Sayfa 26/285 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 201 - 208 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yelkenli tekneler o kadar pahalı değil. Benim 20 metrelik 10 kişiyi barındıran okyanus seyrine uygun çift yelkenli ayrıca 140 beygirlik bir de VW motoru olan teknenin sıfırı 950 bin euro. İyi durumda 5-6 yaşındaki kinci elleri bunun yarısı kadar, 500 bin euro. Kullanmadığın zaman yılın 8 ayı kaptan ve 2 mürettebat ile birlikte günlük veya haftalık kiraya verebilirsin, günlük getirisi masrafları düştükten sonra net 1000 (bin) euro civarı. Yıllık marina ücreti tuzlu yalnız, benimkinin yıllık marina masrafı 1 milyon TL. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben işi gücü bırakıp yılın 4 ayını teknemde geçiriyorum, kafamın estiği yere gidiyorum. ABD ye çok yakın, Floridaya bir kaç yüz mil mesafedeki İngiltereye bağlı Bahama adalarına bile Çeşme'den gidip geldim teknemle.
    Çeşme'den Bahamalar'a hayalimdeki hayat valla. Gayrimenkul yerine böyle bir şey alırdım ben de. Bekar olunca. Okyanus yolculuğu çok zor oluyor mu? Bu sene karayiplere gideyim seneye de güney asyaya denebilecek bir iş mi? Mürettebat lazım oluyor mu uzun yolculuklarda bir de?

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yelkenli tekneler o kadar pahalı değil. Benim 20 metrelik 10 kişiyi barındıran okyanus seyrine uygun çift yelkenli ayrıca 140 beygirlik bir de VW motoru olan teknenin sıfırı 950 bin euro. İyi durumda 5-6 yaşındaki kinci elleri bunun yarısı kadar, 500 bin euro. Kullanmadığın zaman yılın 8 ayı kaptan ve 2 mürettebat ile birlikte günlük veya haftalık kiraya verebilirsin, günlük getirisi masrafları düştükten sonra net 1000 (bin) euro civarı. Yıllık marina ücreti tuzlu yalnız, benimkinin yıllık marina masrafı 1 milyon TL. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben işi gücü bırakıp yılın 4 ayını teknemde geçiriyorum, kafamın estiği yere gidiyorum. ABD ye çok yakın, Floridaya bir kaç yüz mil mesafedeki İngiltereye bağlı Bahama adalarına bile Çeşme'den gidip geldim teknemle.
    Çok iyi. Ege'de tekne keyfi süperdir. Akdeniz'de öyledir muhtemelen. Rüzgarınız uygun olsun diyelim.
    Geçen Netflix de Jessica Watson 'un turunu anlatan filmi seyrettim. Gene bu işe giresim geldi valla...

Trendcim
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Çeşme'den Bahamalar'a hayalimdeki hayat valla. Gayrimenkul yerine böyle bir şey alırdım ben de. Bekar olunca. Okyanus yolculuğu çok zor oluyor mu? Bu sene karayiplere gideyim seneye de güney asyaya denebilecek bir iş mi? Mürettebat lazım oluyor mu uzun yolculuklarda bir de?
    Çeşme - Bahamalar deniz mesafesi yaklaşık 12 bin km, gitmesi 1 ay gelmesi 1 ay sürdü. Çeşme - Malta - Mayorka - Azorlar - Bahamalar rotası üzerinden dinlene dinlene gittik. Ben ve benim hanımda uluslararası yat kaptanlığı ehliyeti var, 26 metreye kadar boyda ticari olanlar hariç her türlü deniz aracına, yelkenli veya motorlu, tüm dünya karasularında kaptanlık yapabiliyoruz. Ayrıca telsiz operatörlüğü ehliyetlerimiz de var. Zaten bu olmadan limandan ayrılamazsın. 2 kaptan ile yolculuk süper geçti. Yelken seyri olduğu için zaten yakıt masrafı da hemen hemen hiç yok. Saatte 8-12 arası deniz mili (15-22 km) ortalama süratle yol alıp gidiyorsun. Sadece acil durumlarda, tamamen rüzgarsız havalarda, limana / marinaya girerken çıkarken motor devreye girer. Tam donanımlı bir teknedir benimki, zaten okyanus seferine uygun diye aldım. Sonarı radarı telsizi çift dümeni, yakın mesafe keşfi için zodiac botu, altta 2.5 metrelik salması vs vs her şey var. Okyanus seyri için özellikle kasırgalara ve akıntılara çok dikkat etmek lazım, bir de deniz korsanlarının olduğu bölgelere yaklaşmayacaksın örneğin karayiplere. Muhteşem bir seyir oldu yalnız. Tabii seninle beraber gelenler de kafadar olması lazım çünkü 3 ay ayni teknede zaman geçiriyorsun.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Çok iyi. Ege'de tekne keyfi süperdir. Akdeniz'de öyledir muhtemelen. Rüzgarınız uygun olsun diyelim.
    Geçen Netflix de Jessica Watson 'un turunu anlatan filmi seyrettim. Gene bu işe giresim geldi valla...
    Ege gerçekten de süper. O el değmemiş koylara girip zaman geçirmek gibisi yok. Cennetten farksız yerler oraları.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Mürettebat lazım oluyor mu uzun yolculuklarda bir de?
    Mürettebat biziz. 2 kişi hem kaptan hem telsiz operatörüyüz, bu da yeterli. Her şeyi biz yapıyoruz, yelkenleri indirip açma vs dahil. Biraz tecrübe kazandıktan sonra alışıyorsun ve zevkle bunları yapıyorsun.

Ben tekneyi yılda 4-5 ay kullanıp yılın 3-4 ayı da kiraya veriyorum kaptan ve 2 tayfası ile. Buradan çok güzel gelir sağlıyorum, günde net 1000 euro civarında para kalıyor. Bu para da marina ücretlerini, teknenin bakımını, amortismanını rahat çıkarıyor, üste de para kalıyor. Böylece tatilimi bedavaya getirdiğim gibi tekne kendini yuvarlak 10 senede amorti de ediyor yani alırken ödediğin parayı 10 senede komple geri alıyorsun. Bu işe ticari açıdan bakarsan aslında gayet güzel getirisi olan bir iş.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Trendcim
    Başkanım napıyorsun ya? Nerelerdesin? Seni uzun zamandır görmemiştim forumda. Umarım keyfin yerindedir.

Dolar 69 mu olacak diyorsun? Suni olarak şişirilmiş GSMH zaten gerçek dolar kuru 50-55 arası olmalı mesajı veriyor, tekrar edeyim bunu diyen ben değilim, GSMH rakamının verdiği mesajı tercüme ediyorum. Demek sen biraz daha yolu var diyorsun. Belki de böyle demiyorsun ama ben böyle anlıyorum. Bir izah et bakalım beklentin nedir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mürettebat biziz. 2 kişi hem kaptan hem telsiz operatörüyüz, bu da yeterli. Her şeyi biz yapıyoruz, yelkenleri indirip açma vs dahil. Biraz tecrübe kazandıktan sonra alışıyorsun ve zevkle bunları yapıyorsun.

Ben tekneyi yılda 4-5 ay kullanıp yılın 3-4 ayı da kiraya veriyorum kaptan ve 2 tayfası ile. Buradan çok güzel gelir sağlıyorum, günde net 1000 euro civarında para kalıyor. Bu para da marina ücretlerini, teknenin bakımını, amortismanını rahat çıkarıyor, üste de para kalıyor. Böylece tatilimi bedavaya getirdiğim gibi tekne kendini yuvarlak 10 senede amorti de ediyor yani alırken ödediğin parayı 10 senede komple geri alıyorsun. Bu işe ticari açıdan bakarsan aslında gayet güzel getirisi olan bir iş.
    Valla helal olsun bedavaya da getirmişsiniz herkesin hayalini Çok güzel bir sefer olmuş. Masraflı diye duyuyordum ama amorti tarafını düşünmemiştim işin. Mantıklı öyleyse. 500k yı ayırabilirsem bir gün başında da çalışırım :P

Sayfa 26/285 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •