Sayfa 127/298 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Birleşme ve Bölünme Tebliğindeki 17. madde kapsamında iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünmeye tabi tutulacak İşbankası mülkiyetindeki bağlı ortaklıklar:

- Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. sermayesindeki %51,06 oranındaki pay
    - Trakya Yatırım Holding A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki pay
    - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. sermayesindeki %47,68 oranındaki pay
    - İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sermayesindeki %65,74 oranındaki pay
    - İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki %52,06 oranındaki pay
    - Milli Reasürans T.A.Ş. sermayesindeki %87,60 oranındaki pay
    - Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. sermayesindeki %63,89 oranındaki pay
    - İş Finansal Kiralama A.Ş. sermayesindeki %30,43 oranındaki pay
    - İşbank AG sermayesindeki %100,00 oranındaki pay
    - JSC İşbank sermayesindeki %100,00 oranındaki pay
    - JSC Isbank Georgia sermayesindeki %100,00 oranındaki pay
    - Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki pay
    - İş Net Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki pay
    - İş Merkezleri Yönetim ve İşletim A.Ş. sermayesindeki %86,33 oranındaki pay
    - Kültür Yayınları İş Türk A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki pay
    - Arap Türk Bankası A.Ş. sermayesindeki %20,58 oranındaki pay
    - Genel Energy Plc. sermayesindeki %19,06 oranındaki pay
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Birleşme çatı şirket için mi iyi olur yoksa birleştirilenler için mi? ABD'nin merger furyası gibi bir şey mi bu, hani şu Pretty Woman'da Richard Gere'in canlandırdığı karakterin yaptığı türden?

3. Bu arada Gsaray'ın bedellisi de haftaya olacak galiba. Geçen sene %100 bedellinin üstüne bu %400. Taraftarlara zorla, takımlarının hisse senetlerini tutturan bir kanun olmalı

4. Şirketlerde sermaye 2 ana başlık altında ele alınır: Ödenmiş sermaye ve özsermaye. Bu ikisi arasında piyasada geçerli olan açık ara ile özsermayedir, ödenmiş sermayenin etkisi ve ağırlığı sınırlıdır. Ödenmiş sermaye şirketin prestijidir, resmi bir detaydır, iflas durumunda önceliği olan yatırımcıların dikkate aldığı bir detaydır. Ödenmiş sermayeyi çok artırmak hisseyi çok sulandırmak anlamına gelir, o yüzden bu cihete giderken bu sulanma etkisi göz önüne alınmak zorundadır. Demek ki İşbankası yönetimi bu detayı önemsememiş ve sermayeyi önce 10 milyar tl ye kısa bir süre sonra da 25 milyar tl ye çıkarmakta bir mahsus görmemiş. Sonuçta da hissede muazzam bir sulanma etkisi ortaya çıkmış. Kağıdın ağır hareket etmesindeki en büyük etkenlerden biri budur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Bu arada Gsaray'ın bedellisi de haftaya olacak galiba. Geçen sene %100 bedellinin üstüne bu %400. Taraftarlara zorla, takımlarının hisse senetlerini tutturan bir kanun olmalı
    Yok hocam, SPK hala onay vermedi. Onay verildikten sonra 2 haftalık bir rüçhan süresi oluyor.

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    ABD hepten keyifsiz hocam. Bu düşüşü ciddiye almalı mı?
    Baba Vanga'nın 2024 kehanetlerini Sputnik Türkiye 2023 sonunda yazmıştı. Trump için kendisini sağır edecek ve beyin travmasına neden olacak gizemli bir hastalığa yakalanacağını tahmin etmişti. Suikast girişiminde kulağından yaralandı. Diğer kehanetler çok genel ve herkesin tahmin edebileceği türden şeylerdi. 2024 henüz bitmedi bu arada...

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yok hocam, SPK hala onay vermedi. Onay verildikten sonra 2 haftalık bir rüçhan süresi oluyor.
    Son bültende verdi hocam, sen söyleyince takibe aldık hemen.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Birleşme çatı şirket için mi iyi olur yoksa birleştirilenler için mi? ABD'nin merger furyası gibi bir şey mi bu, hani şu Pretty Woman'da Richard Gere'in canlandırdığı karakterin yaptığı türden?
    Batıda yapılanın tam tersidir bu. Kendi bünyelerindeki bir holding yapısından yine kendi bünyelerinde yeni kurulacak bir holding yapısına yatay geçiştir burada yapılan. Sağ cep sol cep olayı işte. Batıdakiler çekirdek şirketi gün yüzüne çıkarmayı hedefleyip iştiraklerle bağlı ortaklıkları elden çıkarırlar, böylece holding yapısı sona erer ve bu yapının bünyesinde saklı kalmış hazineler ortaya çıkarılıp satış, halka arz vs gibi yöntemlerle gerçek değerini bulması hedeflenir. Ayrıca hantal holding yapısı terk edildiğinden dinamik ve katma değerli yeni bir yönetim şekli oluşur. TR'de ise sağ cep sol cep olayı esas alınır, bir holding yapısından diğer bir holding yapısına yatay geçiş yapılır. Tasarlanan kısmi bölünmenin hiç bir avantajı yok bana göre. Şu anki durumda çatı şirket İşbankasıdır, tasarlanan organizasyonda ise bankanın %100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir A.Ş. yeni çatı şirkettir. Hem öncesinde hem de sonrasında bir Holding şirket çatısı altında bir yönetim söz konusu. Yeni bir şey değil, hantal holding yapısı aynen devam edecek, saklı değerler yine gün yüzü görmeyecek. Ama her halükarda bu girişimi piyasa pozitif algılar ve İSCTR prim yapar her ne kadar bu yapılan bir makyajlamadan ibaret olsa da.

Sayfa 127/298 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •