Sayfa 758/1005 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 6,057 - 6,064 arası.

Konu: Viop LXI

ben tee geçmişte mısırda kendilerini yedikleri timsahlara tapan insanların tarihine götüremem ama yaşadığım gerçek olayı anlatayım.

benim babam necmettin erbakancıydı.. öyle sıradan değil mitinglerine falan giderdi . öyle severdi.

ben tabi çocuk.. babam çok kaptırmış olmalıki necmettin bıyığı bıraktı ..

günler geldi geçti.. aha yalanım varsa elimdeki biranın üstüne yemin ediyorum bira çarpsın içmek nasip olmasın son bira olsun .

necmettin takkeyi takıp ne zaman şeriatı getirecem dedi.. babamın bıyıklar anında gitti.

bu kadar demesini bildi.

nereye gideceğini gördü.. babam sanat okulu mezunudur... o bile nereye evrildiğini anladı

necmettin, askere gel ben ortamı hazırladım demiş oldu..

ben çocuk tabi bıyıklar çıksada artık manitam olsun diye abazan abazan dolaşıyorum. ne anlarım siyasetten. büyüyünce anlarsın demişti babam boşver demişti.

bir günde gitti bıyık.. dahada selam bile vermedi. o gün bugündür siyaseti bıraktı.

2 - HİTLER...

savaşta yeni bir ruh yeni bir lider yeni bir inançla hitler doğdu..

bilimde olsun sanatta olsun en başarılı en bilindik isimler ikna edildi.

tüm generaller... tüm subaylar baştan aşşağı ülkenin en saygın en bilgili kişilerden yapılandı.

saygın ve disiplinli yeni bir ruhla halkı peşinden sürükledi..

nereye kadar..

tam gücü elde ettiklerine kadar devam etti. ne zaman güç tam olarak artık ellerine geçti..

YENİ BİR IRK YARATACAĞIZ diye sayıklamaya başladıklarında.

o saygın rütbeli rütbesiz. subayından halkın hitlere artık tapar derecesine gelmiş en aydın insanları bile.

EYVAH ! dedi...

ama iş işten çoktan geçti.

SAYISIZ TONLA İNSAN VE HAYVANDA CANLI CANLI GİZLİ NİCE LABARATUARDA DENEMELER YAPILDI. İŞKENCELER BAŞLADI.

HADDİ HESABI YOK...

harikalar.. büyük yalanlarla sunulur yeğen.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ben tee geçmişte mısırda kendilerini yedikleri timsahlara tapan insanların tarihine götüremem ama yaşadığım gerçek olayı anlatayım.

benim babam necmettin erbakancıydı.. öyle sıradan değil mitinglerine falan giderdi . öyle severdi.

ben tabi çocuk.. babam çok kaptırmış olmalıki necmettin bıyığı bıraktı ..

günler geldi geçti.. aha yalanım varsa elimdeki biranın üstüne yemin ediyorum bira çarpsın içmek nasip olmasın son bira olsun .

necmettin takkeyi takıp ne zaman şeriatı getirecem dedi.. babamın bıyıklar anında gitti.

bu kadar demesini bildi.

nereye gideceğini gördü.. babam sanat okulu mezunudur... o bile nereye evrildiğini anladı

necmettin, askere gel ben ortamı hazırladım demiş oldu..

ben çocuk tabi bıyıklar çıksada artık manitam olsun diye abazan abazan dolaşıyorum. ne anlarım siyasetten. büyüyünce anlarsın demişti babam boşver demişti.

bir günde gitti bıyık.. dahada selam bile vermedi. o gün bugündür siyaseti bıraktı.

3. 2013 e kadar süperdi görmek isteyene ama nedeni bilinse de söylenmez.
    20077/2008 de ergenkon balyoz la yine ortak payda da yürüyerek nedense darbe yapması en zor olan deniz kuvvetlerini bitirdi.
    Türkiye bağırsaklarını temizliyor ayağı ve fon akımları ile "halk" ta cebine baktığı için hep beraber mutlu mesut yürümeye başladı. "Vatandaşlar" ise ne oluyor demeye başladı. Bu yamuk arkadaşlık sonucunda turpun büyüğü ortaya çıktı. Doğu akdeniz gaz rezervleri...
    Avrupa Birliği müktesebatına uygun davranildigi ve rasyonalite olduğu için fon akımları da mevcuttu. Bütün memlekette özgürce konuşmalar, dernekler ve Avrupa rüzgarı esiyordu. Ne zaman ki fetos ve iktidar boğuşmaya basladi . Önce 2012 hakan fidan krizi sonrasında 2013 rıza sarraf olayı peşinden dersaneler falan... Şimdi dersin ki fetos u mu destekliyorsun yok aynı yolda yamuk kişilerin arkadasligi idi. Borsa da grafiklere bakın ne olduğu sonucun ne olduğu görünür.
    Bu memleketin krizleri hiçbir zaman ekonomik olmaz daima siyasaldır ve lanet olsun ki hep olacaktır. cunku yeni bir siyaset sistemi oluşturmaya fırsat bile verilmez.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bu forumdak akıl dışı mesaj.Bu zihniyetten dolayı PKK bitmiyor.

VALLAHİ kendime haksızlık etmişim.SIFIR birikim -En ufak derinlik yok.

-GATAya şehit annenin(tesettürlü), oğlunun cenazesini almak için gitmeyişini haklı bulan(yasağı)
    -Kendi vatandaşın olsa bile YARGI KARARI OLMADAN, ülke için savaştığını söyleyen çetelere(yeşil vs) kürtleri infaz edip,ŞİMDİKİ PKK yı destekleyen çocukların yetişmesine sebep olan...

-Tüm darbeleri,BB asılmasını meşru gören, bir ifadeyi de bu forumda gördük.

Kitap oku-tarih oku..sonra gel..hatta hiç gelme sen iflah olmazsın.

Forumun derinliği vardı.Militarist -faşist zihniyet hala 90 lı yılları savunuyor..BUNLAR YÜZÜNDEN AKP ,her zaman seçilir.

BUNLARLA DOĞU-BATI..İNANMAK-İNANMAMAK KADAR UZAĞIM..ASLA ortak noktada buluşamayız.

Ben bu düşünceye cevap yazmam...BU DÜŞÜNCELER BU ÜLKE İÇİN VARLIK SORUNUDUR.

Düşünce de değil..ALMAN NAZİ GENÇLİĞİNİN yerel versiyonu.

5. Bir de ona buna faşist diyenler bu iktidar zamanındaki uygulamalardan hiç gocunmazlar. Keşke olmasın derler ki nadirdir veya takiyedir ama fasist uygulamaları hatırlatmaları 30/40 hatta 100 sene öncesine kadar uzanır bire bin katar devamlı soylerler. Kısaca rovanşist yaklaşımların tillahini yaparlar.

6. Geride bir arkadaş vurgulamıştı yanılmıyorsam:
    Mealen "yobazın/geri zekalının, sağcısı solcusu olmaz!" diye.
    Buraya yazmak için kafa yormak emek sarf etmek de boş ama...

Yine de yazayım:
    Bu ülkeye Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük yabancı sermaye girişi,
    2003 başı-2007 sonu olmuştur. Haliyle de "en parlak"*** dönemleri bu süreç olmuştur.

BKZ Grafik 1: USDTRY %34 düşüş

BKZ Grafik 2 XU100/USDTRY USD bazında 9 kat artış

Bunun nedeni de gerçek değerinin çok çok altında yapılan özelleştirmeler,
    "sözde AB vizyonu" vb. kaynaklı yabancı sermaye girişidir.

1-EM piyasaların tümüne bayram ettirecek parasal genişlemenin(FED) başlaması,
    2-2001'de yaşanan kriz(Anayasa Kitapçığı) ile dibe vuran TL ve ulusal varlıkların değeridir.

BKZ: Grafik 3 Emerging Markets. FED parayı salınca, tüm dandik ülkeler bayram etmiş özetle:

2008 Global Krizi(Hani bizi teğet geçen!) sonrası durum mâlum.

2011-2013 arası çöküş öncesi "sıçrama"(ölü kedi) dönemidir.
    Hemen arkasından gelecek 17-25 aralık sürecinin hemen öncesi olduğundan bazılarına parlak geliyor olabilir.

Özetle bu süreçlerin hiçbirinde ilgili siyasi partinin olumlu anlamda dahli yoktur.
    Hatta dünyada esen pozitif rüzgarlarla gelen bedava para gelişim için kullanılmadan dağıtılarak(!), ülke borçlandırılmış, gelecek nesillerin hayatı bile ipotek altına alınmıştır.

Hatta çalınan sorularla hem bireylerin hem de ülkenin geleceği FETÖ tarafından istismar edilmiş,
    Sadece orduda kurmay subayların %81'i ihraç edilmek zorunda kalınmıştır(13 Temmuz 2024 tarihi itibari ile) https://x.com/iletisim/status/1812116518932508856
    Tabi bunun idari, mülki ayağı da var. Kaç yüksek yargı üyesi, hakim, savcı, vali, kaymakam, polis müdürü vb. aklınıza gelen kritik görevde kim varsa... Kim bilir kaçı ihraç edildi, kim bilir kaçı hâlâ uyuyan hücre. Bunun ordu, yargı, emniyet vb. açısından ülkede bir zaafiyete neden olduğu açık.

Tabi bir de toplumsal boyutu var. Sırf FETÖ tarafında hakkı çalındığı, mobbinge, iftiraya, tahkimata, sorguya uğradığı için intihar edenler, ülkeyi terk edenler, ülkeye küsenler...

Ekonomik anlamda 2011-2013 güzellemesi neden yapar bir birey? Biledim.
    Sadece benim aklıma 17-25 Aralık 2013 operasyonu geliyor. Buna mı güzelleme?
    Yoksa ekonomik olarak güzellenecek bir durum yok.
    Varsa verilerle yazarsak iyi olur. Koy grafiği veriyi görelim.

***Cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki kalkınma hamlesini ve sonuçlarını bilmeyen veya görmezden geleceklerle tartışacak değilim.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Bir de ona buna faşist diyenler bu iktidar zamanındaki uygulamalardan hiç gocunmazlar. Keşke olmasın derler ki nadirdir veya takiyedir ama fasist uygulamaları hatırlatmaları 30/40 hatta 100 sene öncesine kadar uzanır bire bin katar devamlı soylerler. Kısaca rovanşist yaklaşımların tillahini yaparlar.

yine türban dan siyaset..

iyi geçmişte böyle yabdılar diyip o halde bende bu ülkeyi soyma ve bölme hakkım var anlayışı.

madurumda madurum..

çünkü geçmiştekilerde bilemedi cumhuriyetin değerini.. yine kutuplaştılar.

devir kaç oldu yine aynı..

böl yönet... en iyi işleyen mekanızmadır siyonislerce.

geçmişte şu yaşandı.. o halde ben ülkeyi sonsuza kadar soyup soyma hakkım var.

geldik yine timsahlara tabanlara.

değişmez..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Piyasaya çıkan uzmanları dinleyip te zengin olan kimse görmedim.Bana göre bunların %90 ı ky ''çuvala koyma ''gayreti içinde.

Sanki tv ye çıkmak, o büyük oyunun parçası gibi.

Mesela 11.200 deyken(temmuz) hangi yorumcu,''malları satın da 3-4 ay dinlenin'' dedi....Sürekli,''buradan döner'' diye diye umut verildi.

veya 8600 den ''alın ve bekleyin'' diyen oldu mu?..Olmuştur ama 11.250 den beri 10 kere ''DÖNER'' dediği için bunun bir anlamı olmuyor.

Çogu aracı kurumda ,SAT yok.TUT var.

KY nın işi onun için çok çok zor.Kendine ait bir tecrübesi ve kazanması kanıtlanmış bir sistemi yoksa,batmaya mahkumdur.Çünkü borsaya başlayan ilk zamanlarda genelde yorumcuları dinler.O zamanlar haftalık dergi alırdık.

O tecrübe ve sistemde genelde uzun yıllar ve batmalardan sonra oluşuyor.(ben de battım..ve uzun yıllarda not aldığım-tecrübeleri yazdığım 200 sayfa not olmuş-bazıları tekrar olabilir)

NOT;SİYASETTE uzlaşmayacağımız konular var.Benim düşüncem odur.Kimseyi de ikna edemem-beni de ikna eden olmaz.

ADİOSSSSSSSSSSSS

Sayfa 758/1005 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •