Sayfa 66/285 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon
Arama sonucu : 2280 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

herzobidunya Guest
    Th abi sen 43 den dolar aldım diyorsun da o vadeye yaklaştığında dolarda ivmelenme olmazsa zarar etmeyecek misin nasıl hedge bu

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sibel abla çok güzel konuşmuş:

Dünya Bankası Kıdemli Ekonomisti Kulaksız: Türkiye'ye yabancı sermaye akışı hızlanacak

Kulaksız, "Faiz indirimleriyle global olarak yatırımların artacağı, ekonomik büyümelerin görüleceği bir döneme girdik. Yani Türkiye'ye yabancı sermaye akışları hızlanacaktır diye umuyoruz global bir bakış açısıyla bakarsak. Faiz indirimleriyle global olarak yatırımların artacağı, ekonomik büyümelerin görüleceği bir döneme girdik. Bu da bizim için iyi bir beklenti. En yavaşladığımız zamanda bile Türkiye'de yüzde 3 civarı bir büyüme gördük. Bu ülke, daha önce yüzde 8'leri gördü ki gayet hızlı bir büyümedir bu. Küresel duruma baktığımızda, diğer ülkelerde yüzde 1'lik, hatta negatif büyümeler görürken, Türkiye'de yüzde 3'ü görmek gayet iyi bir tablodur." şeklinde konuştu.
    Tamam Sibel abla güzel konuştun. Yalnız merak ettiğim bir mevzu var. Açayım:

GSMH nin 3 temel kalemi vardır: Harcamalar, Üretim ve Faktörel Gelirler. Bunların ayakları da şöyle:

Harcamalar = Tüketim + Yatırımlar
    Üretim = Tarım + Sanayi + Hizmetler
    Faktörel Gelirler = Rant + Faiz + Kira + Ücret

Sorum şu: Bu 3 temel kalemden hangisinde artış bekliyorsun? Hadi Faktörelleri çıkaralım denklemden, harcamalar mı üretim mi? Hangi alt kalem şahlanacak da sonuç itibariyle GSMH roketleyecek acaba?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

herzobidunya Guest
    Herşeyi geçtim güncel kontrattan alım yaparsın eh hadi bi ihtinal derim de 5 ay sonraki kontratın makasını alıp hedge yaptım demenin gerçekten idraki zor.

herzobidunya Guest
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5 cent mi diyorsun? 100 endekste 17500 mü?
    17500 tabi

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Yapma Th hocam sen de biliyorsun faiz indirimiyle filan kimseyi kandıramazlar. Ablamın dedikleri TL değer kaybedince olur, sonuçta haklı çıkar. %3 büyüme gördü çünkü sadece faiz artırıldı, maliye politikaları uygulanmadı. Kamu yatırımları azalmadı veya vergiler yükseltilmedi. Bakın yıl başından bu yana imalat sanayinde daralma varken ve inşaat sektörünün yetkilileri aşırı durgunluktan söz ederken inşaat sektörü %3 büyüdü, sebep deprem konutları. Faiz artırımıyla bir süreliğine yük döviz mevduatı tutanlar ve halka bindirildi. Öncesinde aşırı düşük faizlerle halk ucuz krediyle ödüllendirilip yük TL mevduatlarına ve bankalara bindirilmişti. Kaçma koridoru olarak da KKM açılmıştı.
    Bir şey yaptığım yok ya, sana katılıyorum. %8 lik bir büyüme isteniyorsa önce %5 daralacaksın yani büyüme eksi %5 gelecek, ondan sonra bir ara %8 i görürüz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

herzobidunya Guest
    Ben dolar almadım, sadece 30 Nisan 2025 itibariyle fiks 43 tl den dolar satın alma hakkını satın aldım. Bir sözleşme imzaladım. Benim için sigorta poliçesidir bu, bir nevi arabanın kaskosu gibi düşün. Eğer 30 Nisanda dolar 43 tl nin altında kalırsa bana dolar başına aradaki fark kadar bir fatura çıkacak, 43 ün üstüne çıkarsa da dolar başına aradaki fark kadar bana bir ödeme yapılacak.
    Sonuç olarak o kontratı satın almışsın değişen bir şey yok vadeli işlemlere aşinayım. O tarihte dolar 36 lira olursa misal aradaki farkı sen ödeyeceksin. Hedge nerede onu anlamadım.

herzobidunya Guest
    Ben bunu yapmak mecburiyetindeyim. 2 milyon liralık bir araban varsa kasko yaptırıp 20-30 bin liralık bir masrafa katlanıver bir zahmet.
    Vadelideki pozisyon büyüklüğü de 2 milyon olmak zorunda tam hedge yapmak için.

8. Benim yaptığım özel sözleşmedir, borsadaki vadeli işlemlerle alakası yok.

Sayfa 66/285 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •