Sayfa 357/373 İlkİlk ... 257307347355356357358359367 ... SonSon
Arama sonucu : 2978 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: PRKME - Park Elektrik Madencilik

1.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Hisse senedi alırken neye dikkat edeceksin, tüyo vereyim, kıra çıkıp avını tüyü ile yemiş bir çakal moku bulacaksın. Okulda resim dersinde simetri diye bir konu var, ilk okul da anlatılır. Ha o dersteki bilgiyi kullanma vakti. Bir aldığın şirketin başındaki adamın resmine bakacaksın, bir çakalın tüylü şeyine. Eğer simetrikse o hisseden uzak duracaksın. O hissede kazanma şansın yoktur. Her numara döner, bunu bu hisse için demiyorum ama genel bir bilgi, 30 yıllık tecrübe. Bir şablon, hiç şaşmaz. Zarar etmezsiniz, ederseniz de simetri dersine yeniden dönün.
    Piyasada böyle bir hisse var mı ki ?!...Gerilerde mesajlarım duruyor; TATGD Koç Holding'te iken neler yazmış ne mücadeleler vermişim...Ya da DYOBY ya da RTALB, CANTE...Şahsen, her şeye rağmen, bunca zararıma rağmen Turgay Ciner gibi birinin buradaki 3-5 yatırımcı ile uğraşıp buradan kazanacağı paradan medet umma gibi bir anlayışta olabileceğine asla ihtimal vermedim, vermeyeceğim...Şanına yakışmaz yahu !...Ha, yönetimden bazı çakallar bunu yapıyorlar mıdır onu bilemem...

Zaman zaman hatta her zaman kendimi O'nun yerine koyup düşünmüşümdür...Şimdi buraya bassa parayı, memleketin en modern gübre tesisini kursa, birileri de Doğan grubuna olduğu gibi 2 tane maliyeci gönderse ya da maden ruhsatını durup dururken iptal etse ne olacak ?!...Danıştay'a uzanan süreci hep beraber gördük, yaşadık...Sende para olsa bu harami düzeninde ne yapardın önce onu düşüneceksin üstadım...

Yani savunmak için söylemiyorum ancak bu memlekette bu işler gayet zor...Yine de senin haklı çıkma ihtimalini bir kenarda tutuyor muyum, evet...Sonuçta para adamı bozar mı, bozar...Bekleyip göreceğiz ömrümüz olursa...

Saygı ve hürmetlerimle
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

2. Daha önce de yazmıştım, buradaki temel pozisyonum CANTE'den yaptığım kârla açılmıştır maliyeti sıfır yani...Bu rahatlığım da bundan kaynaklanıyor olabilir, o bakımdan kimse etkilenmesin...Ha, uzun bir süredir hem fiyat hem zaman anlamında kaybım baki...Ona da nasip diyorum elden bir şey gelmez...YTD

2017 de 195 milyon dolara bakır madeni satıldığında bu rakam defter değerinin yarısı idi. Yani 400 milyon dolarlık bir şirket vardı ortada. Şimdi 100 milyon dolarlık bir şirket var. 300 milyon dolar büyük para. Elon mask bile kırk takla atar bu paraya. Empati yaparak çözemezsin bunları.

4. Empatiden ayrı olarak, değerlemesi yapılmamış TR'nin en büyük boksit sahası ve Ilgın linyit rezervini, şirketin gayrimenkulerini de hesap etmek gerekmez mi ? Zaten en başından bu yana bütün konumuz bu Ilgın rezervi, kaldı ki defalarca örneklerini verdim: Birileri hammaddesi linyit olan 25 kg lık leonardıt'i sıradan çuvallara doldurup internette 550 TL ye satıyorken, hem de yok satıyorken bu adamların oradaki varlığa sessiz ve kayıtsız kalmaya devam etmesi neyin hesabıdır çözemedim...Çözemiyorum, kafam basmıyor yani...

5.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Bu konuyu geride çok tartıştık...Adam o dönem mevzuata ve usulüne uygun çağrı yapmış, verenden almış bütün hisseleri...Ki zaten şu an bile gerçek sahiplik oranı %90 civarı bana göre...Bundan ben mağdur oldum diyen yalan söyler...

Defter değerine gelince, daha 2 gün önce şirketin Ilgın'daki varlığı tescillendi ve 200 milyon tona yakın kömür rezervi mevcut...Boksit sahası ha keza ki, CTC oradaki bu madene dayalı olarak Dünya devi olma stratejisi kuruyor...Bu da yazılı geride...Ceyhan arsası başta olmak üzere diğer mal varlıkları da cabası...

Kısacası, şu an finansallarda yazılı olmayan bir değere sahip bu şirket...Bunları da katacak olursak o dediniz rakamı katlar defter değeri dediğiniz şey üstadım...

Burada temel konu, mevcut varlıklar ile şirket için inovatif; stratejik ürünler üreten, gelişime açık bir patika öngörüp öngörmedikleri...Şahsen ben umutluyum...YTD
    Çabuk unutuluyor, öne alalım o zaman...Aynı şeyleri yazmaktan da yoruldum açıkçası...Umudum devam ediyor mu, evet...Hisseler kasada öylecene duruyor bana bir zararı yok...Ara ara tahtada 1-2 işlem yaparak harçlık çıkarmamıza da müsaade ediyorlar gençler...Yeter, bereket versin...

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Empatiden ayrı olarak, değerlemesi yapılmamış TR'nin en büyük boksit sahası ve Ilgın linyit rezervini, şirketin gayrimenkulerini de hesap etmek gerekmez mi ? Zaten en başından bu yana bütün konumuz bu Ilgın rezervi, kaldı ki defalarca örneklerini verdim: Birileri hammaddesi linyit olan 25 kg lık leonardıt'i sıradan çuvallara doldurup internette 550 TL ye satıyorken, hem de yok satıyorken bu adamların oradaki varlığa sessiz ve kayıtsız kalmaya devam etmesi neyin hesabıdır çözemedim...Çözemiyorum, kafam basmıyor yani...
    Yıllar önce şurda arsası var, şurda fabirkası var, şurda ortaklığı var hurdaları satsan hisse başı borsa değeri eden şirketler bilerek ucuz piyasa fiyatında tutulup, pahalı olan gurup şirketleri ile borsa da son bilmem kaç aylık hisse fiyatı ile birleştirilip borsadan çekildi, olmadı tahsisli bedelli ile büyük hissedar ortaklık yüzdesini arttırır. Örnek, ak iplik akalt birleşmesi, akaltın GYO ya dönüşmesi, nettur nethol birleşmesi, vestelin 2009 tahsisli bedellisi. Son güncel akfen yenilenebilir enerji de olan tahsisli bedelli. Finalde bunuda o süreç bekliyor, dikkat edersen verdiğim örnekler Türkiye nin önde gelen aile şirketleri. Yani bu adam zengin bu yapmaz tezin işe yaramaz. İnşallah bu hissenin patronunu yakından tanıyorsundur, Yoksa bize yedirmez,

7. Onları kısmen ben de biliyorum da, burada şöyle bir sıkıntı var...Maden işletme ruhsatlarının süresi tik tak, süre geçiyor yani ve bu malum güruh bu ruhsatları yenilemeyi bırak her an iptal edebilirler sıkıntısı var...Eti Soda'ya yapılan 3-5 ton satışla olacak iş de değil; rezerv ortada çünkü...Aklıma tek bir şey geliyor: orada rezerv mezerv yok, o raporların, yaptıklarını söyledikleri dekapaj vs masrafların hepsi düzmece...Olabilir mi böyle bir şey, bilemiyorum, dedim ya kafam basmıyor bu sessizliğe ve kayıtsızlığa ?!..

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Empatiden ayrı olarak, değerlemesi yapılmamış TR'nin en büyük boksit sahası ve Ilgın linyit rezervini, şirketin gayrimenkulerini de hesap etmek gerekmez mi ? Zaten en başından bu yana bütün konumuz bu Ilgın rezervi, kaldı ki defalarca örneklerini verdim: Birileri hammaddesi linyit olan 25 kg lık leonardıt'i sıradan çuvallara doldurup internette 550 TL ye satıyorken, hem de yok satıyorken bu adamların oradaki varlığa sessiz ve kayıtsız kalmaya devam etmesi neyin hesabıdır çözemedim...Çözemiyorum, kafam basmıyor yani...
    bakır madeni 195 milyon dolara satıldı, holding keş parayı şirketten alıp ona konya ılgın lisanslarını kitleyip, riski şirkete yıktı, sonuçta halka açık şirkette risk halkın oldu, sonuçta karbon muhabbeti ile kömür santrali yatırımı gereksiz, belki zarar yazacak, bunu uzmanları hesaplamıştır, bu nedenle yatırım geciktirildi,yapılmadı, bence zamana oynandı, hükümet değişse 400 milyar TL kömür şirkete kalacak, yeni hükümet uyanana kadar atı alan üsküdarı geçecek.medyasıda var hükümet üstüne gidemeyecek. Ama hükümet değişmedi, arasıda iyi değil, şimdi hükümet sen elektrik üretecek diye kömür madeni ruhsatını aldın, bende sana bu şartla 400 milyarlık madeni verdim süren doldu al ceketi git derse olan borsaya açık şirketin 150 milyon dolarına olacak. Yani holding bizim sırtımızdan bir kumar oynadı. Bence böyle.

Sayfa 357/373 İlkİlk ... 257307347355356357358359367 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •