Sayfa 392/659 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon
Arama sonucu : 5271 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    zaman bulursam, yoğunluk olmazsa forumda bir konu açacağım yatırım dahileri serisi yatırım yaklaşımı + kriterler zman bulursam back testb sonuçalrı şunun gibi

Vanguard Windsor Fund yatırım fonunun efsanevi başkanı John Neff

John Neff'in portföy yöneticisi olarak 31 yıllık görev süresi boyunca (1964-1995) Vanguard'ın Windsor Fonu'ndan elde ettiği ortalama yıllık toplam getiri %13,7 idi. Brüt bazda piyasa getiri oranını %3,5'ten fazla (ve net bazda %3,15) aştı. Geniş piyasa endeksini 22 kez yenerek büyük bir tutarlılık gösterdi ve düzenli olarak para yöneticilerinin en üst yüzdesinde yer aldı.

yatırım yaklaşımı: Değer Yatırımı (Value Investing), Kaliteli şirketler

Hisse Seçim Kriterleri:

Kaynak Kitap: John Neff on Investing

---> PEGY < 1
    ---> Satış Büyüme Serisi >= 4 ( üst üste 4 dönem satışların büyümüş olması)
    ---> HBK 5y CAGR % > 2
    ---> HBK 5y CAGR % < 20
    ---> F/K < SektörMedyanı
    ---> SNA > SNA 1yıl Önce (SERBEST NAKİT AKIŞI)
    ---> Faliyet Karı > Faliyet Karı 1y önce
    ---> Faliyet Kar Marjı % > Sektör Medyanı
    sıralama:
    ---> F/K artan sırada

ortalama yıllık toplam getirisi %13,7

dip Not:

Fiyat/Kazanç Büyümesi ve Getiri Oranı veya PEGY Oranı, iyi temettü getirileri ödeyen ucuz büyüme şirketlerini bulmaya çalışır ve PEGY Oranı'nın Kazanç Büyümesi Oranı ve Temettü Getirisi toplamına bölünmesiyle hesaplanır. Bu, Yıllıklandırılmış bazda ölçülür ve kazançlar seyreltilir ve normalleştirilir.
    Bu, Peter Lynch tarafından ve zıddı John Neff tarafından kullanılır (toplam getiri oranı olarak adlandırır).
    Önemli miktarda temettü ödeyen hisse senetleri için PEGY, PEG'den daha iyi bir ölçü olabilir.

PEGY= (F/K) / Büyüme Oranı(G) + Temettü Verimi(Y)

F/K = HİSSE Fiyatı / Hisse Başı Kar

Büyüme Oranı(G) = Şirketin gelecekteki kazanç büyüme oranını ifade eder. Genellikle yıllık büyüme oranı olarak, geçmiş yıllarda elde edilen gelir veya kazanç artışlarının yüzdesiyle tahmin edilir. Dezavantajı bu oranının tahmine bağlı olmasıdır opsiyonel olarakmevcut büyüme oranını kullanmak yanıltabilir 5 yıllık veya 10 yııllık medyan veya ortalama kullanılması ya da gelecek büyüme oranının tahmini için istatistiksel yöntemler kullanılması tercih edilir

Temettü Verimi (Y) = (Yıllık Temmettü ödemesi / Hisse Fiyatı) * 100

Biste uyarlasanız bu kriterleri nasıl uyarladınız :D en önemlş kısım burası...HBK 5y CAGR % > 2 bu enflasyon ortamında bizde kriter olmaz :D olamaz
    logologo kardeş,
    bu forum kıymetini bilir inşaallah da pek sanmıyorum..
    hala 3-5 çizik deyip arada laf sokan lot bekçileri oldukça ki bir insan yatırım olgusunu böyle de kavrayabilir sıkıntı yok..
    yok da her fırsatta tekniği kötülersen seninde yatırım zihniyetini sabaha kadar tava ya yatırırlar..
    ben çözdüm bunları..sende teknik kullanıyorsun bunlara hazırlıklı ol diye söylüyorum..
    o 3-5 çizik dedikleri de aslında 1200 lerden 800 lere inerken abi lerinin uyarılarına kulak asmayıp bu uzun sıkıntılı süreçte sinirden kendilerine attıkları jilet lerin çizikleri zaten..
    ömür boyu kalıcıdır izleri.oturmuş içlerine bir kere..
    yukarda yazdıklarına ufak bir ekleme naçizane:
    peg rasyosu eskiden 1 değeri üstüydü,,
    1,03-1,06,1,77 gibi..şimdi araya farklı verileri de ekleyince değerler hep 0,08-0,12 gibi çıkıyor..
    herkesin anlayacağı şekilde söylemek gerekirse peg rasyosu o an için şirketin ne kadar ucuz veya pahalı olduğunu söyler..
    eski sisteme göre 1,2 :şu an için %20 yukardan fiyatlanıyor gibi..
    asıl önem arzeden radyo bence ROIC değeridir...
    ben hep onu takip ederim..
    yapılan yatırımın geriye dönüşü..artık bilanço ya ne kadar katkı vermeye başladı..kaba tabirle tabii..
    f/k-favök-fd/favök ..onlar malum..herkes bilir..benim için önemli olan esas faaliyet karı...
    duran varlıklar ile uzun vadeli yükümlülüklerin oranı
    dönen varlıklar ile kısa vadeli yükümlülüklerin oranın kontrolü de her bilanço yapılamalıdır..mutat oran bozulmuş ise hemen teferruatlara bakmak lazım..
    naçizane,

2.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku

bu da beklemediğim..
    netice de çok değişen bir şey olmaz..
    araya 1-2 ay atar
    şimdiki grafiği oturtun üzerine bakın boşluk var mı...
    3-5 çizik dedikleri bu işte..
    14 kasım tarihi...

3.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    şimdiki grafiği oturtun üzerine bakın boşluk var mı...
    3-5 çizik dedikleri bu işte..
    14 kasım tarihi...
    Bu benim de tuttuğum grafik :D ti
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

4. Yatirimci iliskilerini arayayim de yarin acilista tahtada ne bekliyorlar ona gore pozisyon alayim bugun kapanista.

5. Dün sabaha karşı kendimle konuştum
    Ben hep kendime çıkan bir yokuştum
    Yokuşun başında bir düşman vardı
    Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum

şair Özdemir Asaf ne güzel yazmış şu dizeleri. Herkes kendine göre uyarlayabilir
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

6.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    logologo kardeş,
    bu forum kıymetini bilir inşaallah da pek sanmıyorum..
    hala 3-5 çizik deyip arada laf sokan lot bekçileri oldukça ki bir insan yatırım olgusunu böyle de kavrayabilir sıkıntı yok..
    yok da her fırsatta tekniği kötülersen seninde yatırım zihniyetini sabaha kadar tava ya yatırırlar..
    ben çözdüm bunları..sende teknik kullanıyorsun bunlara hazırlıklı ol diye söylüyorum..
    o 3-5 çizik dedikleri de aslında 1200 lerden 800 lere inerken abi lerinin uyarılarına kulak asmayıp bu uzun sıkıntılı süreçte sinirden kendilerine attıkları jilet lerin çizikleri zaten..
    ömür boyu kalıcıdır izleri.oturmuş içlerine bir kere..
    yukarda yazdıklarına ufak bir ekleme naçizane:
    peg rasyosu eskiden 1 değeri üstüydü,,
    1,03-1,06,1,77 gibi..şimdi araya farklı verileri de ekleyince değerler hep 0,08-0,12 gibi çıkıyor..
    herkesin anlayacağı şekilde söylemek gerekirse peg rasyosu o an için şirketin ne kadar ucuz veya pahalı olduğunu söyler..
    eski sisteme göre 1,2 :şu an için %20 yukardan fiyatlanıyor gibi..
    asıl önem arzeden radyo bence ROIC değeridir...
    ben hep onu takip ederim..
    yapılan yatırımın geriye dönüşü..artık bilanço ya ne kadar katkı vermeye başladı..kaba tabirle tabii..
    f/k-favök-fd/favök ..onlar malum..herkes bilir..benim için önemli olan esas faaliyet karı...
    duran varlıklar ile uzun vadeli yükümlülüklerin oranı
    dönen varlıklar ile kısa vadeli yükümlülüklerin oranın kontrolü de her bilanço yapılamalıdır..mutat oran bozulmuş ise hemen teferruatlara bakmak lazım..
    naçizane,
    kısa özet: teknik atıyoruz diye temelimiz yok sanılmasın :D Güzel bakan güzel görürü iltifatlar için teşekkürler kardeşim bende alışık değilim iltifata bir hoş oldum :D :D :D.... ROIC olayına gelince AYNEN ÖYLE KARDEŞİM... ROIC yatırım getirisi inanılmaz önemli bir göstergedir.... ROIC ın konumunu hem kendi içinde hem sektöre göre değerlendirmek daha sağlıklı, nacizane son olarak bu oranı WACC la beraber değerlendirmek gerekir eğer WACC > ROIC ise yatırımların getirisi maliyetini karşılamadığından sermaye kullanımı verimsizdir şirket gitgide değerini yok tmeye başalr tersi durumda tam tersi WACC< ROIC DEĞER YARATAN, YATIRIM İÇİN SERMAYESİ OLAN AYTIRIMALRI KAR EDEN YATIRIM VERİMLİLİĞİ OLAN ŞİRKET.
    WACC > ROIC olmasın yeter :D

neyse tekniğe iki çiziddirik diyenelre sözüm Temelsiz teknik olmaz , tekniksiz temel olmaz olamaz... en sağlıklısı budur. hisse değerleme yaptığımda bile ilk yaptığım ve en dikkat ettiğim şey min ort. medyan max değerlemelerin teknikle uyumlu olup olmadığıdır.... teknikle uyumusz temel analiz ve değerlemeden hayır gelmez.... ya değerleme metodolojisi yanlıştır ya da kullanılan metodoloji mevcut hisseye uymuyordur... değerleme yaptın diyelim min max ort medyan bir band belirledin ee ne zaman alacaksın???? işte bunu teknik söyler... teknikle hareket edersin.... teknik olmadan olmaz kesinlikle olmaz yatırım tavsiyesi değildir. temelle değeri bulduktan sonra teknikle fiyatın peşine düşersin. her ne kadar değer ve fiyat birbirine zıt yatrımcılık anlayışının bir parçası olarak görülse de bunalrı birbirine düşman olarak görmek düşman etmek yerine bunalrı yani değer ve fiyatı BİRBİRİYLE UZLAŞTIRMAK barıştırmak gerekir.... değer ve fiyatı barıştıran uzlaştıtran kazanır ytd
    Son düzenleme : logologo; 20-11-2024 saat: 16:10.
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

7. Dün 1125 i gördü bugün 1025'i. Tahtacının tahtasını Fmax tır gondiklesin.

8.  Alıntı Originally Posted by koyay Yazıyı Oku
    Yatirimci iliskilerini arayayim de yarin acilista tahtada ne bekliyorlar ona gore pozisyon alayim bugun kapanista.
    o kısma bende takaıldım yatırımcı ilişkilerinin fiyatı bu kadar yakından takip etmesi hadi normal diyelim buna yorum yapmasna normal diyelim ama bu tarz yorum normal değil gibi...bence.... insider sorusuna cevap verirken kaş yapayım derken göz çıkarmışlar gibi cevabın bir parçası tam bir beceriksizlik örneği ders kitaplarında okutulmalı örnek olay diye :D insider var mı yok mu bizim gibi kylerin bilmesi zaten mümkün değil... lakin insider sorusuna verilen cevap insider şüphelerini ortadan kaldırmak yerine insider şüphelerini arttırıcı gibi olmuş böyle cevap olamaz tam beceriksizlik net :D

Sayfa 392/659 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •