Sayfa 392/401 İlkİlk ... 292342382390391392393394 ... SonSon
Arama sonucu : 3201 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Syn cokenerjik, siz benim yazdığımı anlamiyorsunuz galiba.

Ben saf cirodan bahsediyorum siz "asagidaki kalemde enflasyon düzeltmesi farki var onuda eklersek şu kadar olur" vs. diyorsunuz.

Konuştuklarımızın alası yok. O sebeple daha fazla uzatmayalım. Saygılar.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    arkadaşım, "saf ciro" dediğin şey nedir? hasılat mı? satış mı, kira geliri mi? ne bilançoda ne de vergi dairesi bildiriminde saf ciro ya da ciro diye bir şey geçmiyor. geçmeyen bir kelime üzerinden bizi niye tartıştırıyorsun?

zaten konumuz "kira geliri şişiriliyor mu şişirilmiyor mu" meselesi. şişirilme falan yok. varsa kanıtla. ayrı mercilere, birbirinden bağımsız muhasebe teknikleriyle yapılan bildirimler üzerinden kira geliri şişiriliyor demek abesle iştigal.

2.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    arkadaşım, "saf ciro" dediğin şey nedir? hasılat mı? satış mı, kira geliri mi? ne bilançoda ne de vergi dairesi bildiriminde saf ciro ya da ciro diye bir şey geçmiyor. geçmeyen bir kelime üzerinden bizi niye tartıştırıyorsun?

zaten konumuz "kira geliri şişiriliyor mu şişirilmiyor mu" meselesi. şişirilme falan yok. varsa kanıtla. ayrı mercilere, birbirinden bağımsız muhasebe teknikleriyle yapılan bildirimler üzerinden kira geliri şişiriliyor demek abesle iştigal.
    Siz işin içine başka şeyler karıştırdığıniz icin saf ciro kelimesini kullandim yoksa oyle bir terim yok. Demek istediğim sadece ciro uzerinden konuyu tartısalim. Bu sirket için cok büyük oranda ciro = kira gelirleri demek.

Elektrik gelirleri hariç ciro elde edecegi baska kalem yok. O da 2024 icin 250 mln tl bekleniyor. (genel kurulda söylenen rakam.)

Neyse siz bildiginiz yoldan yürüyün. Rygyo mükemmel bir iş yapısı olan bir sirket. Umarim farklı dusunsekte birlikte kazanirız.

3.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Siz nereden bakiyorsunuz bilmiyorum ama ben kap a yollanan vuk bilancosunda 6 aylik ciroyu 957 mln tl olarak görüyorum.

Ciro ile oynanamayacagi konusunda size katılıyorum.

ciro değil ki o "yurt içi satışlar"

onun nedenini de yazdım zaten, enflasyon muhasebesi uygulanmış haliyle vergi dairesine bildirilmiş olan, yani vergiye tabi olan yurt içi satış tutarı bu. ciro dediğiniz hasılat kalemi eğer enflasyon muhaebesi uygulanmamış olsaydı o zaman vergi dairesine aşağıdaki 478 m tl lik enflasyon düzeltmesi de bu yurt içi satışa dahil olacaktı. arada hala 175 m açık var ve bu da bizim bilemediğimiz bir muhasebe tekniğinden ibaret olabilir.

ciro dediğiniz tutarın aslında "hasılat" olduğunu anladık nihayet. bunun içinde olursa eğer menkul satışı da olabilir, 6 ayda böyle bir satış olmadı ama işte olunca şaşırmayın buradaki sizin ciro dediğiniz, aslında hasılat denilmesi gereken ve vergi dairesine de bildirilmesi gereken bir gelir olabilir. kira gelirinden bağımsız bir şeydir.

hasılat:

* Gayrimenkulün satışı
    * Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen kira gelirleri
    * Hizmet gelirleri

kalemlerini içerir

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Siz işin içine başka şeyler karıştırdığıniz icin saf ciro kelimesini kullandim yoksa oyle bir terim yok. Demek istediğim sadece ciro uzerinden konuyu tartısalim. Bu sirket için cok büyük oranda ciro = kira gelirleri demek.

Elektrik gelirleri hariç ciro elde edecegi baska kalem yok. O da 2024 icin 250 mln tl bekleniyor. (genel kurulda söylenen rakam.)

Neyse siz bildiginiz yoldan yürüyün. Rygyo mükemmel bir iş yapısı olan bir sirket. Umarim farklı dusunsekte birlikte kazanirız.

öyle olmuyor işte

"Ciro, bir işletmenin belirli zaman dilimlerinde gider ve maliyetleri düşülmeden hesaplanan toplam kazancıdır."

bu kazanç da her yerden gelebilir, yarın konutlar satılacak, galeriler satılacak belki 1 depo satılacak, faiz geliri olacak kur farkı olacak, bunların toplamdırı ciro

5.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku

elbette kazandık ve kazanacağız, buna şüphe yok ama madem rygyo güveniyoruz, en azından kira gelirleri şişiriliyor diyerek yaklaşmayalım, varsa bir kanıtı biz de görelim diye yazıyorum. kira gelirleri her şekilde artacak, enflasyon muhasebesi uygulanınca vergi dairesine sunulan kira geliri ve diğer her türden gelirler, enflasyon oraınında tırpanlanacak, böylece vergi matrahından düşülecek, şimdi 478 m tl gözüken enflasyon düzeltme karı da özkaynaklara dahi edilecek. sonra yine bize bedelsiz olarak geri dönecek.

burada şişirilme diye bahsedilen şey aslında tam tersi, gerçekte olan kira ve diğer gelirler vergi dairesi bildiriminde, enflasyon muhasebesi mantığına uygun olarak düşük gösteriliyor, kanuna da uygun, olay bu.

6.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    elbette kazandık ve kazanacağız, buna şüphe yok ama madem rygyo güveniyoruz, en azından kira gelirleri şişiriliyor diyerek yaklaşmayalım, varsa bir kanıtı biz de görelim diye yazıyorum. kira gelirleri her şekilde artacak, enflasyon muhasebesi uygulanınca vergi dairesine sunulan kira geliir vs gelirler vergi matrahından düşülecek, şimdi 478 m tl gözüken enflasyon düzeltme karı da özkaynaklara dahi edilecek. sonra yine bize bedelsiz olarak geri dönecek.
    Ben kira gelirleri şişiriliyor demedim.

Enflasyon muhasebesi kaynaklı tüm sirketlerde olduğu gibi Rygyo da tüm gelirlerini fatura tarihinden itibaren ilgili donemin sonuna kadar geçen zamandaki enflasyon orani kadar artiriyor-artırmak zorunda. Enflasyon muhasebesinin temeli bu zaten.

Örnek: Şirket 1 ocakta 1.000.000 tl lik fatura kesti diyelim. Ilgili donem 1.ceyrek sonu 31 mart ve bu 3 aylik enflasyon %10 ise o 1.000.000 tl lik fatura muhasebe kayitlarina 1.100.000 tl olarak girer. Bu olay gelir tablosundaki tum kalemlere ayni oranda uygulanir.

Devam edelim. 31 Mart ta 1.100.000 tl olan bu rakam 2.ceyrekte enflasyon orani %10 olursa 30 haziranda 1.210.000 tl olarak muhasebeleştirilir. Bu durum sene sonuna kadar böyle devam ettirilir.

Olay bu kadar basit.Bunda anlasilmayacak bir durum yok.

7.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Rygyo enflasyon muhasebesi uygulamiyor mu?[emoji848][emoji848]

Bence siz enflasyon muhasebesinin E' sini ancak anlayabilmişsiniz. Rygyo nun ayrıcalığı neymişte enflasyon muhasebesi uygulamiyormus.

Arayın şirketi sorun bakalim uyguluyor mu uygulamiyor mu?

2024 3 aylikta 503 mln tl olan kira gelirleri nasil oluyorda 6 aylik bilancoda (ilk 3 aylik gelirler) 770 mln tl oluyor.

Bunu aciklayin yeter.

son 3.ç finasal tablolar raporunda gördüm ayrıcalığı neymiş, sayfa 3
    *
    "SPK, 17 Mart 2005 tarihinde almış olduğu bir kararla, Türkiye’de faaliyette bulunan halka açık şirketler için, 1 Ocak
    2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon muhasebesi uygulamasının gerekli olmadığını ilan etmiştir.
    Şirket’in finansal tabloları, bu karar çerçevesinde hazırlanmıştır."

spk sonradan bir zorunluluk da getirmemiş ki, benim de daha önce belirttiğim üzere, spk için hazırlanan finansal tablolarda enflasyon muhasebesi uygulanmamış. ama vergi dairesine yaptığı bildirimde bunu uygulaması mantıklı, sonuçta ödeyeceği vergiyi düşüren bir uygulama.

8.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    son 3.ç finasal tablolar raporunda gördüm ayrıcalığı neymiş, sayfa 3
    *
    "SPK, 17 Mart 2005 tarihinde almış olduğu bir kararla, Türkiyeâ��de faaliyette bulunan halka açık şirketler için, 1 Ocak
    2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon muhasebesi uygulamasının gerekli olmadığını ilan etmiştir.
    Şirketâ��in finansal tabloları, bu karar çerçevesinde hazırlanmıştır."

spk sonradan bir zorunluluk da getirmemiş ki, benim de daha önce belirttiğim üzere, spk için hazırlanan finansal tablolarda enflasyon muhasebesi uygulanmamış. ama vergi dairesine yaptığı bildirimde bunu uygulaması mantıklı, sonuçta ödeyeceği vergiyi düşüren bir uygulama.
    Bundan bir onceki enflasyon muhasebesi 2004 te başlayıp (2003 te olabilir) 2005 te bitti. Burada onu yazmislar.

Ben sizi birazcık finansal okur yazar bir yatirimci zannediyordum ama şu paylasimlariniz hiç bir şey bilmediginizi gosteriyor.

Bak asagiya once 2024 9 aylik sonra 2023 9 aylik tabloları atıyorum. Enflasyon muhasebesiz 2023 9 aylik satislar 774 mln tl iken bu rakama bu sene enflasyon muhasebesi uygulandigi icin bu seneki tabloda 2023 9 aylik satislar 1.138 mln tl olarak muhasebelestirilmis. Sırf bu bile enflasyon muhasebesi uygulandiginin en büyük kanıtı.

Sayfa 392/401 İlkİlk ... 292342382390391392393394 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •