Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
Yurtdışı yada Yurtiçi finans piyasalarından elde edilen gelirlerde vergiden kaçma pek mümkün değildir. Farklı ülke veya vergi cenneti adalar da çözüm değil. Ülkelerin dahil olduğu karşılıklı anlaşmalar bu tip gelirlerin mutlaka bir yerde vergilendirilmesini gerektiriyor. ABD bu konuda çok baskıcı, 2008 krizinden sonra İsveç Bankalarının, dünya savaşlarında bile dokunulmayan gizlilik hakkını ellerinden almıştı.

Yapılacak en iyi şey yatırımcıların bir A.Ş. çatısı altında birleşip bunun avantajlarından faydalanmasıdır. Herkes yatırımı oranında pay alır ve sağlam bir şirket tüzüğüyle yol haritası çizilir. Böylece yatırımcıların parası kişisel servetten kurumsal sermaye statüsüne yükselerek devlet nezdinde daha dokunulmaz hale gelir. Yurtdışı borsa gelirleri %25'lik kurumlar vergisi oranından vergilendirilir. Ortaklar araba, eğitim, yurtdışı seyahat, sağlık sigortası gibi giderlerini kazançlarından düşerek vergi yükünü azaltır. Sermayelerin birleşmesi sayesinde daha yüksek bir meblağa ulaşıldığından fırsat havuzu genişlemiş olur.
evet hocam başka bir ülkede yaşıyorsan 3 ülkenin de karşılıklı anlaşmalarını incelemek gerekli sanırım. o halde gürcistanda yaşıyorsan, türkiye'de dar mükellef isen sanırım vergiyi ödemezsek başımıza iş açılabilir en iyisi sizin dediğiniz yöntem. ben başka bir ülkeyi düşünüyorum ama vergiden kaçma için değil yanlış anlaşılmasın :P iki yerde birden ödemeyim yeter. çünkü hangi ülkede yaşıyorsan genelde oranın vergi mükellefi de olunuyor.