Sayfa 724/1005 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 5,785 - 5,792 arası.

Konu: Viop LXI

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    SEKULER-LAİK arkadaşlarla pek az konuda aynı noktadayız...Birisi de bu..Bu tarikatler cidden kapatılmalı.İSLAMA verdikleri zararı kimse vermez.İSLAMI,akıl dışı din-mitolojik kavramlar yumağına dönüştürdüler.

https://x.com/i/status/1875044419306434641
    İslam'ı hayatına tümüyle sokan ya da sokmayan insanlar vardır. Müslüman yalan söylemez. Kıldığı namaz kötülüklerden alı koymuyorsa namaz değildir. Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir. Bunların temeline inersek bugün ki İslam'ın arkasına saklanmışların iktidar dahil yatacak yeri yok. Yetimlerin bir damla gözyaşı bu dünyayı yakar.

2. Din tüccarları dini kullanan siyasiler İslam a çok büyük zarar verdiler
    Çocukluğumda ramazan aylarını çok severdim özlemiyor değilim manevi bir huzur olurdu
    Hele ki bizim alt neslimiz tamamen kopuk

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Zamanın da yapılan, özellikle askerlerin yaptığı yanlış akp yi iktidar yaptı. İHL mezunu olarak yaşadım bu sorunları. Ama bugün siyasal İslamcıların akp lilerin yaptığı onlardan zerre farkı yok. Hepsi din ticareti yapıyor. Bugün öyle bir duruma geldik ki. Nerdeyse hepsi en güvenilmez korkulan tipler oldu. Ben de aynı şekilde uzak duruyorum onlardan. Viob İslam'a göre caiz mi. Beni tanıyan görüşenler bilir. Ben banka iştiraki olan banka vs almam viob yapmam. Derya kazanacağımı bilsem bile. Hatta spekülatif mantıklı temeli olmayan hisseyi de almam.
    O zaman...

1-AKP yi istediğin yere sok-eleştir..Ama SİYASAL ALEVİCİLİĞİN,İSLAMA HAKARET için Kullandığı SİYASAL İSLAMI kullanma.Onların amacına hizmet etmiş olursun.Onlar İSLAMA SÖYLEMEDİKLERİNİ,SİYASAL İSLAM diye söylerle.Bir müslüman asla incitici bir tabirİN içinde İSLAMı KULLANAMAZ.

Bunu yapanlar AKP liler de..ZUBÜKLER de..ama SİYASAL İSLAM DERSEN kendini İNKAR ETMİŞ OLURSUN(MÜSLÜMANSAN)

2-İSLAMDA İNANÇVE DEĞER SAVUNMAK,amelden üstündür..İlk önce iman gelir.İbadetlerin yapılmamasında nefsani tembellik vs. olacağından,bunlar günah olmakla beraber kişinin İMANINI direk tehdit etmez.

Ama burada defalarca İSLAMA-KURANA senin inandığın değerlere saldırı oldu..BİR KERE BİLE, BİR REFLEKS GÖSTERMEDİN..HATTA BU İŞİ YAPANLARA GÜL ATTIN..Ama tepkisini gösterenlere hasımana tutum gösterdin(toktalıya)...Bir kere bile seni GAZZE KONUSUNDA taraf görmedim.

Ben burada sekuler arkadaşların sessizliğini anlarım ama senin gibi İHM-haramdan kaçan adamın bu sessizliğini asla anlayamam.

(6 aydır viob yapmıyorum..bir daha da yapmam o ayrı)

-Yaptığın müstehcem fantezileri bile ciddiye almadım (sekuler arkadaş bile rahatsız olmuştu)

Ama 8 teğme atılmış bunların 4 ü işe alınmışsa ..bari bu meselede biraz inançlı kesimin düşüncesi gibi poz. al..

DEDİĞİM GİBİ İnançlı-müslüman-dindar vs(ne dersek diyelim)EN BÜYÜK PROBLEM ÖZGÜVEN SORUNUDUR

Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Din tüccarları dini kullanan siyasiler İslam a çok büyük zarar verdiler
    Çocukluğumda ramazan aylarını çok severdim özlemiyor değilim manevi bir huzur olurdu
    o günleri ben bile özlüyorum bırak dini kültürel anlamda bile yaşansa atmosfer değişiyordu insanlar birazdaha iyiliye meyilli biraz daha sabırlı birazdaha güleryüzlü bir heyecan oluyordu.

ama artık o kadar dini istismar ettilerki o değerin veya kutsalın anlamı yitirildi. şimdiki gençler yolda sakallı dede görse 5 metre uzaklaşıp yolunu değiştiriyor. sabah akşam gece gündüz 24 saat bitmeyen bir istismar.. millet duymaktan dinlemekten sıkıldı.

sonuç olarakte etki - tepki başladı. psikoloji.

bu kaçınılmaz...

bunada vesile olsan seküler kesim değil.. islamcı kesimin kendisi oldu.

sürekli bi maüduriyet üzerinden artık itibar kaybı yaşandı. millet duymaktan sıkıldı bunları.. sene olmuş bilmem kaç.

hala deve sidiği şifamı programları bilmem ne.

tarikatlere cemaatlere bakıyon koskoca adamlar diğer cemaatlere söver olmuş. aynı kutuplaşma üzerinden kendi müridlerinin saflarını sık tutuyor.

hep böyle.

5.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Din tüccarları dini kullanan siyasiler İslam a çok büyük zarar verdiler
    Müslüman ile diğerleri arasında ki farklardan biri Müslüman yalan söylemez. Yalan söylüyorsa. Bugün ki iktidar sahiplerine yandaşlara bakınca bunlara en uygun sıfat müsteşriktir.

6. İstanbul'da Tuzla Piyade Okulu'nda önceki yıl 4 teğmen, Atatürk'ün ebedi hayata intikal edişinin yıldönümünde 3 teğmenin Atatürk rozeti takmamaması nedeniyle tartıştığı iddia edildi. Olaydaki 7 teğmende ihraç edildi.

Atatürk'ü savunmaları nedeniyle ihraç edildiği söylenen teğmenlerin, uzun süre işsiz kaldığı öğrenildi. Teğmenlerin, siyasi baskı gelir diye iş bulamadığı ifade edildi.

işe alınma nedenleri bu olayları saptırmayın diğer 3 kişide onlardansa onlar şuanki düzende istedikleri yerde iş bulur.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    İslam'ı hayatına tümüyle sokan ya da sokmayan insanlar vardır. Müslüman yalan söylemez. Kıldığı namaz kötülüklerden alı koymuyorsa namaz değildir. Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir. Bunların temeline inersek bugün ki İslam'ın arkasına saklanmışların iktidar dahil yatacak yeri yok. Yetimlerin bir damla gözyaşı bu dünyayı yakar.

İSLAM,yatak odasına kadar kuralları olan ve her alanda nizamı olan bir dindir..EN TEMEL KURAL:BÜTÜN BÜTÜN YAPAMIYORSAN ELDEN GELDİĞİNCE YAP.

Burada bazı arkadaşlar CUMA gecesi alkol kullanmıyor-RAMAZANDA oruç tutuyor..

Bu arkadaşlar NAMAZ kılmıyorsa...bunları da yapmayın demek çok yanlış olur.Çünkü günah-sevabın ağırlığı vardır.HERKES KENDİNCE ELİNDEN geldiğince uymaya çalışır.Elbette isteriz ki BEDRİN SAHABİLERİgibi olalım..

veya GIYBET(DEDİKODU) EDİYORUZ DİYE DİĞER GÜNAHLARIDAMI işleyelim..

İSLAMDAKİ DENGE-MUVAZENE çok önemlidir.

NAMAZ,80 kere emrolunmuştur.Bunu değersizleştirmek olamaz...Bu çok önemlidir..

Ama komşuyu desteklemek-fakire yardım etmek-ümmete sahip çıkmakta çok değerlidir.

8. Tokatçı,

bak bugun din dersi var günlerden cuma vıop konusunu hocalar masaya yatırdı.
    sabah 10.00 akşam 23.00 bu kadar kumar masasında oturma kendinide kandırma gariban için kolu çeviriyorum diyerek.
    bu yüzden seni hisseye dönmeye davet ediyorum cuma günü ha sen kutuma gitmek istiyorum dersen ZEBANİYİ bulma şansın yüksek
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Sayfa 724/1005 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •