Sayfa 733/1005 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 5,857 - 5,864 arası.

Konu: Viop LXI

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    Petkimden Bozkurt suya girince zannediyorki kimse o tahtada kazanamıyor
    Çok tokatlamışlığım vardır ayıptır söylemesi
    Sana faydası olurmu bilmem İçin rahat olsun Reyiz
    Tokatlayan tokatlıyor odunlayan bile vardır
    Ha bir gerçek varkı zor bir tahta ,,fakat yeni değil yıllardır bu böyle
    Çok tavsiye etmem bulaşılmasını

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Enson suriye hikayesinde kitlediler herhalde
    Eregli 26
    xu100 de 10100 civari idi sanirim

xu100 suan asagi yikari dususunu geri aldi
    eregli 24.70
    endeks 1 ileri 1 geri yaptikca olan eregliye oluyor
    Altın hikayesi sonrasında son kitleme evet Suriye beklentisiyle gerçekleşti, asıl olan malak gibi yatmayıp ta EREGL nin bu hareketlerinden yararlanmak lazım!

Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    Tunç Şatıroğlu
    @TuncSatiroglu
    Enflasyson %33 hedeflendi ama %44 oldu.

Enflasyonla mücadele neden başarısız oldu?

Aslında niyetin enflasyonla mücadele olmadığını, ödemeler dengesini krizinin eşiğine gelmişken buradan dönülmek için enflasyonla mücadele ediyormuş gibi davranmaya mecbur kalındığını düşünüyorum.

Çünkü ancak bu şekilde tükenen rezervleri tekrar doldurmak ve ödemeler dengesi krizine girmemek mümkün olabilirdi.

Bu durumda rezervler de dolduğuna göre bu yıl da mücadelenin başarısız olmasını ve OVP'nin %17,5 hatta Merkezin %21 hedefinin tutmayacağını düşünüyorum.

Türkiye'nin aşırı yüksek enflasyonla yaşaması tercih ediliyor. Gayret edilse iki yılda tek haneye iner.
    dayıııı
    2,5 trilyon tl açık veren, 50 milyar dolar cari açık veren bir ekonominin rezervi nasıl artar ?
    bunu bana bir açıklayın.
    9 trilyon gelir... 11,5 trilyon gider var

hangi para ile dolar alıp mb rezervini artırabiliyorsun ?

rezerv işinin aslı buymuş meğer... bende yeni örgendim

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    (+)53.693,575 milyar dolar altın varlık;(-)20,509,764 milyar dolar döviz yükümlülük=(+)33.183,810 milyar dolar merkez bankası net döviz rezervi

Merkez bankasının rezerv artışının esas unsuru,ihracat tutarlarının %30'nunun kendisine yatırılması zorunluluğunu getirmesi.Bu da yıllık 261.4 milyar usd ihracattan merkez bankasına kabaca 91.4 milyar usd yatırıldığı manasına geliyor(10.6.2024 tarihine kadar %40'ı yatırılıyordu)

Merkez bankasının oluşturduğu rezervin geri kalanı da çok büyük oranda,çok daha ucuz maliyetli olduğundan şirketlerin döviz kredisi alıp TL'ye çevirmesinden ve bankaların döviz pozisyon fazlasının merkez bankası rezervlerini artırmasından kaynaklanıyor.
    Şirketlerin yılbaşından bu yana aldığı döviz kredisi 38.5 milyar usd,Şirketlerin ihracat gelirlerinden zorunlu merkez bankasına giden+yerli bankalardan alınan döviz kredileri toplamı 129.9 milyar usd ediyor ki,merkez bankasının rezerv artışının esas kısmını oluşturuyor.
    İHRACATÇININ parasını Merkez Pangası'nın rezervi deye gösteriyollarmış meğer

vay amokaçi... kimin aklına gelir

yazmıştım... daron hocaya 1 malzeme daha

türk telekom ulusal 30'un tepesine oturdu. %4,43

senin hikayen ne? anlat da dinliyek gardaş
    audentes Fortuna iuvat

5.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    türk telekom ulusal 30'un tepesine oturdu. %4,43

senin hikayen ne? anlat da dinliyek gardaş
    İnşaat ve elektrikten önceymiş, bilemedik hocam, umarım duruyor dur, Süriye de iletişim alt yps

Bizim binadada var, gerçek fiber kablosu, artık kaç senctse, yerlerde geziyor, ta müdürlerine mail attım

İçim elvermedi, servet sonuçta,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

6. TCMB:
    -Yurt dışı yerleşikler hisse stoku haftalık net değişimi (piyasa fiyatı ve kur/parite hareketinden arındırılmış) 27 Aralık itibarıyla: -101 milyon USD
    -Yurt dışı yerleşikler DİBS stoku haftalık net değişimi (piyasa fiyatı ve kur/parite hareketinden arındırılmış) 27 Aralık itibarıyla: -241,6 milyon USD

7. hangi para ile dolar alıp mb rezervini artırabiliyorsun ?

rezerv işinin aslı buymuş meğer... bende yeni örgendim

İHRACATÇININ parasını Merkez Pangası'nın rezervi deye gösteriyollarmış meğer

vay amokaçi... kimin aklına gelir

yazmıştım... daron hocaya 1 malzeme daha [/QUOTE]

Günaydın hocam
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

8. TCMB:
    -Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat ve fonları (mevduat+katılım bankaları) 27 Aralık itibarıyla 163.28 milyar dolar (Önceki hafta: 162.52 milyar dolar

Sayfa 733/1005 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •