Sayfa 89/98 ÝlkÝlk ... 39798788899091 ... SonSon
Arama sonucu : 781 madde; 705 - 712 arasý.

Konu: GOODY - Goodyear

1.  Alýntý Originally Posted by 1prometheus Yazýyý Oku
    Son zamanlar Hisse iyi gitmiþ… veya birileri iyi götürmüþ.

Hisse defter deðeri 15 lira civarý, 274 liraya iþlem görüyor.

Özsermaye 15 milyar civarý, borsada piyasa deðeri 90 milyar olmuþ.

Üstelik karda edememiþ bu yýl. Oysa bu piyasa deðerine ulaþan bir hissenin yýllýk 5 - 8 milyar kar etmesi gerekir.

Varlýk satýþýndan ve Madencilikten beklentileri var ama buralardan gelen artý deðer, bu farký kapatmasý için uzun yýllar gerekmez mi?

Herneyse, yine de kimse hisse daha da yükselmez diyemez elbette. Sonuçta yurdum borsasýnda her hissenin fiyatlanmasý þirketin reel koþullarý belirlemiyor.
    Yukardaki mesajým Yanlýþlýkla goody sayfasýna gitmiþ.. 😊
    goody iyi bir þirket ama finansal borçlarý eritecek bir aksiyon yapmalým

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...-yatirdi-83627
    1962 yýlýnda Ýzmit Köseköy'deki fabrikanýn temeli atýldý ve ilk Türk malý Goodyear Lastiði 1963'te üretildi. Goodyear Lastikleri, 1986 yýlýnda Uniroyal Endüstri ile birleþti ve þirketin Adapazarý'ndaki fabrikasýný devraldý.
    https://www.goodyear.eu/content/dam/...ndirilmesi.pdf
    Adapazarý Fabrikasý, Sakarya Ýli E-5 Karayolu üzeri Arifiye Belediyesi, Beþköprü Mevkii'nde 1986 yýlýnda (1962 yýlýnda Uniroyal Endüstri tarafýndan kurulmuþ olup, 1986 yýlýnda GOODYEAR Tire & Rubber Company dahil olmuþtur.)

Toplam satýþ hasýlatýmýz 2014 yýlýnda, 2013 yýlýna oranla %3,5 artarak 1.138 milyon
    TL’ye ulaþmýþ ve brüt karýmýz %1,0 artarak 173 milyon TL olarak gerçekleþmiþtir.
    Þirketimiz 2014 yýlýnda 87.917 ton karþýlýðý 5.154.762 adet dýþ lastik üretmiþ olup, geçen
    senenin ayný dönemine göre üretim adet bazýnda % 18,9 artmýþtýr.
    -------------------------------
    Þirketimiz 2013 yýlýnda 82.270 ton karþýlýðý 4.336.298 adet dýþ lastik üretmiþ olup, geçen senenin
    ayný dönemine göre üretim adet bazýnda % 5,82 azalmýþtýr.
    Þirketimiz 2014 yýlýnýn ilk 9 aylýk döneminde 70.191 ton karþýlýðý 4.121.046 adet dýþ lastik üretmiþ
    olup geçen senenin ayný dönemine göre üretim adet bazýnda % 24,8 artmýþtýr.

2024 yýlýnýn ilk dokuz ayýnda 63.737 ton karþýlýðý 3.674.584 adet dýþ lastik üretilmiþ olup geçen yýlýn ayný ...

--2024 9 AYLIKTA TÜRKÝYENÝN TOPLAM LASTÝK ÝHRACATI %7.4 AZALDI, SON 3 AYDA ÝSE ÖNCEKÝ DÖNEME GÖRE %19 ARTTI. YIL SONU AZALMA ÝSE %1.7

--goodye de ilk 9 aydaki azalma, sektörün genelinden bir týk daha fazla...

--adapazarý fabrika arazisine yakýn olan emsal verdiðim arsanýn fiyatý geçen 15 aylýk sürede %85 civarýnda artmýþ (ilan duruyor)...
    --ben çok ucuz diye yatýrým yaptýðýmdaki þirketin piyasa deðeri ise yaklaþýk %35 azalmýþ...
    --artýk ucuz kelimesi çok abartýlý)....bedavadan az pahalý demek lazým.

--15 ay önceki emsal arsalar ile karþýlatýrdýðýmda iskonto yaparak bulduðum 2 milyar 730 milyon aradan geçen sürede- %85 arttýðýný kabul ettiðimizde- 5 milyar 50 milyon ediyor; piyasa deðerimiz ise 456 milyon TL.. (cuma günkü %3 yükseliþine raðmen)
    Son düzenleme : ft-2; 09-02-2025 saat: 15:28.

**izmit fabrikasý lokasyonu (karþýda brisa-kordsa saðda pakmaya hariç), yerleþim-konutlar ve iþ merkezi-özel hastane ( batý komþusu) ile çevrelenmiþ...5-10 yýla kadar araziler sanayiden çýkýp ticari-konut alanýna dönüþebilir...213 dönüm arazinin deðeri ne olur??...

**artýk, uzun vadeden çok çok ultrauzun vadeye geçerek kendimi avutabilmem için bir neden buldum...

6.  Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku

**izmit fabrikasý lokasyonu (karþýda brisa-kordsa saðda pakmaya hariç), yerleþim-konutlar ve iþ merkezi-özel hastane ( batý komþusu) ile çevrelenmiþ...5-10 yýla kadar araziler sanayiden çýkýp ticari-konut alanýna dönüþebilir...213 dönüm arazinin deðeri ne olur??...

**artýk, uzun vadeden çok çok ultrauzun vadeye geçerek kendimi avutabilmem için bir neden buldum...

Parsel Sorgu'ya göre Kocaeli Fabrikasý 213 804 m2, Adapazarý Fabrikasý 263 020 m2.
    Bu iki gayrimenkül de firma üzerine mi?

...evet firma üzerine...

**son iki gündür, en çok iþlem yapanlardan iþ ve yapý kredi alýcý, bofa iki gündür satýcý (daha doðrusu baskýlayýcý),

--bilanço açýklamasýna kýsa bir süre kaldý...bundan sonra her an açýklanabilir...3. çeyreði erken açýklamýþlardý...

--ben 4. çeyreðin iyi geleceðini düþünüyorum...2025 yýlýnýn bilançolarýnýn da...

Sayfa 89/98 ÝlkÝlk ... 39798788899091 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •