logologo kardeş,
bu forum kıymetini bilir inşaallah da pek sanmıyorum..
hala 3-5 çizik deyip arada laf sokan lot bekçileri oldukça ki bir insan yatırım olgusunu böyle de kavrayabilir sıkıntı yok..
yok da her fırsatta tekniği kötülersen seninde yatırım zihniyetini sabaha kadar tava ya yatırırlar..
ben çözdüm bunları..sende teknik kullanıyorsun bunlara hazırlıklı ol diye söylüyorum..
o 3-5 çizik dedikleri de aslında 1200 lerden 800 lere inerken abi lerinin uyarılarına kulak asmayıp bu uzun sıkıntılı süreçte sinirden kendilerine attıkları jilet lerin çizikleri zaten..
ömür boyu kalıcıdır izleri.oturmuş içlerine bir kere..
yukarda yazdıklarına ufak bir ekleme naçizane:
peg rasyosu eskiden 1 değeri üstüydü,,
1,03-1,06,1,77 gibi..şimdi araya farklı verileri de ekleyince değerler hep 0,08-0,12 gibi çıkıyor..
herkesin anlayacağı şekilde söylemek gerekirse peg rasyosu o an için şirketin ne kadar ucuz veya pahalı olduğunu söyler..
eski sisteme göre 1,2 :şu an için %20 yukardan fiyatlanıyor gibi..
asıl önem arzeden radyo bence ROIC değeridir...
ben hep onu takip ederim..
yapılan yatırımın geriye dönüşü..artık bilanço ya ne kadar katkı vermeye başladı..kaba tabirle tabii..
f/k-favök-fd/favök ..onlar malum..herkes bilir..benim için önemli olan esas faaliyet karı...
duran varlıklar ile uzun vadeli yükümlülüklerin oranı
dönen varlıklar ile kısa vadeli yükümlülüklerin oranın kontrolü de her bilanço yapılamalıdır..mutat oran bozulmuş ise hemen teferruatlara bakmak lazım..
naçizane,
Yer İmleri