Sayfa 368/475 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 2,937 - 2,944 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. Varsayalım 1.000 lotunuz var ve biraz teknik analiz bilip süreç esnasında deneyimlerek kendinizi teknik analizde geliştirirseniz, 5 dakikalık-15 dakikalık-60 dakikalık grafikleri takip ederek çok rahatlıkla haftada % 1 lot arttırmak basit... Haftada % 1 lot arttırmak ayda % 4 yıl sonunda % 50 lot arttırımı demektir... 2028 yıl sonuna kadar 4 yılda lotlarınızın X 5 artması anlamına gelir...

Yatırımlarını bitirip bilançolarında devasa rakamlara ulaşması geriye kalan tek beklenti olur ve bu gerçekleşirse hayal kurduk ya diyelim Sise 2028 yıl sonunda hayalimiz 400 liraya ulaşırsa bu portföyünüzün lot arttırımı sayesinde X 5ve fiyat olarak da X 10 yani totalde X 50 büyümesi anlamına gelir yani 1.000 lot 40 bin lirayla başladığınız yolculuk size 2028 yıl sonunda 1 milyon lira kazandırabilir...

Umarım herkes kazanır...

2.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    nereden baksan tutarsızlık tam hayallerin dile getirildiği cümleler hatta işhol olursa çıkarım temennisi bile yanlış hamle.

1)2020de 4-5 lira idi hisse şimdi 40 lira 10 kata yakın artmış sizin hedefiniz de 10 kat.valla biz zengin olmadık burada değil 5 yıl 10 yıla yakın elinde şişe tutan adam var onlar da zengin olmadı hatta sövüyorlar hala
    2)TL bazlı hedef koyarsanız zaten hiçbir zaman zengin olamazsınız.
    3)portföyü %90 şişe ile 5 yıl taşımak yatırım stratejisi değil kumardır.elde matematiksel veri öngörü projeksiyon olmadan gidip kıbrısta all-in yapmaktan farkı yok.
    4)tek korkum ishol demişsiniz dua edin olsun yoksa zaten 4 doları görmesi hayal olur.froto kchol bünyesinde iken gideceği yere gitmedi mi kendi başına mı gitti 1000 liraya?
    5) 5 yılda tl bazında 10 kat artış sizi FAZLASI İLE zengin edecek ise burada benim gibi FAZLASI ile zengin olmuş arkadaşlar var bir türlü hissedemiyoruz
    Göreceğiz sayın hocam... Ben buradayım, umarım herkes kazanır...

3.  Alıntı Originally Posted by Underground Yazıyı Oku
    Sayın hocam, inanın öyle uçuk-kaçık beklentim yok... Sağ olsun deli kızım sayesinde trade edip lotlarımı arttırabiliyorum ki buna da fazlasıyla müsaade ediyor...

2024 yıl sonu için 40 lira,

2025 yıl sonu için 60 lira,

2026 yıl sonu için 100 lira,

2027 yıl sonu için 200 lira,

2028 yıl sonu için 400 lira bana yeter...

Eğer bölünme durumu yaşanmazsa trade ederek bu rakamlara ulaşması beni fazlasıyla zengin eder. Bu rakamlara ulaşsın benim için geriye tüm Siselerimi satıp borsayı terk etmek kalır...

Ama terk korkum İshol... O durumda tekrar değerlendirme yapabilirim ki satıp başka hisseye geçmek bile olabilir... Bunun dışında 2028 sene sonuna kadar portföyümün % 90 ile Sise taşıyıp arada full nakite geçip ve trade etmek...
    2028 yıl sonu dolar TL tahmininiz nedir?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4. 2012 yıl sonu dolar kuru 1.77 iken Sise fiyatı 0,84 dolar

2016 yıl sonu dolar kuru X 2 yapmış ve 3.51 iken Sise fiyatı 0,84 dolar

2020 yıl sonu dolar kuru yine X 2 yapmış ve 7.37 iken Sise fiyatı 0,92 dolar

2024 yıl sonu dolar kuru şu anki haliyle 34 lira dersek neredeyse X 5 yapmış ve Sise fiyatı 1.17 dolar seviyesinde.

Her 4 yıllık verileri hesaba katarsak son 3 veride 2 defa X 2 bir defa da X 5 yapan dolar kuru, salt bu verilerle 34 X 2 = 68 ile 34 X 5 = 170 lira arasında bir fiyatta olur... Bunun ortalamasını alırsak 100 lira diyelim... Min 68 max 170...

5. Mart 2023 te Sise tarihi dolar zirvesi fiyatı olan 2.59 lirayı görmüştü. bugünlerde 1.17 fiyattan işlem görüyor... Eğer 4 yıllık sürecin sonunda yine tarihi zirvesini görürse yani 2.59 fiyata gelirse ortalama değerden 100 lira dersek Sise fiyatı da 259 lira olur...

Min 68 lira değerden işlem görürse 68 X 2.59 = 176 lira

Max 170 lira değerden işlem görürse 170 X 2.59 = 440 lira

6.  Alıntı Originally Posted by Underground Yazıyı Oku
    Mart 2023 te Sise tarihi dolar zirvesi fiyatı olan 2.59 lirayı görmüştü. bugünlerde 1.17 fiyattan işlem görüyor... Eğer 4 yıllık sürecin sonunda yine tarihi zirvesini görürse yani 2.59 fiyata gelirse ortalama değerden 100 lira dersek Sise fiyatı da 259 lira olur...

Min 68 lira değerden işlem görürse 68 X 2.59 = 176 lira

Max 170 lira değerden işlem görürse 170 X 2.59 = 440 lira
    Öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla genel beklentiniz daha önce $ bazında gördüğü tarihi zirve olan 2,6$ seviyesini tekrar görmesidir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7. https://www.foreks.com/haber/detay/6...ide-odul-aldi/

Şişecam, İngiltere'deki iştiraki Sisecam UK PLC üzerinden yurt dışındaki kurumsal yatırımcılara yönelik gerçekleştirdiği 1,5 milyar dolarlık tahvil ihracı ile Global Banking & Markets: CEE, CIS & Türkiye AWARDS 2024'te "Yılın Tahvil İhracı", "Yılın Kurumsal Tahvil İhracı" ve "Yılın Borç Anlaşması - Türkiye" ödüllerini almaya hak kazandı.

Nisan ayında uluslararası fon ve finans kuruluşlarına 5 yıl vadeli 500 milyon dolar ve 8 yıl vadeli 600 milyon dolar nominal değerli olmak üzere toplam 1,1 milyar dolarlık Eurobond ihraçları gerçekleştiren Şişecam, gelen yüksek talep sonrası tahvil ihracını Mayıs ayında 1,5 milyar dolara çıkarmıştı.

Şişecam'ın Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc, J.P. Morgan Securities plc ve Merrill Lynch International'ın yetkilendirdiği iki ihraç dünyanın tüm ülkelerinden yoğun talep gördü. İhraç edilen tahvillerin yüzde 37'si İngiltere, yüzde 36'sı ABD, yüzde 15'i Avrupa, yüzde 12'si ise Hong Kong başta olmak üzere Asya ve Orta Doğu menşeli fon ve finans kuruluşları tarafından satın alındı.

İşlem tarihi itibarıyla piyasa koşulları dikkate alındığında piyasada işlem gören mevcut Eurobond getirilerinin altında bir oranla borçlanılmasına rağmen uluslararası fon ve finans kuruluşlarından gelen, toplamda 5 milyar dolara yaklaşan taleple Cumhuriyet tarihinin en büyük şirket tahvil ihracına imza atan Şişecam kendisine duyulan global güveni bir kez daha teyit ederek başarısını aldığı ödüllerle de taçlandırdı.

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla genel beklentiniz daha önce $ bazında gördüğü tarihi zirve olan 2,6$ seviyesini tekrar görmesidir.
    Sayın Hocam, aldığım hissenin potansiyeline inanarak seçimimi yaptım. Kolay kolay bist 30 dışında hisse alımı yapan tarafta olamadım, belki zaman zaman portföyün % 1-5 arasında aldığım sığ hisseler olmuştur ama kısa süreli çerezlik kazançlarla işlemleri bitirmişimdir.

Bist 30 dışında sığ ve patron hissesi almaya portföyümde izin vermez. Trade ederken de bunu yapabilecek alan sağlamaz. Sise de kademesinde 30-40-50 bin lot hisseler ancak benim için caziptir.

Bist 30 hisselerinden çıkamayacaksam o zaman da 4 yıl taşımaya çalışacağım öylesine bir hisse olmalı ki bana fiyat anlamında da kazanç sağlamalı. 40 liradan 400 liraya gidebileceğine yani X 10 yapabileceğine inandığım başka bir bist 30 hissesi bulamadım. Mesela Froto aldım 1.000 liradan bana hangi sebeple Froto hissesini 4 yıl sonunda 10.000 liraya satabileceğim hikayesi var ki?

Dünya kadar yatırımı var, dünya kadar borcu var ama hepsi bitecek, 2028 yılında yatırımlar bittiğinde ki 2025 yılında Türkiye yatırımları bitecek, Türkiye yatırımlarının bilançolarına yansıması 2026 yılında ortaya çıkacak, yatırımlar bittiğinde ya da bitimine yakın bu hissenin bilançoları düzelmeye başladığında fiyatı hala 1.17 dolar da mı kalacak?

Abd yatırımları bittiğinde oldu ya Abd borsalarında halka açıldılar, sizce Sise 1.17 dolardan mı hisselerini satar yoksa daha farklı bir fiyattan mı? Sise yi Abd borsasında 2027 ya da 2028 yılında işleme başlatırlarsa sizce fiyatı ne olur???

Sayfa 368/475 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •