Originally Posted by
5yearplan
Çeşme'den Bahamalar'a

hayalimdeki hayat valla. Gayrimenkul yerine böyle bir şey alırdım ben de. Bekar olunca. Okyanus yolculuğu çok zor oluyor mu? Bu sene karayiplere gideyim seneye de güney asyaya denebilecek bir iş mi? Mürettebat lazım oluyor mu uzun yolculuklarda bir de?
Çeşme - Bahamalar deniz mesafesi yaklaşık 12 bin km, gitmesi 1 ay gelmesi 1 ay sürdü. Çeşme - Malta - Mayorka - Azorlar - Bahamalar rotası üzerinden dinlene dinlene gittik. Ben ve benim hanımda uluslararası yat kaptanlığı ehliyeti var, 26 metreye kadar boyda ticari olanlar hariç her türlü deniz aracına, yelkenli veya motorlu, tüm dünya karasularında kaptanlık yapabiliyoruz. Ayrıca telsiz operatörlüğü ehliyetlerimiz de var. Zaten bu olmadan limandan ayrılamazsın. 2 kaptan ile yolculuk süper geçti. Yelken seyri olduğu için zaten yakıt masrafı da hemen hemen hiç yok. Saatte 8-12 arası deniz mili (15-22 km) ortalama süratle yol alıp gidiyorsun. Sadece acil durumlarda, tamamen rüzgarsız havalarda, limana / marinaya girerken çıkarken motor devreye girer. Tam donanımlı bir teknedir benimki, zaten okyanus seferine uygun diye aldım. Sonarı radarı telsizi çift dümeni, yakın mesafe keşfi için zodiac botu, altta 2.5 metrelik salması vs vs her şey var. Okyanus seyri için özellikle kasırgalara ve akıntılara çok dikkat etmek lazım, bir de deniz korsanlarının olduğu bölgelere yaklaşmayacaksın örneğin karayiplere. Muhteşem bir seyir oldu yalnız. Tabii seninle beraber gelenler de kafadar olması lazım çünkü 3 ay ayni teknede zaman geçiriyorsun.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri