Sayfa 414/461 İlkİlk ... 314364404412413414415416424 ... SonSon
Arama sonucu : 3687 madde; 3,305 - 3,312 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. istanbulda her bulunan m2 ye inşaat yapmaya devam edelim...

Dünyada içme suyu sıkıntısı yaşayacak 11 kent arasında İstanbul da var. BBC News,Dünyanın en büyük kentlerinin dörtte biri, su stresi ile karşı karşıya uyarısını yaparken, içme suyundan yoksun kalması olasılığı en yüksek olan 11 kent arasında İstanbul'a da yer verdi.

Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    istanbulda her bulunan m2 ye inşaat yapmaya devam edelim...

Dünyada içme suyu sıkıntısı yaşayacak 11 kent arasında İstanbul da var. BBC News,Dünyanın en büyük kentlerinin dörtte biri, su stresi ile karşı karşıya uyarısını yaparken, içme suyundan yoksun kalması olasılığı en yüksek olan 11 kent arasında İstanbul'a da yer verdi.

İçme suyu için musluk yerine arıtma kullanır. Şehirlerin çeperlerinde su ihtiyacı olan tarım yapar, üstüne birde su tüketen sanayi yatırımları yaparsanız susuz kalırsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Hayir Istanbulda susuzluk kuraklik falan yok bunlarin hepsi hurafe.

Istanbula araplari doldurmaya devam edecegiz ve bir gun gelecek Istanbulda Turkten cok arap olacak. Iste o gun Istanbul u baskent ilan edip butun kamu kuruluslarinin merkezinide Istanbula tasiyacagiz. Ankara nin ismine kendisine gicigimiz var.

Amacimiz Istanbulu 30 milyon nufuslu Islam merkezi ve Anadolu Islam Birliginin baskenti yapmak. Sehirde Turkce isimli tabela ve TC ibaresi kalmayacak. O gun ne guzel bir gundur. Allah in nurunu tamamlayacagi gundur.

Imza
    X partisi

4. İstanbul'u bilmem ama ülkemin Karadeniz hariç tüm bölgeleri 6-7 aydır yağış almıyor,bu ayı da kaybetmek üzereyiz maalesef.Bu hurafe falan değil yaşadığım bölgede de iliklerime kadar hissediyorum.İnşallah kış mevsiminde yoğun kar alırız da bu felaketten kurtuluruz.
    Geçen gün biraz atıştırdı,çocuklar yağmur yağıyor, yağmur yağıyor diye bağırarak seviniyorlardı.Eskiden kar için yaşanan sevinç çocuklarda yağmur sevincine kaldı.O derece yani.Yağmur nasıl bir şeydi unutmak üzereyiz.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Memlekette kirada olan evimi sattım. Kiracı çıktıktan sonra, süreç daha hızlı ilerledi. 200 çarpanla gitti. 2007 de aldığım fiyatın 2 katına satmış gibi oldum dolar bazlı(net kira getirisi+satış fiyatı). Tüm hesaplar dolar bazlı yapıldı. Yıllık ort %4 dolar faizi baz alırsak, hemen hemen reel getiri olmadan satmış olduk.

2007 gibi konut piyasasının nispeten iyi olduğu bir zamanda aldım, şimdiki gibi piyasanın kötü olduğu bir zamanda sattım. Buna rağmen reel kayıp olmadan, sağlam bir yatırım olarak fena değildi diyebilirim.

Belki dönerim memlekette bir evim olsun diye almış ve kiraya vermiştim. Ciddi bir getiri beklentim yoktu, güvenli bir yatırım alternatifi olsun demiştim. Bu hedefe hizmet etti sayılır. Aradan 17 yıl geçince, içini yenilemek yerine bunu satıp yeni bir eve yatıralım dedik. Arkadaşın yaptığı inşaattan aldık yeni evi, 2 yıla bitecek(kooperatif tarzı, ara ve Aylık ödemeler ile aynı paraya gelecek gibi).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Merhaba,

İlk defa evi kiraya vereceğimde. 4 evi olan bir arkadaş derki; kiracı ile kendi aranızda imzaladığınız boş tarihli tahliye taahhütnamesinin bir önemi yok. Git noterde kira kontratı ve 2/3 yıllık tahliye taahhütnamesi yaptır. 2/3 yıl sonra kiracı ile devam edeceksen noterde 2/3 yıl tekrar taahhütname al.Bunun aslı nedir?

Teşekkürler

7.  Alıntı Originally Posted by marfatih Yazıyı Oku
    Merhaba,

İlk defa evi kiraya vereceğimde. 4 evi olan bir arkadaş derki; kiracı ile kendi aranızda imzaladığınız boş tarihli tahliye taahhütnamesinin bir önemi yok. Git noterde kira kontratı ve 2/3 yıllık tahliye taahhütnamesi yaptır. 2/3 yıl sonra kiracı ile devam edeceksen noterde 2/3 yıl tekrar taahhütname al.Bunun aslı nedir?

Teşekkürler
    Tahliye taahhüdü tarihi, kira kontratı tarihinden sonraki bir tarih olmalıdır. Aksi takdirde tahliye taahhüdü geçersizdir.

Eğer kiracı iki ayrı kez notere gelmeyi kabul ederse sizin arkadaşın dediği doğrudur.

Ama akıllı bir kiracı, kontratı imzaladıktan sonra gidip de tahliye taahhüdü vermez.

8.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Tahliye taahhüdü tarihi, kira kontratı tarihinden sonraki bir tarih olmalıdır. Aksi takdirde tahliye taahhüdü geçersizdir.

Eğer kiracı iki ayrı kez notere gelmeyi kabul ederse sizin arkadaşın dediği doğrudur.

Ama akıllı bir kiracı, kontratı imzaladıktan sonra gidip de tahliye taahhüdü vermez.
    Notere gidilir aynı anda hem kira sözleşmesi hem de tahliye taahhütnamesi yapılır.
    Kira sözleşmesi tarihi 1 ay öncesi olacak şekilde yapılır

Not:Eski kabusum olan ev sahipliğinden 3 ay önce kurtuldum.Sadece oturduğum dairem kaldı

Sayfa 414/461 İlkİlk ... 314364404412413414415416424 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •