Sayfa 6/306 İlkİlk ... 456781656106 ... SonSon
Arama sonucu : 2448 madde; 41 - 48 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST ile alakalı 2 olumlu gelişme yolda. İlki TCMB'nin faiz indirimi döngüsü yakında başlayacak. Bankalar bu yüzden ön planda. Daha da önemlisi Yen Carry Trade yeniden devreye girip 1 TRİLYON dolar civarında küresel bir yatırım fonu ortaya çıkacak. Bu fonun %2 si gibi bir oranı TR'ye gelir, yuvarlak olarak 20 milyar dolar. Faiz döngüsü aşağı yönde olacağı için bu meblağın yarısı borsaya BİST30 şirketlerine gider ve borsa için 10 milyar dolarlık yeni bir kaynak ortaya çıkar. Sonuç itibariyle bankalar ve holdingler öncülüğünde borsada bir çıkış başlayacaktır.
    Hayırlısı olsun. Buradan TH'ı takip ederiz artık.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Hayırlısı olsun. Buradan TH'ı takip ederiz artık.
    Sağolasın Borsacı Beyefendi kardeşim. Selamlar sevgiler. TH
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Fazla dağıtmadım ben ABD'de. Cesaret edip PLTR aldım tabana yakın. Maliyet 10$. Şu anda 58 dolarda. BIST'e riskimi dağıtmak için koydum aslında ama tam tersi oldu BIST paylarımla da oradan almış olsaydım ömrümdeki ilk milyonumu yapıp borsa işinden elimi ayağımı çekebilirdim ama işte
    Çok güzel kazanmışsın tebrik ederim. Son derece cüretkar bir yatırım olmuş ve meyvesini de yemek üzeresin. Palantir benim de takibimde (yatırım amaçlı değil), fiyat aksiyonun bakıyorum sadece ve bu hissenin bu kadar roketlemesine hayret ediyorum. Bana sorarsan artık Palantirden çıkma vakti geldi. Neden dersen bunun 2 nedeni var: Şirketin metrikleri artık ayyuğa çıktı bu bir. İkincisi ve çok daha önemlisi şirketteki insiderler hisse satıyorlar. Piyasa değeri 133 milyar dolar olan bir yazılım şirketi bu. Temkinli olma zamanı geldi.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Palantir temel rasyolar:

Valuation Measures As of 11/8/2024
    Market Cap 133.01B
    Enterprise Value 128.70B
    Trailing P/E 291.95
    Forward P/E 142.86
    PEG Ratio (5yr expected) 2.93
    Price/Sales (ttm)53.08
    Price/Book (mrq) 29.57
    Enterprise Value/Revenue 48.63
    Enterprise Value/EBITDA 248.32

Şunlara bakar mısınız? Defter değerinin 30 katından işlem görüyor, son 12 aylık F/K sı ise 292. Yıllık cironun 53 katından işlem görüyor. İşte bu yüzden insiderlar hisse satıyor.

5. Bakın insiderlar nasıl sıraya girmiş Palantirdeki hisselerini satmak için:

Palantir Technologies director sells shares worth $406,646
    Nov 07, 2024

Palantir's CEO Alexander Karp sells $650 million in stock
    Nov 07, 2024

Palantir Technologies' chief accounting officer sells shares worth $999,250
    Nov 07, 2024

Jefferies downgrades Palantir stock as it becomes 'most expensive software name'
    Nov 07, 2024

Perşembe günü CEO 650 milyon dolarlık hisse satmış.

6. Laf Palantirden açıldı. Bu hisse aslında bir case study yani emsal vaka. Tam 1 yıl önce analistin biri SAT raporu yayınlayarak hedef fiyatı 5 dolar olarak verdi. 10 ay önce 2024 Ocak ayında da başka bir analist yine SAT raporu yayınlayarak hedef fiyatı 15 dolar olarak belirledi. Ocak ayında hisse 15 dolara indi ama sonra öyle bir çıkış trendine giriverdi ki şu anda 58 dolarda. Tam tersi oldu. Alın size analistlerin raporlarının durumunu çok iyi yansıtan bir tablo.

7. Trendhound Twitter'a girmeyi düşünmüyor musun?Platodata zamanında Uzunçağatay,sen,kuzu yaptığınız muhabet şimdi Twitter'da yapılabilseydi ortalık yıkılırdı

8. Büyük marj ile yanılan analistlerin en büyük hatası rasyonel davranmak oldu. Ama piyasa asla rasyonel davranmaz. Ayrıca piyasada equilibrium (denge demektir yani bir sistemin hareket halinin değişme eğiliminde OLMADIĞI durum) da yoktur. O yüzden raporlar ve hedef fiyatlar ciddi bir önem taşımaz.

Sayfa 6/306 İlkİlk ... 456781656106 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •