Borsa yada genel anlamda para muhabbeti, çok zor bir konu... 
Sorunun kaynağı tek değil, bir çok faktör mevcut aklıma gelenler;
Tecrübe; kesinlikle tecrübe farkı en büyük sorun, aynı tecrübeye sahip olmayan iki kişinin borsa/para konusunda anlaşması imkansıza yakın...
Risk algısı; borsada 100 bini olan adamla, 1 milyonu yada 10 milyonu olan adamın risk algısı çok farklı, parası az olan bir an önce parayı katlama derdinde ama 10 milyonu olan adam muhtemelen paranın öyle kolay katlanmayacağını bildiği için önce ana parayı nasıl koruyup ve enflasyon üstü yada dövizden fazla nasıl kazanırım diye düşünür...
Zaman algısı; piyasada yeni olan biri için 1 yıl bile çok uzunken burada mesai harcamış birisi için 1 yıl kısa vade sayılır...
Bunlar ve benzeri bir çok fark nihai anlaşmazlığın temeli oluyor...
Tüm bunları kenara koyunca birde laftan sözden anlamayan dostlar var, adama alınabilir diyorsun almıyor, 2-3 kat prim yapınca alayım mı daha gider mi diyor, bazen hisseyi alacağı tutuyor bu defa sat artık diyorsun satmıyor, hadi bunlar bir yere kadar kabul edilir ama kafasına göre hisse alıyor sonra sen buna bak bakalım ben tutayım mı satayım mı diyor, bu hisseye güven olmaz diyorsun zaten ben %30-40 zarardayım bekleyeceğim diyor, kazara benim söylediğim hisse zarar etseydi ne olurdu acaba, adama 10 hisse söyledik, 7/8 tanesi 5-6 kat yaptı bunun aldığı hisse sadece 2 katına gitti diye bir trip bir trip, tabi günü geldi o hissede 9 katına gitti ama bu arkadaş çoktan satmıştı, ben 3 TL den hisse alırken almadı şuan 25 den alayım mı diyor, güler misin ağlar mısın, daha yaz yaz bitmez 
Tamam bende çok laf dinlemiyorum....(...dinlemiş olsam parayı koyacak yer bulamazdım
...) ama en azından ben zarar edersem yada az kar edersem kimseye gidip ağlamıyorum (:
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri