm bir şey var...İster yazarım ister çizerim...
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

7.  Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Sayın yelpaze; naçizane görüşüm olarak belirttiğiniz yöntem; bence; büyük bilgi birikimi ve tecrübe ile edinilmiş bir yaklaşım. Müsait olduğunuzda; genel hatlarıyla; bu konuyu biraz daha açabilir misiniz? Teşekkürler.
    Sevgili INVENTOR dikkatin ve sonuç çıkarma isabetliliğin beni çok etkiledi.
    BIST tarihi, makro ekonomik veriler ve borsa verileri konusunda tüm detayları bir araya getirmek hem zaman alan bir iş hem de önemli zorlukları var. Verileri bir araya getirseniz bile doğru yorumlayacak bilgi altyapısı için de sayısız kitap okumanız, kendinizi geliştirmeniz lazım (ben bunu yapabildiğimi iddia etmiyorum ama veri birikimim kendi stratejilerime yetiyor şimdilik). Bu emeği başka işe harcasam acaba ne olurdu diye de kafanızı duvarlara vurmamanız lazım. Hiper enflasyon rakamları öyle bir şişiriyor ki; 1986'dan günümüze, Türkiye'nin makro verilerini bir arada sunabilen üniversite kürsüsü bile göremedim. Veri başlangıç serileri de devamlı değişiyor, mesela milli gelir serisini defalarca değiştirdiler, 1998'i esas alarak izliyordum. GSYH borsanın değeriyle direkt ilgilidir, tıpkı halka arzlar, sermaye artırımları, temettüler, karlılık gibi. Makro verileri döviz cinsinden tutmak zorundayız.

Teknik-Temel analiz yöntemleri yapay zekanın finans dünyasına hızla girdiği koşullarda anlamsız kalacaktır.
    80'lerin algoritma devriminden çok daha etkili bir değişim olacak. Yapay zeka insandan daha hızlı tepki verme temelli bir sistem değil, oyunu da kendi yazıp kendi güncelleyecek özgürlüğe sahip olacak. Bilgi-veri dağları insan kapasitesinin sınırlarını çoktan aştığından insanlar tüm ayrıcalık ve yetkilerini mecburen bu süper kapasiteli ve hızlı makinelere devredecekler, rekabet de bunu kaçınılmaz kılacak.

Ön görebileceğimiz en iyi strateji finans piyasalarının en uzun vadeli döngülerini çalışarak oluşturulanlardır. Zaman penceresini genişlettikçe doğal sınırlara sahip kaynakların arz-talebi ile nüfus gibi temel dengelerinin etkisi daha belirleyici role sahip olacak. Bunlar bizim başarılı olabileceğimiz stratejiler için uygun koşullar sunabilir, vade kısaldıkça yapay zeka etkisi artacaktır ve sürüyü o bile sevmez Geriye kalan ise karar verici yani bizlerin durumu. Bunun için de kendimizi, teknik bilgimizle orantılı biçimde geliştirmeliyiz. Gerçeklerimize göre hareket etmeliyiz, disiplin, stop loss, beklentiler, zorluklara dayanma gücü, bazı durumlarda onlardan kaçabilme cesareti vs.

Aslında herkesin bildiği şeyleri iyi bir paketle sunmaya çalıştığımın da farkındayım

Hergün komisyonla birlikte 8 kademe maliyetiniz olduğunu unutmayın,bu ortamda hisse bugün 36 kademe fırsat sunmuş.

Sayfa 289/398 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339389 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •