-
1999 eylül 2000 mart/nisan rallisinde borsa 7000 lerden 21.000 lere kadar gelmiş idi. Yüzde 300 lük bir getiri vardı. En geç 2005 de AB üyesi olacaktık. Terörist başı yakalanmış TR ye milyar dolarlara mal olan terörizm belası bitmiş idi.Buraya akan kaynak ekonomiye akacak AB üyeliği ile birlikte Almanya gibi olacak idik. Hatta bazı şirketlerin sırf şerefiyesi!! bile o anki PD inden fazla buralar sudan ucuz fiyatlar deniyordu. Sonuç. 500.000 den 1.850.000 e giden bir döviz kuru 21.000 den gerisin geri 7000 lere düşen bir borsa. Batan bankalar iflas eden şirketler milyonlarca işsiz.
Aşırı olumlu yada aşırı olumsuz haber pompalanması başlı başına bir mantık dır kendi içinde. Onun için ben nasdaq bakıyorum coinlere bakıyorum nvidia meta amazon tesla altın gümüş yahu ne varsa saldırılıyor. Trump gelecekmiş. Çok ciddi bir kriz eşiğinde olabiliriz diyorum aşırı temkinli yaklaşıyorum ..
2001 krizinden aklımda kalan en ilginç manzara . Mehmet Ali. Birand ın bir programı idi. İşsizlik işsiz kalan bankacılar falan ekonomi falan idi konu. O zamanlar büyük bir banka nın (white bank) ın bulk işten çıkarma yaptığını falan okuyorduk.
Mikrofon uzatıldı sarışın alımlı birkadın söz aldı. Performans yetersizliği ile işten çıkarıldığımız söyleniyor baksanıza bir halime performans yetersizliği olabilir mi bende gibisinden bir söz söyledi.
Millet tabi müthiş bel altına çekti konuyu gülüşmeler falan.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri