Originally Posted by
foton
sn logologo,
istersen şöyle hesaplayalım,
bu yılın toplam karı üzerinden, yada son 4 çeyrek üzerinden hesaplayalım, bana göre 2024 yılı toplam kar tahmini üzerinden hesaplarsak daha makul olur...
işyatırım 45 milyar öngörmüş...
buna göre hbk 128 çıkıyor 1050 tl yi 128 oranlarsak fk 8 çıkar.
yıl sonu için 120 tahminim vardı son çeyrek açıklanmadan önce ama 3. çeyrek performansı benzer olarak devam ederse kabaca 98-101 gibi bir şey olabilir tabi froto 4. çeyrek en iyi performansını açıklar bu durumda kabaca 120 neden olmasın? ama daha ince çalışmak için çeyreksel hbk lar üzerine istatistiksel çalışmalar yapmam gerek tahmin için.... bu yüzden çeyreksel verilere ihtiyaç duyuyorum. ayrıca f/k yı da yıllıklandırılmış takip ettiğim için çeyreksel veriler önemli ama görüldüğü üzere gerek çeyreksel de gerek yıllıklandırılmışta tam bir karmaşa var farklı kaynaklar farklı çeyreksel veriler kullanıyor yemedi enflasyon muhasebesi işin tuzu biberi oldu, sorunu çözmeye çalışıyorum, bu yüzden excel tablosuzndaki verilerle ilgili görüşlerinizi alayım dedim
Son düzenleme : logologo; 08-11-2024 saat: 20:08.
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri