Sayfa 117/298 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Şu da dikkatimi çekti:
    Geçen ay (Kasım) sadece ABD borsasında işlem gören hisse bazlı ETF'lere (borsada işlem gören fonlar) 150 milyar dolar net para girişi olmuş. Yıllık bazda 2 trilyon dolara yakın bir meblağ eder. Sadece hisse bazlı ETF'lere bu kadar net para girişi olduğuna göre tüm borsa enstrümanlarına giden toplam parayı siz düşünün.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Gürcüce çok kazık bir dil olmasaydı ve biraz daha genç olsaydım sermayeyi büyütmek için Gürcistanda şirket açmayı ya da yerleşmeyi düşünebilirdim ben. Bildiğim kadarıyla yurtdışı kazancından vergi almıyor, pahalı değil, pasaportsuz gidebiliyorsun, 1 sene kalabiliyorsun! 6 ay minimum süre orada yerleşik olduğunu kanıtlamak için. Ben aslında düşündüm ama sonra ne yapacağım orada dedim
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sorunu şöyle anlıyorum: Elinde borsaya ayıracağın ciddi bir sermaye var ve elde ettiğin kazançlardan minimum vergi ödemek istiyorsun. Uluslararası alanda Nitelikli Yatırımcı demek elinde 1 milyon euro (veya dolar) asgari serbest sermayesi (nakit) olan yatırımcı demektir. Elinde bu kadar sermaye varsa offshore merkezlerde şirket kurup o şirket üzerinden alım satım yaparsın, vergi avantajı elde edersin. Elindeki sermaye bundan az ise uğraşmaya değmez çünkü offshore şirket kurmak da bir maliyet getiriyor. Ben şahsen bu yukarıdakilerden hiç birini tercih etmem, benim tercihim Lüksemburg olurdu. Burası hem 5 trilyon dolarlık bir finans merkezi (hub) hem de kurumsal alanda pek çok vergi avantajı sağlıyor. Bir taşla 2 kuş vurmuş oluyorsun. Bu hub'un sunduğu imkanlardan ful yararlanabiliyorsun.
    Çok teşekkürler 5 yılplan ve TH

Maksadıma uygun cevabı aldım..

Şimdi sıra 1milyon avroyu tamamlamakta...

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    1971-1984 arasında borsaları aynı kalmış hocam???
    Evet doğru. Bu zaman aralığı petrol şoklarının yaşandığı ve yatırımcıların sürü halinde paniklediği one off türünden bir süreç, menkul kıymetler aşırı değer kaybetmişti o zaman, PD/DD rasyosu 0.3 lere düştü. Şirketlerin piyasa değeri bankadaki nakitten bile daha düşük çıkıyordu panik yüzünden. Buffett işte bu süreçte işe başladı. Borç/varlık oranı 1971 deki 0.11 dibinden sonra lineer olarak sürekli arttı ve 2009 yılında %200 e ulaştı hemen hemen yani eldeki varlıkların 2 katı bir borç söz konusuydu. 2009 dan günümüze kadar geçen 15 yılda %200 den %11 e düştü. Grafik" ters V" şeklinde.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Enflasyonla mücadeleyi destekleyici bir asgari ücret zammı oldu. Ayni mealde emekli maaş zammı bekliyoruz şimdi. Bunlar ekonomi için pozitiftir. Ek olarak TCMB 250 bp lik bir indirime giderse borsanın önünde ciddi bir engel kalmaz en azından kısa vadede.

5. Borsada hacim çok düşük. Bugün 1.5 milyon lotluk bir hacim oldu 100 endekste. Yurtdışının tatil modunda olması bunun esas nedeni. 6 Ocak'a kadar bu durum devam eder. Son gelişmeleri olumlu gören yabancı yatırımcı BİST'e gelecekse 6 Ocak'tan itibaren gelecektir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5year PLTR'i 2 Ocakta mı satacaksın yoksa başka bir tarihte mi? Bu hisseden çıktıktan sonra bir daha bu hisse ile uğraşmamanı tavsiye ederim. Aşırı volatil ve çok yüksek riskli.
    Hocam planım öyle ama stop-loss ile de satabilirim, %10 aşağıdan gibi, tam karar veremedim

7.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler 5 yılplan ve TH

Maksadıma uygun cevabı aldım..

Şimdi sıra 1milyon avroyu tamamlamakta...
    Tamamlayamazsan geri kalanı sana EFT yaparız

8.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Hocam planım öyle ama stop-loss ile de satabilirim, %10 aşağıdan gibi, tam karar veremedim
    Farkındayım, çok zor bir durum bu çünkü aşırı volatil bir hisse söz konusu. Bu tür hisselerde stoploss %10 dan aşağı olmaz zaten. Kağıt gün içi %15 lik bir marjı rahatlıkla çekebiliyor. Grafiğe bakıp olası destek noktalarını bulmak ve onun %2 altına stop koymak da diğer seçenek. Ama whipsaw'a yani silkelenmeye maruz kalma riskin büyük.

Sayfa 117/298 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •