Sayfa 478/680 İlkİlk ... 378428468476477478479480488528578 ... SonSon
Arama sonucu : 5437 madde; 3,817 - 3,824 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by alltimeinvest Yazıyı Oku
    Arena'nın son 3-5 yıldaki en büyük hikayesi (paynet satışı) gerçekleşirken, tarihin en büyük satışı gösteriliyor piyasaya. Ben Perea satışının tuzak olma ihtimalini çok daha yüksek görüyorum.

Diyelim bu satış gösterisi gerçekse birileri de buradan çok ciddi maliyetleniyor demektir.
    Biraz bende geriye dogru okudum ama bu satışdan sonra şirket bana içi biraz boş gibi geldi ...satış parasıyla ne kadar yukselir bişey diyemem...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

2.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    5.690 bin hisse kaldı Cuma ve pazartesi satışlar hariç (bu iki günde 1 milyon fazla hisse satılmış olabilir )
     Alıntı Originally Posted by borsavizyon Yazıyı Oku
    Bugun ve cuma tahminimce 2 milyona yakin perea satti 4 milyon lotu kaldi
    Bugun gedik ve teradan satam da yatirim fonlari takasindan dusecek muhtemelen,adamlarin mallari aliyorlar,filmin sonunu ben de merak ediyorum
    Kisisel hedefim 2.75 dolar/hisse
    Bol sans
    Syn elfidaa ve syn borsavizyon ikinizide dgzte satış zamanindan ki topicten hatırlıyorum.Umarim yanlış hatırlıyorumdur.
    DoÄŸruysa sizleri burada gormekten memnun oldum. Sosyal medya hesabiniz (x) varsa takip etmek isterim sizleri.

O topic ve dgzte benim borsa hayatımın dönüm noktası olmuştu.

Burada da yollarimiz kesişti ama ben son mallarimi bugün verdim geri gelirse alırım tekrar.

Saygılar...

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    Biraz bende geriye dogru okudum ama bu satışdan sonra şirket bana içi biraz boş gibi geldi ...satış parasıyla ne kadar yukselir bişey diyemem...

Bu kanıya nasıl sahip oldunuz bilmiyorum ama 1-2 rakam vererek şirketin içinin boş olmadığını ispatlamaya çalışayım.

Şirketin 3 milyar lira civarında finansal borcu var. Ve bu borç yüksek faiz nedeniyle son 6 çeyrektir şirketin bütün esas faaliyet karını eritiyor. Senelik 1 milyar liradan fazla faiz ödüyor şirket bu borç yüzünden.

Paynet 92 milyon USD bedelle satıldı. Yani bugün para kasaya girse 3.3 milyar lira yapar. Bu para ile şirket banka borçlarını kapayacağını zaten bildirdi. Yani paynet satışından gelecek olan 3.3 milyar lira ile 3 milyarlık banka borcunun tamamı kapanır üstüne 300 milyon lira da nakit kalır.

Ve Arena sıfır finansal borçlu bir şirket haline gelir. Arenanın paynet hariç cirosu 1 milyar USD'ın üstünde. Yani kabaca 40 milyar TL civarı. Ve %3.5 civarında EFK oranı var. Hesapladığınız zaman senelik 1.4 milyar TL esas faaliyet karı olacak.

Buradan küçük bir finansal gider ve vergiyi çıkarırsanız net 1 milyar TL sadece operasyondan elde edeceği net karı olacak.

Sermayesi 100 milyon. Yani hisse başı 10 lira kar. Ve bu sadece donanım işinden elde edeceği kar. Şirket paynet satışı sonrası yapay zeka ve yazılım ağırlıklı yani karlılığın çok daha fazla olduğu alanlara girmeyi planlıyor ve bu konuda faaliyetlere de başladı.

Bu 1 milyar lira net karda bu isyen elde edeceği kar yok. O daha orta vade bir iş.

Sadece hisse başı 10 lira karı ele alsak ve 7-8 FK ile değerlesek , hissenin şu anda 70-80 lira olması lazım.

Diğer taraftan , paynet satışından elde edilecek iştirak satış karı ( ki bu satış rakamının kendisidir. Çünkü kap haberinde de yazdığı gibi bu 3.3 milyar liranın , 2 milyon olan şirket sermayesinin üstünde kalan kısmı kar olacak ) öz sermayeye eklendiğinde , defter değeri yaklaşık hisse başı 40-45 liraya yükselecek.

Şirketin PD/DD oranını 2 gibi çok muhafazakar bir oranla bile değerlesek hissenin 80-90 lira olması lazım.

Üstelik bu seneye mahsus , paynet satışından elde edilecek olan 3.3 milyar liralık kar , şirketin 2025 senesini 4-5 milyar gibi astronomik bir kar ile kapatmasını sağlayacak.

Yani tüm bu rakamlar da gösteriyor ki paynet satışı sonrası hissenin en az 70-80 lira olması lazım birkaç ay içinde. Bence ileriye dönük beklentiler ile 100 lirayı da aşması çok muhtemel önümüzdeki 3-5 ay içinde.

4. Şirket tarafından gönderilen rekabet kurumu onayı KAP haberinde bu işlemden oluşacak kar ve bu paranın nasıl kullanılacağı yazıyordu zaten. Bu bölümleri aşağıya kopyaladım tekrar.

Satış Sonucu Oluşan Kar/Zarar Tutarı
    Satış Bedelinin iştirak bedeli sermaye bedeli olan 2.000.000 TL'nı aşan kısmı satış karı olacaktır.

Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği
    Nakden elde edilme tarihinden itibaren otuz gün içinde Şirket'in muaccel hale gelen nakdi banka kredilerinin ödenmesinde kullanılacaktır.

5. 5.6 milyon dolara kurulan şirketin 3.5 trilyon dolarlık teknoloji devine ettiğine bakın

Nvidia %-17 günlük kaybı

ABD de teknoloji balonu patladı

ABD'li çip devi Nvidia'nın hisseleri yüzde 17'ye yakın kayıpla günü tamamlarken, şirketin piyasa değeri yaklaşık 600 milyar dolar düştü. Bu düşüş, ABD tarihinde bir şirketin yaşadığı en büyük günlük değer kaybı olarak dikkati çekti.

6. Arena takip ettigim gunluk trend kanali..
    Geri cekilme olursa onemli destek bolgesi 35.80/36..

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

7.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Syn elfidaa ve syn borsavizyon ikinizide dgzte satıÅŸ zamanindan ki topicten hatırlıyorum.Umarim yanlıÅŸ hatırlıyorumdur.
    DoÄŸruysa sizleri burada gormekten memnun oldum. Sosyal medya hesabiniz (x) varsa takip etmek isterim sizleri.

O topic ve dgzte benim borsa hayatımın dönüm noktası olmuÅŸtu.

Burada da yollarimiz kesiÅŸti ama ben son mallarimi bugün verdim geri gelirse alırım tekrar.

Saygılar...

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Dogru hatirliyorsunuz dgztede yuklu poz alip hayatimizin karini etmistik.@borsavizyon twitterim
    Bol kazanclar degerli kardesim
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

Sayfa 478/680 İlkİlk ... 378428468476477478479480488528578 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •