Sayfa 5/307 İlkİlk ... 345671555105 ... SonSon
Arama sonucu : 2456 madde; 33 - 40 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. BofA ile birlikte BİST'te kayıtlı aracı kurumların büyük çoğunluğu benzer stratejiyi uygular güniçi. Buna çıplak açığa satış deniyor (naked short selling) yani sahip olunmayan bir hisseyi açığa basmak. Diğer borsalarda da yaparlar bunu ama piyasa yapıcılığı kapsamında yani tamamen yasaldır. BİST'te T+2 kapsamında mahsuplaşma geçerli olduğu için naked short yapan (elde olmayan bir hisseyi açığa satan) kurumlar bir şekilde karşılıksız açığa sattığı malı muhtemelen gün içi daha aşağıdan geriye alarak (ki, amaç budur) veya da diğer kurumlarla virmanlaşarak mahsuplaşma (pozisyonu kapatma) cihetine gider, aradaki fark da kurumun kârı oluyor. Bu olay yapılmayan veya bilinmeyen bir olay değildir, profesyonellerin alayı bunu bilir ve uygular.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Hayrlı olsun sn TRENDHOUND üstadım. Bir başlık açmakla iyi yapmışsınız.
    İyi geceler ve güzel bir haftasonu dilerim.

Saygılar
    Bilmukabele üstat, sevgiler selamlar. TH
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

hayırlı olsun yeni başlık. borsayla ilgilenenler umarım çok şey öğrenecektir. ereğli vaktinizi çalıyordu bence. ben taşıdığım halde diyorum bunu. bana göre talebin dünya döndükçe bitmeyeceği temel şeyleri üreten benzer şirketler artık yapacağını yapmış, para kazanmak umrunda olmayan parasını park edecek bir yerler arayanlar için adres olabilir ki üstüne fazla konuşmak gereksiz oluyor.

4. TH topik açmana ve bilgilerini paylaşmana çok sevindim. Okunası ve takip edilmesi lazım gelen bir yer olacağından eminim.

5.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    hayırlı olsun yeni başlık. borsayla ilgilenenler umarım çok şey öğrenecektir. ereğli vaktinizi çalıyordu bence. ben taşıdığım halde diyorum bunu.......
    Sağol. Böyle olması daha iyi oldu, tek bir genel başlık altında topladım yazılarımı. Bu arada ABD borsaları Trump'ın kazanmasına çok güzel tepki verdi örneğin Tesla. Trumpın politikaları enflasyonist olacak yalnız. Piyasa bunu bildiği için tahviller satış yedi ve getiriler fırladı. Gösterge faiz %3.6 lara kadar inmişken seçim arifesinde neredeyse %4.5 e roketledi. Tahvil yatırımcıları bu süreçte %20 ye yakın zarar yazdı, kaldıraçlı olanlar ise bundan çok daha fazlasını.

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    hayırlı olsun yeni başlık..
    Elinde hangi ABD kağıtları var? Hangi sektöre yatırım yapıyorsun? Trumpın seçilmesinden en çok nemalanan sektör finansal sektör oldu ama endeks olarak Russell2000 en çok çıktı yani ufak şirketlerin hisseleri.

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TH topik açmana ve bilgilerini paylaşmana çok sevindim. Okunası ve takip edilmesi lazım gelen bir yer olacağından eminim.
    Eyvallah Mathias, övgüler için teşekkürler. Senin borsa bilgi ve tecrüben ortalamanın çok üzerinde. Burada yorumlarını zevkle okuyup dikkate aldığım bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki katılımcıdan biri de sensin. Aramızda ciddi bir yaş farkı var diye tahmin ediyorum ama tecrüben gerçekten süper. Senin yorum ve beklentilerini okumak hem bir zevk hem de çok aydınlatıcı. Onlardan mahrum kalmak istemem. 😊😊😊

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Elinde hangi ABD kağıtları var? Hangi sektöre yatırım yapıyorsun? Trumpın seçilmesinden en çok nemalanan sektör finansal sektör oldu ama endeks olarak Russell2000 en çok çıktı yani ufak şirketlerin hisseleri.
    Fazla dağıtmadım ben ABD'de. Cesaret edip PLTR aldım tabana yakın. Maliyet 10$. Şu anda 58 dolarda. BIST'e riskimi dağıtmak için koydum aslında ama tam tersi oldu BIST paylarımla da oradan almış olsaydım ömrümdeki ilk milyonumu yapıp borsa işinden elimi ayağımı çekebilirdim ama işte

Sayfa 5/307 İlkİlk ... 345671555105 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •