Memlekette kirada olan evimi sattım. Kiracı çıktıktan sonra, süreç daha hızlı ilerledi. 200 çarpanla gitti. 2007 de aldığım fiyatın 2 katına satmış gibi oldum dolar bazlı(net kira getirisi+satış fiyatı). Tüm hesaplar dolar bazlı yapıldı. Yıllık ort %4 dolar faizi baz alırsak, hemen hemen reel getiri olmadan satmış olduk.
2007 gibi konut piyasasının nispeten iyi olduğu bir zamanda aldım, şimdiki gibi piyasanın kötü olduğu bir zamanda sattım. Buna rağmen reel kayıp olmadan, sağlam bir yatırım olarak fena değildi diyebilirim.
Belki dönerim memlekette bir evim olsun diye almış ve kiraya vermiştim. Ciddi bir getiri beklentim yoktu, güvenli bir yatırım alternatifi olsun demiştim. Bu hedefe hizmet etti sayılır. Aradan 17 yıl geçince, içini yenilemek yerine bunu satıp yeni bir eve yatıralım dedik. Arkadaşın yaptığı inşaattan aldık yeni evi, 2 yıla bitecek(kooperatif tarzı, ara ve Aylık ödemeler ile aynı paraya gelecek gibi).
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri