Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
EREGL destek bölgesinin içerisinde an itibariyle 23,26 ile.. 2 saat önce de buraya iğne atmıştı. Bugün almak ile yarın almak arasında kararsız kaldım. Sanki daha da aşağılara gidebilirmiş görüntüsü veriyor bana.

Alım için biraz daha defansif davranıp, günlük kapanış fiyatlarına göre belirlediğim destek bölgesini saatlik kapanış fiyatlarına göre belirleyip 22,85-23,10 aralığını tercih edeceğim. Bir yandan "fırsat kaçabilir" bir yandan "acele ediyorsun, daha iyi fırsat gelebilir" ikilemi içerisine düştüm.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
Dün akşama doğru EREGL 22,85-23,10 aralığını görünce alım yapma fikrim vardı. 23,04'ü de gördü aslında, ama daha da düşebilir gerekçesiyle dün alım yapmadım. O anki görüntü daha da düşebileceğini gösteriyordu, ama kapanışı 23,10 ile yaptı. Bugün de en yüksek 23,38'leri görünce tekrar alım için düşündüğüm aralığa geri dönüşü güya kendimce fırsat bildim ve beklediğim aralıkta alımlara başladım. Ama belirlediğim aralıkta alımlarımı bitirdiğimde ortalama maliyetim 22,99 oluvermişti ve daha fazla alım yapmamaya karar verdim. Ancak o aralığın bile altına düşüp 22,74'leri gördü fiyat. Yani biraz daha (belki 15 dk daha) beklesem belki 22,80'li ortalamaları tutturmuş olacaktım. Hiç bir yönün garanti olmadığının bilincinde olarak ve buralarda alım riskinin biraz daha düşük olduğunu varsayarak bu tercihi yaptım. Umarım yüzümüzü kara çıkarmaz. Beklediklerimiz olmazsa da sağlık olsun, stop olur çıkarız, yapacak bir şey yok.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.