Sayfa 844/882 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854 ... SonSon
Arama sonucu : 7053 madde; 6,745 - 6,752 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. "Bağlı Ortaklığımız olan Berkosan Balkans'ın şirket ortaklarından VAIA AS'nin ,ortaklık içerisindeki %15'lik paylarının tamamının, 150.000 Euro karşılığında Berkosan BALKANS' tarafından satın alınmasına karar verilmiştir. Söz konusu satış işlemine konu tutarın 75.000 Euro ‘su VAIA AS 'ye ödenmiştir. Kalan 75.000 Euro' nun ödemesi ise Mayıs 2025 tarihinde yapılacaktır. Bahse konu %15 payın devir işlemleri başlatılmıştır.

Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş'nin bağlı ortaklık oranında herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1345688

.

BRKSN, Berkosan Balkans'ta % 55 lik paya sahip...Kalan % 45'in % 15'inin kimde olduğu (geçen yıl Slovak şirkete satılmıştı. Bu satış yapılmadan önce ortaklık payı % 60 idi, KAP'tan bakabilirsiniz hatta linkini veriyorum: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1151510 ) belli, geriye kalan % 30 kimde belli değil ?..

Diğer konu, ortaklardan birine ait % 15 lik pay Berkosan Balkans tarafından satın alınıyor ve bu durum BRKSN'ın ortaklıķ oranında bir değişikliğe yol açmıyorsa VAIA AS denen şirketin sahip olduğu % 15'lik payın BRKSN'ın % 55'lik payının içerisinde olduğu anlamı çıkar...Çünkü hariçten bir satın almada dolaylı olarak BRKSN pay oranı da yükselecektir...Bildiğin matruşka durumları ve ben buna kafayı taktım...

Berkosan Balkans Doo'nun ortaklık yapısını istedim şirketten, cevap verdiklerinde buraya yazacağım...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

2. İçeriğinde hisse bulunan fonlarda da (Hisse Yoğun Fonlar hariç) stopaj oranı % 10'a çıkmış durumda...Özellikle değişken fonların bazıları yüksek oranda hisse tutmakta idi...Haliyle bu fonlara olan ilgi giderek azalacaktır ve yatırımcılardan fon satış emirleri gelmeye başladığında fon yöneticilerinin nasıl davranacakları gayet önemli...

Böyle bir durumda bu fonların ellerindeki hisse oranlarını düşürmesi beklenebilir mi, evet...Zaten taze para girişi olmayan borsa için gereksiz bir risk, gereksiz bir karar...Faizden kaçan para da borsaya gelmez kardeşim, faiz demek garanti getiri demek; ne işi olur garantici birinin her türlü hırsızlığın döndüğü piyasada...Gelse de marjinal bir etki yaratmaz bu oranlarda...Sıfır riskli PPF getirileri bile aylık % 4 civarı halen...1 milyon TL'ye 40 bin TL getiri üzerinden % 7.5 oranında 3 Bin TL vergi kesilirken, % 10 üzerinden 4 Bin TL vergi kesilecek...Aylık 37 bin TL değil 36 bin TL net gelir yani...

3. evet elma ile armudu karşılaştırmak sağlıklı değil neyi alıp satacağımı size soracak değilim aylardır süslü laflarınızı dinledik gerek x gerek telegram sayfalarında ben hisse almadan önce bu platformlara bakıyorum en son üye olayım burdan yazayım dedim çünkü diğer platformlarda engeller geçersiniz yazdıklarımdan rahatsız olursunuz diye hisse üzerinde bu kadar yorum yapma amacınızı da tahmin ediyorum çünkü önce büyüme sonra faiz byd yazılarınızın altı dolu değil bilanço dönemleri gelen kaplar ani gelişen haberler de bilgilendirme yorum yapılır sizinki başka bir boyut kazandı sebebini de herkes biliyor yorulmayın

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    berkosanın hikayesi skumtech değildi...o yıllardır var olan bir yılan hikayesi idi...kimse belli belirsiz bir hikaye için bu hisseyi almadı...hikayesi büyüme hikayesiydi...2022 yılındaki karı -3,856 milyon zarar iken , 2023 yılı net karı ise 70,562 milyon idi...yurtiçinde üç tane fabrikası, yurtdışında da iki tane fabrikasının olması idi...olası ekonomik krizlere dayanma gücüydü..

senin için hikaye bitmiş ise bence bu hisseyi almaman lazımdı...hikaye bitmiş ise burada da durmaman lazım...hisseleri karşılaştırmak için illa ki ikizini mi bulup getirmek gerekiyor ??

4. ben teknik olarak 1 defa yorum yaptım üye olduktan sonra gayette nizami yorum yaptım başkaları gibi beklenti inş maşallah diyerek fiyat beklentisi teknik yorum yapmadım takıntı falan değil insan alıp satacağı hisseleri şirket koduyla etiket yapınca herkesin ne yazdığı teknik ne çizdiği görülüyor bunların olayı farklı anlamak istemiyorsunuz sanırım boğa gelince herkes analizci yorumcu olur zaten merak etme iş testere/ayı piyasasında isabetli yorum yapabilmek yapamıyorsanız susacakcısınız şirket bilgileri bilanço yorumlamak yetmiyor güzel kardeşim bunlar fiyatı etkilemiyor ne yazık ki

geçen sen almanya tablosuna yorum yaptın bana düşmez cevabı ama biliyormuş gibi konuşuyorsunuz sanırım gelişmelerden bi habersin vw grubunun sıkıntılarını takip et bakalım almanya bakanı ülke ülke dolaşıyor haklıymış gibi orda da yorum yaptın mesela komik oluyorsunuz

Alıntı Originally Posted by Filip Yazıyı Oku
    Bazılarında artık sağlıklı olmayan bir takıntı hali gelişmiş durumda. O kadar ileri gitmişler ki, yalnızca bir kişiyi haksız çıkarmak uğruna grafikleri dahi çarpıtarak yanlış yorumluyorlar. Üstelik kendilerini "teknik analiz uzmanı" olarak tanıtıp grafik okumada yetkin olduklarını iddia ediyorlar. Ancak bu da yeterli olmamış; farklı kimlikler yaratıp isim değiştirerek forumda kendileriyle konuşuyormuş gibi yapıyorlar. Dışarıdan bakınca tüm bu sahte çaba çok net bir şekilde görünüyor.

Piyasa düzeldiğinde bu kişiler ortadan kaybolur,çünkü aslında kimseye bir yarar sağlamazlar.sular çekildiğinde nasıl ki karıncalar geride kalan balıkları yiyor,bu kişiler de aynı şekilde kendi menfaatleri dışında bir şey düşünmez.Bu obsesif davranışların ardında yatan asıl motivasyon da yalnızca yanıltıcı bir gösteriş..

5. ağzınıza sağlık herkes borsa için olumlu diyor bunlar hep beklenti temenni istiyorlar ki çok düştü piyasa yükselsin geçen yazdım viop takip etmeyen birisi piyasa da yükseliş bekliyor böyle haberle gerçekten komedi viop tarafında iş sürekli ciddi short pozisyonunda üstelik adamlar dolar vadelisine de poz açmış parayı çuvalla götürüyorlar kazandıkları o paradan bir daha short açıyorlar millet duymak istediğini duyunca da böyle analizci yorumları kıymetli oluyor malesef fiyat 50 lerde ben satmıyorum ben şirkete güveniyorum büyüme bebek diyerek zaten yapacakları en büyük kötülüğü yaptılar daha çıkıp hala savunanlar var cidden yazık para ağaçtan toplanmıyor çanak tamamlar millet kar cebe yapar bakalım o zaman gelince neler yazılacak

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    İçeriğinde hisse bulunan fonlarda da (Hisse Yoğun Fonlar hariç) stopaj oranı % 10'a çıkmış durumda...Özellikle değişken fonların bazıları yüksek oranda hisse tutmakta idi...Haliyle bu fonlara olan ilgi giderek azalacaktır ve yatırımcılardan fon satış emirleri gelmeye başladığında fon yöneticilerinin nasıl davranacakları gayet önemli...

Böyle bir durumda bu fonların ellerindeki hisse oranlarını düşürmesi beklenebilir mi, evet...Zaten taze para girişi olmayan borsa için gereksiz bir risk, gereksiz bir karar...Faizden kaçan para da borsaya gelmez kardeşim, faiz demek garanti getiri demek; ne işi olur garantici birinin her türlü hırsızlığın döndüğü piyasada...Gelse de marjinal bir etki yaratmaz bu oranlarda...Sıfır riskli PPF getirileri bile aylık % 4 civarı halen...1 milyon TL'ye 40 bin TL getiri üzerinden % 7.5 oranında 3 Bin TL vergi kesilirken, % 10 üzerinden 4 Bin TL vergi kesilecek...Aylık 37 bin TL değil 36 bin TL net gelir yani...

6. VIOP konusunda...

BRKSN bir aile şirketi; açığa satış yapılamayan, ikincil piyasada (varant vb) fiyatlamayı etkileyecek bir enstrümanı olmayan, piyasadaki lot sayısı ve bu lotların kimde olduğu herkes tarafından bilinen sıradan bir şirket...

Bu tür şirketlere (spekülasyon demiyorum dikkat edin) YATIRIM yapacak olan yatırımcılar için yegane done şirketin çağın gereklerine uygun, stratejik bir vizyon ile yönetilip yönetilmediğidir...Yatırımcılar buna inanır ve hisse oranlarını yükseltir ise fiyatlama kendiliğinden gelir...Öyle viopmuş, endeksmiş bilmem ne geçin bunları...

Sayın Akinkktrk varken ahkâm kesmek istemem çünkü şirket yöneticilerini en eski olarak o bizden iyi tanıyor, ancak, özellikle Skumtech olayında iyi bir sınav vermediler...Bir de şu sonki %15'lik pay konusu...Yatırımcıları gereksiz tedirgin eden açıklamalar yani...BRKSN'ın ortaklık oranı değişmediyse o açıklamayı neden gönderdiler söyleyeyim...Geçen yıl % 15'i 300 bin Euro eden şirket bu yıl 150 bin Euro...Yepyeni üretim hatları kurulmasına, şirkete sermaye konulmuş olmasına rağmen...Kim kimden ne almış, satmış konusu zaten belli değil...

Konu ne yani...Bu muğlak, ne idüğü belirsiz açıklamalara bakarak ben bu hisseyi alır mıyım, almam...Aksine 25 lerden aldığım fazlalıkları 26 civarından cüz'i bir kârla sattım...YTD

7. viop endeks geçiniz mi piyasayı görmeyenlerdensin demek ki sende son 1 1.5 senedir viop piyasası mevcut viop ne derse o oluyor madem viop endeks geçin bunları diyorsun sözde yatırımcılar patronlar vs lot para kimdeyse alsınlar kağıda yükseltsinler görelim bu piyasada yükseltselerde alıcı bulamazlar her suni yükselişte yeni dip arayışına gebe bakınız bilanço döneminde bofa nın yaptığı gibi

önce ki dönemler gibi değil endeksi falan takmasa bile kısa da hareketini yapıp tekrar düzeltir örneği çoktur son 2-3 ay hisselere bakınca görülüyor

patronlar doymuştur alıp sattığınız kağıdın geçmişine bakın bir tam 10 yıllık çanak kulp yapıp zaten oradan malı 50 katı götürmüşler yatırımcı gelipte burada yıllarca park mal yapmaz gelende piyasaya göre boğayken gelir sürer karını alır çıkar alıcı geldi mi satar geçer

üstelik geçende yazdım geçmişinde ceza alan bir yönetim var bir bist30-50 şirketi değil ucuzlayınca yatırımcı gelsin park etsin malı

neyse herkes herşeyi biliyor izleyeceğiz neler yazılıp çizilecek bakalım

8.  Alıntı Originally Posted by baskentli06 Yazıyı Oku
    viop endeks geçiniz mi piyasayı görmeyenlerdensin demek ki sende son 1 1.5 senedir viop piyasası mevcut viop ne derse o oluyor madem viop endeks geçin bunları diyorsun sözde yatırımcılar patronlar vs lot para kimdeyse alsınlar kağıda yükseltsinler görelim bu piyasada yükseltselerde alıcı bulamazlar her suni yükselişte yeni dip arayışına gebe bakınız bilanço döneminde bofa nın yaptığı gibi

önce ki dönemler gibi değil endeksi falan takmasa bile kısa da hareketini yapıp tekrar düzeltir örneği çoktur son 2-3 ay hisselere bakınca görülüyor

patronlar doymuştur alıp sattığınız kağıdın geçmişine bakın bir tam 10 yıllık çanak kulp yapıp zaten oradan malı 50 katı götürmüşler yatırımcı gelipte burada yıllarca park mal yapmaz gelende piyasaya göre boğayken gelir sürer karını alır çıkar alıcı geldi mi satar geçer

üstelik geçende yazdım geçmişinde ceza alan bir yönetim var bir bist30-50 şirketi değil ucuzlayınca yatırımcı gelsin park etsin malı

neyse herkes herşeyi biliyor izleyeceğiz neler yazılıp çizilecek bakalım
    Kendimce hisseler uzerinde geliştirmiş oldugum matematiksel bir sistemim var berkosanin olması gereken fiyat 2024 un 3 ayına kadar olması gereken rakam 57 ile 58 li rakamlardi küçük bir sasmayla pelezleme 56 yi gördü bu sadece berkosan özgü değil diğer hisseler içinde isabetli tahmin oranlarım çok yüksek maksadım övünmek değil . 6aylik bilançosunu görünce şimdilik fovari hissemi berkosani listemden çıkardım ama tabiki satmadım berkosanin 2025 in 4 ayına kadar olması gereken fiyatı 46 TL olacağı kanaatindeyim maliyetim 5 TL'nin altında berkosanin gelecekle ilgili görüşlerim 2027 2028 yıllarına kadar 300 milyon kar üretme kapasitesi olabileceğini ongoruyorum ve o tarihlerde 250 TL olabilirdik ihtimalini göz ardı etmiyorum ama şimdilik son bilancosundan sonra birdahaki bilancoya kadar yatırım listemden çıkardım ayrıca her zaman dediğim gibi yönetim 5 para etmez sürpriz bir gelişme olmazsa hedef fiyata düşe kalka gidecegini zannediyorum.bu arada son yatırımim kimmr hissesine yaptım bence çamura bulanmış altın gibi görüyorum beklentim oldukça yüksek yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir sadece kendi düşüncelerimi yazdım tüm paydaşlara sevgiler saygılar hayırlı günler dilerim.
    Son düzenleme : Akinkktrk; 02-11-2024 saat: 23:52.

Sayfa 844/882 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •