Sayfa 60/298 İlkİlk ... 1050585960616270110160 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 473 - 480 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. GSRAY da alım yapmam için ön şartım, bu bedelli arifesinde piyasa değerinin 150 milyon doların altına inmesidir ki 4.80 e tekabül ediyor. Bu 150 milyon dolarlık PD, şirketin geçmişte indiği dipleri temsil ediyor. Haliyle spotun %60 ı kadar bir bedel talep ediliyorsa ben de bu dip noktaya inilmesini beklerim. Şu anki spot fiyat 6.80. İstediğim fiyata gelirse alım yapmayı düşünürüm, aksi halde yolu açık olsun.

Eşik olarak kabul ettiğim bölünme arifesindeki 4.80 TL, bölünmüş fiyat bazında
    4.80+4 : 5 = 1.76 TL oluyor.

Alum yapmak için bölünme sürecinin tamamlanmasını beklemekte büyük fayda var. Alım yönünde inceleme yapmam için bölünmüş fiyat bazında fiyat 1.76 nın altında olmalı. Böylece kriterimi şimdiden belirlemiş oluyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Trump ile alakalı şunu da ekleyeyim. Trump doların majör para birimleri karşısında değer kaybetmesini yani dolar endeksinin düşmesini arzuluyor, öte yandan ayrıca da Çin yuanının değer kazanmasını istiyor. Çoğunluk Trumpın güçlü dolar istediğini düşünüyor ama bunun tam tersi gündemde. Güçlü dolar ABD ekonomisinin aleyhine olur. Adamlar halihazırda ayda 80 milyar dolar, yılda ise 1 TRİLYON dolar dış ticaret açığı veriyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri doların çok güçlü olmasıdır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Hocam bir gün de put ve call nedir, nasıl kullanılır anlatırsanız çok minnetar olurum. Çok sık görüyorum yabancı forumlarda. Şöyle bir şey var mı misal ben hisse yükselirse kazanıyorum ama düşerse elimdeki hisseleri düştüğü fiyattan alıyorlar. Hisselerini satacağına böyle yap diyor kimileri ama anlamadım konuyu ya da stop-loss koymaktan ne farkı olduğunu. Bu işte çok zarar etme durumu var mı? Fiyat düşerse hisseleri satmam gereken fiyatı ben seçebiliyor muyum?

4.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Hocam bir gün de put ve call nedir, nasıl kullanılır anlatırsanız çok minnetar olurum. Çok sık görüyorum yabancı forumlarda. Şöyle bir şey var mı misal ben hisse yükselirse kazanıyorum ama düşerse elimdeki hisseleri düştüğü fiyattan alıyorlar. Hisselerini satacağına böyle yap diyor kimileri ama anlamadım konuyu ya da stop-loss koymaktan ne farkı olduğunu. Bu işte çok zarar etme durumu var mı? Fiyat düşerse hisseleri satmam gereken fiyatı ben seçebiliyor muyum?
    Opsiyon piyasası çok risklidir. TR deki varantlar oluyor bunlar. Buradakiler kapalı uçludur yani arzları sabit. Opsiyonlar açık uçludur. Çok geniş ve kapsamlı bir konu bu, öyle bir kaç paragrafla izah edemezsin. Çok kusa değinirsem, sen PUT opsiyonu satın alırsan belirli bir seviyeden satma hakkına sahip olursun. Düşüş durumunda kendini hedgelemiş olursun. Tabii bunun bir maliyeti var. Öte yandan CALL opsiyonu belirli bir fiyattan satın alma hakkını verir. Önce sen kendini bu konuda eğit. Kombine olarak pek çok strateji kurulabilir call ve putlarla, yüzlercesi var bunların.

5. ABD ve, İngilterede "satış yönünde covered call options" çok revaçtadır özellikle emekliler için. Bu call ları satıp prim kazancı elde ediyorlar düzenli şekilde. Bir hisseyi uzun süre elinde tutacak olanlar için risksiz bir prim kazanma yöntemi.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Opsiyon piyasası çok risklidir. TR deki varantlar oluyor bunlar. Buradakiler kapalı uçludur yani arzları sabit. Opsiyonlar açık uçludur. Çok geniş ve kapsamlı bir konu bu, öyle bir kaç paragrafla izah edemezsin. Çok kusa değinirsem, sen PUT opsiyonu satın alırsan belirli bir seviyeden satma hakkına sahip olursun. Düşüş durumunda kendini hedgelemiş olursun. Tabii bunun bir maliyeti var. Öte yandan CALL opsiyonu belirli bir fiyattan satın alma hakkını verir. Önce sen kendini bu konuda eğit. Kombine olarak pek çok strateji kurulabilir call ve putlarla, yüzlercesi var bunların.
    Teşekkürler hocam. Öğrenmeden bir şey yapmam. Bir deneme hissem var üzerinde çalışacağım. İlk başladığımda hisse satmayı bile becerememiştim, satıyım derken bana short pozisyon açtı O yüzden kırk kere düşünüyorum artık.

7. Sayın 5 yearplan. Palantir'i hangi platformdan alıyorsunuz? TAvsiye eder misiniz? Teşekkürler...

Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Sayın 5 yearplan. Palantir'i hangi platformdan alıyorsunuz? TAvsiye eder misiniz? Teşekkürler...
    Ben Akbank kullanıyorum. Yakın zaman önce komisyonları düşürdüler, midas gibi oldu. Ama kullanım kolaylığı konusunda karşılaştırma yapamayacağım. Başka bir şey kullanmıyorum çünkü. Bizim borsada işlem yapmaya göre biraz karışık önce deneme alım satımı yapmanızı öneririm.
    Palantir aşırı primli, short pozisyonda da longda da insanı dumura uğratabilir.

Sayfa 60/298 İlkİlk ... 1050585960616270110160 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •