Unutmayalım, ayı piyasasındayız ve bu tür piyasaların en büyük özelliği çok şiddetli tepkilerin aniden ortaya çıkıp sonra tekrar aniden ayı moduna dönmesi ve düşüşlerin tekrar devam etmesidir. Pek çok borsacı bu süreçte yanılır ve büyük para kaybeder çünkü trendin değiştiğini sanıp kredili uzun pozisyon açar, sonra da büyük zarar yazarlar. Bu şiddetli tepki hareketlerinde yukarıda değindiğim retracement'lar devreye giriyor ve ortaya çıkan kaybın %40 i ila %60 ı gibi ciddi bir yüzdesi geri alınıyor. Treyderlerin bu retracement'ları kaçırma lüksü yoktur çünkü süper marj yaratıyorlar. Akılda tutulması gereken mevzu, bu retracement'ların geçici olduğu ve yüksek ihtimalle tekrar ayı trendine geri dönülüp düşüş trendinin devam edeceğidir. Tabii devam da etmeyebilir, bunun garantisi yok. Ama böyle olursa yani ayı trendine geri dönülmezse zaten trend değişmiş demektir yani entropi düşmüş, momentum pozitife geçmiş ve artık boğa piyasası devreye girmiş demektir. Bu olasılığa treyderler çok dikkat etmeli. Retracement sonunda tekrar mevcut düşüş trendine mi dönülecek yoksa momentum pozitife evrilip ayı piyasası boğa piyasasına mı dönüşecek, işte bu sorunun yanıtını arayıp bulacaksınız. Size bu yanıtı da piyasadaki aksiyon verecektir.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri