Originally Posted by
Cautionary
FIF in 3 ve 5 yıl performansı kötü. Nedeni araştırılmalı, aynı ekip yönetiyorsa bazı yıllar saçmalıyor olabilirler. Benim eskilerden favorim HES.
Yenilerden FJY yi başarılı buluyorum. Özellikle geçmişi eski fonlarda 3-5 yıla da bakın tefastan...Ben 1 ay dan 5 yıla tüm vadelere bakıyorum. Bazen fon yönetimi değişince başarı çok artabiliyor, çok düşebiliyor. Özellikle BES dışı normal fonlarda çok oluyor bu durum, dikkat etmek lazım bu duruma. Mesela eskinin efsane fonları tkf, tcd son iki yıldır nal topluyor.
Geçmişte fon yöneticisi değişti mi bilmiyorum ancak fonun 3 yıllık getirisi %433, 5 yıllık getirisi de %889 olmuş. Risk değeri 5 olan bir fon için ben yine de başarılı buldum. Bu fon için Tufan Deriner'in her dönem sürekli kar edecek bir fon demişti. Genel stratejisi o yönde gibi. bu yıl %45 ile %11 arasında hisse oranı değişmiş. Eğer bir ralli ortamı olur da hisse oranını daha da yükseltirse o zaman çok başarılı fonmuş derim.Şu haliyle başarılı bir fon.
Buarada tkf, tcd yi efsane fon yapan Okan Alpay şuan AN1 i yönetiyor.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri