Sayfa 133/286 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233 ... SonSon
Arama sonucu : 2283 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,157
     Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Merhaba Trendhound,
    Dolar Japon yeni hakkında düşünceni alabilirmiyim.
    Dolar/Japon yeni şu sıralarda 157 civarında.
    Bu seviyeden bir miktar doları Japon yenine dönmek konusunda ne düşünürsünüz ?
    Önümüzdeki sene fed in faizleri indirime devam edeceğini düşünerek.
    Ben çoktan döndüm,0.25 faiz artışındanda kazandım,bir ülkenin sıfır faiz politikası sistemi devamlı çalışmaz,üstelik bu ülke devamlı üretim merkezi olduğu ve dünyaya entegre olmuşsa,amaç sattığı malları dünya pazarında ucuza sevk ederek karlılık kazancınını artırmaksa !!!

2. Koç bugüne kadar hangi satış veya alım sürecini uzattı?
    İzocam gibi bir markayı (zamanında iyi ralli yapmış), Demirdökümü ve sürpriz kabul edilen Migros satışını anında gerçekleştirmiş karşılığında Tüpraş'ı almıştı. SEK fabrikalarını ve Pasta Villayı da sattılar zamanında. Yakın zamanda da pazar lideri Tat Gıda'yı, kendi markalarının kopyasını kullanan Tat Baklilyat'a sattılar.

Şunu da düşünmek lazım, ülkenin en büyük sanayi topluluğu için büyük bir ulusal bankaya sahip olma avantajı vaz geçilir bir durum mu? YKB'yi almadan önce de Koç bank vardı.

Sanayi gurubunda karlılığın gerilediği bir dönemde bankacılıktan gelen destek olmasa ne olurdu? Sigorta faaliyetlerini de bırakmışlardı diye hatırlıyorum.

Ek: Tüm bunların dışında, Koç gurubu borçluluğunu azaltmak için de önemli bir varlık satışı yapmayı tercih edebilir elbette.
    Son düzenleme : yelpaze; 29-12-2024 saat: 16:00.

3. Önümüzdeki hafta portföyün bir kısmını bende Japon yeni yapayım diyorum.
    Yüzdesine henüz karar veremedim.Düşüncelere bakayım dedim.
    Hazır zirvede iken.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Önümüzdeki 2 haftada işin rengi belli olur, 13 Ocak'ta bedelli süreci sona eriyor. Milletin bedelliye katılma hususunda ne kadar istekli olduğunu, rüçhan tahtasının taş gibi olup olmadığını göreceğiz. Eğer dediğin gibi olursa 6 ay sonra bir %400 lük bedelli daha açıklarlar. Osimhen gibi üst düzey futbolcuların bonservisleri ve maaşları anormal yüksek, haliyle bu maliyetleri karşılamak hissedarlara dolayısıyla da bedellilere düşüyor. Şirketi fonlamak onlar için problem değilse bize laf düşmez.
    Yahu hocam daşşak mı geçiyorsun bizimle?Gsray ın FLORYA PROJESİNDEN 450 milyon dolar para gelecek....Piyasa bunu fiyatlayacak daha...Gsray ralliye başlayacak daha ...

Ne bedellisi?Haaa yaptı mı yapış bir kez daha basarız parayı

5.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Merhaba Trendhound,
    Dolar Japon yeni hakkında düşünceni alabilirmiyim.
    Dolar/Japon yeni şu sıralarda 157 civarında.
    Bu seviyeden bir miktar doları Japon yenine dönmek konusunda ne düşünürsünüz ?
    Önümüzdeki sene fed in faizleri indirime devam edeceğini düşünerek.
    Forex'te işlem yapan biri değilim ama her daim JPY'yi ve BoJ'yi takip ederim çünkü küresel makro ekonomide JPY en önemli faktördür. 3 ay önce, USDJPY carry trade unwinding yüzünden 160 lardan 130 lara düştükten sonra yani JPY müthiş değer kazandıktan sonra, JPMorgan'ın şöyle bir demeci vardı: "Artık JPY in carry için uygun olmadığını düşünüyoruz çünkü bize göre JPY değer kazanacak" . O zaman USDJPY 140 idi, aradan 3 ay geçti 157 oldu yani JPMorgan'ın beklentisinin tam tersi gerçekleşti ve JPY değer kaybetti. Japonyada faizler %0.25, son toplantıda 25 bp artış bekleniyordu ama sabit tuttular. 23 Ocaktaki toplantıda 50 baz puanına çıkaracaklar, böylece faizler %0.5 olacak. Bunun sayesinde mi JPY değer kazanacak? JPY nin değer kaybetmesi Japon hükümetinin de işine geliyor çünkü kamu harcamalarını düşük yen sayesinde fonluyorlar. Ayrıca ekonomi resesyonda, bu yıl 2 çeyrekte büyüme eksi geldi. Bu şartlar altında JPY nin değer kazanmasını beklemek ne derece doğru olur? Ek olarak carry trade pozisyonlarında yavaştan artışlar var, demek ki hedge fonlar JPY nin değer kaybedeceğini düşünüyor. Ben JPYnin değerleneceğini pek olası görmüyorum. Hem hükümet hem genel anlamda ekonomi JPY'nin değer kaybetmesini arzuluyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6. Carry Trade için 3 ayrı para birimi kullanılıyor, JPY CHF CNY ama aslan payı JPY'de. Geçen Ağustosa kadar JPY bazlı carry Trade 1.5 trilyon dolar büyüklüğündeydi, sonra Ağustosun başında %75 oranında bu pozisyonlar kapatıldı ve geriye 350 milyar dolarlık bir CT kaldı. Şimdi yeni CT pozisyonları açılıyor yavaş yavaş. Nasdaq, Kriptolar ve *değer kaybeden JPY" arasında yüksek korelasyon var. USDJPY yukarı gittikçe yani JPY değer kaybettikçe Nasdaq ve Bitcoin'de yukarı gidiyor. Dediğim gibi, düşük JPY hem Japon hükümetinin, hem özel sektörün (en başta bankalar), hem de genel ekonominin (ki resesyon sınırındadır) işine geliyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7.  Alıntı Originally Posted by Fenerborsa Yazıyı Oku
    Yahu hocam daşşak mı geçiyorsun bizimle?Gsray ın FLORYA PROJESİNDEN 450 milyon dolar para gelecek....Piyasa bunu fiyatlayacak daha...Gsray ralliye başlayacak daha ...

Ne bedellisi?Haaa yaptı mı yapış bir kez daha basarız parayı
    Estağfurullah, ben piyasaya bakarım. Rüçhan tahtası taş gibi durursa eyvallah der pas geçerim. Yok eğer hisse düşüş moduna girer de bölünmüş fiyat bazında 1.75 in altına inerse alım için teyakkuza geçerim. Ne yapacağım belli benim. İnşallah dediğin gibi olur da GSRAY ralliye başlar, 😊

8.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Ben çoktan döndüm,0.25 faiz artışındanda kazandım,bir ülkenin sıfır faiz politikası sistemi devamlı çalışmaz,üstelik bu ülke devamlı üretim merkezi olduğu ve dünyaya entegre olmuşsa,amaç sattığı malları dünya pazarında ucuza sevk ederek karlılık kazancınını artırmaksa !!!
    Ekonomi kötü gidiyor, teknik olarak resesyonda. Bu durumdaki bir ekonomi için istenecek son şey değerli para birimidir. Bir ara JPY müthiş değerlendi ve USDJPY 65 e kadar düşmüştü 13 sene kadar önce, tabii ekonomi de deflasyon sarmalından bir türlü kurtulamadı.

Sayfa 133/286 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •