Sayfa 139/139 İlkİlk ... 3989129137138139
Arama sonucu : 1112 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: küçük yatırımcı pörtföyü

Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Kemik sesleri gelmeye.devam ediyor enflasyonun atesinin sönmemesi nedeniyle faiz indirimi beklentileri.ertelendi savaslar da tuzu biberi oldu.pmi' gocerken ithalat artmaya devam.ediyor maliye politikasi gocmemler vb bir ton sorun daha var ..ben %39 yabancı (26 abd fonu 13 avrupa fonu) %16 altın %5 viop %40 bist 7 hisse şeklinde devam ediyorum
    (beyaz eşya , dogalgazdan elektik uretim sirketi, yazılım, hastahane, banka , giyim mağazası, havayolu işletmesi )
    Bu hafta 250 günlük ustel hareketli ortalamayı aşağı kırdık buralardan alim yaparken de çok korkmamak gerektiğini düşünüyorum ancak alim yapan da sıkı para politikasının daha aylarca devam etmek zorunda kalabilecegini dikkate almalı.. başta başlık sahibi sayın Nilkiz olmak.uzere tüm forumdaslara baslkktakj yazilar icin tesekkurler hayirli bereketli kazanclar olsun inşallah
    tatsız tuzsuz bir ay daha bitiyor ... bugün açıklanan ito verisi ile enflasyonun bir süre daha devam edeceği kesinleşti gibi bence kimse artan kaçakları dikkate almadığından hesaplarında yanılıyor böyle bir ortamda kiraların gıda enflasyonunun düşmesini beklemiyorum
    yine %39 yabancı (26 abd fonu 13 avrupa fonu) %16 altın %5 viop %40 bist 8 hisse şeklinde devam ediyorum(beyaz eşya, havayolu, petrol rafinerisi, yazılım, giyim, bankacılık, ilaç şirketi, domates üreticisi) özellikle beyaz eşyada çok kötü bilanço aldık... kötü zamanda biriktirip iyi zamanı bekliyoruz ama süreç uzayabilir tabi ..ambalaj sektörü , aklımı çelmeye çalışssa da 8 hisseyi arttırmak istemiyorum elimdekileri de satmayınca seçenek kalmıyor ..
    temel ihtiyaçlara yönelik bu 9 sektör yerine yerine vakko , aefes, nthol, macko , glyho, ecilc , kervan gıda , ismen , garfa glcvy gibi genel olarak maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisisinde daha üst basamaklara hitap eden hisselerden oluşan bir portföy olsa acaba 2026ya girerken getirisi ne olurdu... 2026 ocakta karşılaştırırız inşallah o günleri görürsek
    tüm forumdaşların hayırlı bereketli kazançları olur inşallah
    Son düzenleme : HATAKE; 01-11-2024 saat: 16:28.
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

bir ay daha bitiyor .. bu ay diğer aylardan farklı olarak merkez bankası faiz indirimi sinyalleri verdi.. trump etkisinden sonra bu haberle beraber özellikle bankalar öncülüğünde bir tepki alımı oluştu ben zaten tahvil yatırımı yapmadığımdan kıymetli maden ve hisse üzerinden ilerlediğimden borsalardaki artış fena olmadı... yine %39 yabancı (26 abd fonu 13 avrupa fonu) %16 altın %5 viop %40 bist 8 hisse şeklinde devam ediyorum ancak hisselerde değişiklikler yaptım beyaz eşyadaki durumu artık sürdürmek istemedim iletişim sektörüne ürün veren yabancı ortaklı bir şirkete geçtim... gıda sektörü yerine de small cap bir araç soğutucusu üreticisi aldım.. ... muhasebe yazılımı, petrol rafinerisi , kot giyim perakende , 4 yapraklı banka, havayolu, son olarak ilaç - vitrifiye şirketi
    yılın son ayına giriyoruz bilançolarda özellikle finansman giderleri büyük yer kaplamaya başladı
    viopta da bist30 ve hisseleri tamamen bıraktım eur/dolar, altın/tl takip ediyorum... hisselerin bir gün düşüp bir gün aşırı artması bütün indikatörlerin etkisiz hale getirilmesi de artık çekilmez oldu.. inşallah tüm forum olarak yılı güzel bir şekilde kapatabiliriz
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Yine bir ay bitiyor yine bir yıl bitiyor portföy metin kaya çabalama kaptan ben gidemem
    https://youtu.be/wIeR5GGmq9I?si=nnsOfvV1aODVnrn9
    Riski azaltmak için paylastirma ilkesine bağlı kaldım yuzde15 atlin yuzde5 altın viop ... yuzde26 abd hisse senedi fonu yuzde13 avrupa hisse senedi fonu ...ama belki avrupayi komple abd yaparım abd çok acıyor farkı avrupanin büyük.yapisal sorunları var bence ve çözecek iradeyi sorunların sebebini irdeleyen mantıklı yaklaşımları da göstermiyorlar diye düşünüyorum
    Bist de ise yine kademe girebilmek için 7 hisseye düştüm... sağlık alanında deva holdingin abd ihracatı dikkatimi çekti ancak bu şirketin ana sözleşmesinde kar payı imtiyazi bulunuyor 5 ortak doğrudan dağıtılan karın yizde50sini alıyor o yüzden bu şirkete bakarken olağan fk nin yarisini aramak denenebilir .. sağlıkta ecilic i araştırmistim ama ecilcin gelirlerinin yanilmiyorsam yarısı sağlık yarısı gayrimenkul öyle olunca salt sağlık sirketleri daha çok dikkatimi çekti... yine bir donem tnztp baktım ama ilac kısmında kalmak istedim
    https://www.deva.com.tr/tr/imtiyazli-paylar
    Bankacilik alanında garantiyi beğeniyorum
    Enerji konusunda her ne kadar dizel marjlari eskisi kadar iyi olmasa da hem kasasındaki nakit tutarı hem.sifir karbon hedefine ulaşmak için sürekli yatırım yapacak olması nedeniyle tupras dusundum.. aslında bir diğer neden de burdan yakit alıp eşimle sağa sola tatile kacmak. sanki güzel hikayelerin yanında bu marka da oluyor biraz marka bağlılığı da var benim
    Bununla beraber aksenin güzel yatırımları var gelecekte dogalgaz daha ön planda olacak gibi ..gwind de araştırılabilir yönetimini başarılı buluyorum
    Teknoloji alanında atatp almıştım farklı sektörlere yazilim hizmeti veriyor özellikle yeşil enerji borsası haberinden sonra fiyat çok yükseltildi bence hala normal değil ama yazilim sirketlerinden biri... onun dışında Logo da hoşuma gidiyordu atatp daha pahali carpanlara sahip ben sadece farklı sektörlere hizmet vermesini on planda tuttum.. diğer yazilim sirketleri biraz gireceklerı ihalelere bağımlı gibi geldi bilemedim çok arastiramadim
    Ulaştırma konusunda pgususu uzun süre tutum bir ara tav a yonelsem de pegasusun kar marjlarını beğendiğim için geri döndüm.. aslında e ticarete yönelen lojistik sirketleri dikkatimi çekti ama güvenmedim carpanlari da yükselince kaldı öyle.. biraz da ülkemizin turizm özelliğinden yararlanmak için havacilikta kalmak gerekti
    Giyimde kendim de alışveriş yaptığım için mavi oldum bu sektör çok darbe yedi rekabekciligi torpulendi ama ayrılmadık bakalım hayırlısı onun dışındada bir donem vakko.almisim ama vakkodan çok alışveriş yapmadığım için maviye yöneldim sadece yunsa da dikkatimi çekmişti tabi sektörün durumundan çok etkilendiler
    Son olarak gayrimenkul konusunda bir türlü karar veremedim çip yatirimi ile whirlpool haberi ile arcelige yöneldim ancak kar marjı tatmin etmedi çok rekabetçi bir alan ... sonra gesan düşündüm altyapı yatırımları için trafo vs gerekecekti ama beklenen performansı alamadım şuan enka duruyor büyük bir inşaat şirketi orge ile düşündüm büyük diye seçtim çok derinlemesine arastiramiyorum.. bir donem akisgyo akmgy yeni gimat gyo gibi gyolara baktığım da olmuştu ama nedense avm.yerine bayındırlık alanında altyapı projeleri tarafında kalmak. İstedim belki de yanlıştır.. hisselerimi seçerken kazanctan ziyade duygusal olarak ortak olmayı istediğim sektörü on planda tuttuğum oluyor
    Bu sektorler dışında Otomotiv ve yan sanayisinden çok ümitli olmadığımdan uçakta kaldım
    8den 7ye inerken de alcateden ayridim iletişim sektoru ile yazilim sektörü birbirine yakın geldi diğerlerine göre. .. ambalaj sektörünü de gedza nedeniyle takip ediyordum ama çok az hisse tuttuğum için aralarına giremedi
    Sanki yerli yatirimci borsadan hevesini aldı rasyonel carpanlari acı şekilde öğrendi gibi yabancı da azalınca faiz de güzel fırsat verince öyle kaldık inşallah 20
    25 daha iyi olur.. lot arttırmaya devam ...
    (Yeni yılda başlığı daha az rahatsız edeceğim... sayın nilkiz ve arkadaşlara ayıp ediyormuşum gibi hissediyorum bu yazi da boyle bir yilin ardindan muhasebe gibi uzun oldu zaten )
    Fikirlerim kendi amatör dusuncelerimdir kesinlikle sirketleri övme yerme amacım yok kesinlikle ytd.
    Zaten çok komik bir portföy kaldı onu da araba almak.icin harcayacagim gibi bakalım hayırlısı
    Tüm forumdaslara sağlıklı mutlu yıllar dilerim
    Son düzenleme : HATAKE; 23-12-2024 saat: 23:52.

şubat ayı bitiyor borsada açıklanan bilançolar neden yükselemediğimizi açıklar nitelikte... hormonlu büyüme zamanlarının acısı çıkıyor gibi . inşallah önümüzdeki dönemde bilançolar iyileşir.. sermaye piyasalarımızın tabana yayılma şansı varken küçük yatırımcı çıktığı bu kumar yolculuğunda beklenildiği gibi kar etmeyen şirketlere pahalı fiyatlardan ortak oldu .. iyi kötü baya bir finansal okuryazarlık birikti diye düşünüyorum
    - son dönemde dağılımı yine ; %24 altıns1, %4 viop %36 abd fonu %36= bist 8 hisse şeklinde
    - bistte ; inşaat-mühendislik , lojistik-depoculuk, petrol rafineri, erp yazılım , bankacılık, sağlık, soğutma sektöründen dayanıklı tüketim ve savunma sanayiine %4,5 oranında duruyor
    muhtemelen bu şekilde bir süre devam edeceğim yaqzmayı da böylece bırakacağım gibi
    inşallah tüm forumdaşların hayırlı bereketli kazançlar olur

5. Sn.HATAKE son iki yazınızı okuyunca ne kadar ras gele hisse aldığımı fark ettim.Endeks30-50 kağıtlarından bir curcuna.Karda olan yok.Sizi tebrik ederim şirketleri iyice araştırıyorsunuz.Bol şanslar diyeceğim ama siz işi şansa bırakmıyorsunuz.slm

Cok tesekkur ederim ustadim teveccuhunuz ... benim stratejim ilk önce altın-yabancı fon - bist dağılımı... sonra da bistte temel olarak gördüğüm 7-8 sektore dağıtmak şeklinde... ne yazık ki büyük parayı takip edip kira sertifikasi-kar payı gibi sabit getiriye girmedim veya bazı şirketler konusunda çok duygusal davrandım kar marjinin düştüğünü fiyatın pahali olduğunu görsem de devam ettim gibi .. benim ortalama da çok parlak deği o yuzden bakalim lot arttirmaya calisiyoruz
    Tekrardan yorumunuz icin cok tesekkurler hayirli bereketli kazanclar dilerim

Kağıtlar kıpraşşa bile net yukarıdan %30 eksildi para birde faize koysaydık

Yani 1 senede zarar neredeyse %80 gibi

Acsel 250
    İntema 400
    Çimbeton 10000
    Burva 200
    Tmpol 150
    Ekiz 110
    Celebi 4000 olmalıki kar ettik diyebilelim

Akmerkez Alcar yine temettü verdi
    Yukarıdakilerden temettü de alamadık

https://www.youtube.com/watch?v=Pew0A00fq04
    ben de bir kaç haftadır neden bistte bu kadar yüksek oranda durduğumu sorguluyorum üstadım.. normalde fonlar aracılığıyla hem gelişmiş ülkelere hem gelişmekte olan ülkelere kolayca beyanname ile vs uğraşmadan yatırım yapılabiliyor sektör bazında fonlara girilebiliyor vs... yani büyük uluslararası operasyonları olan bir fon düşünelim... bu fonun Türkiyeye ayıracağı fon %kaç olurdu bunun %kaçını borsaya koyardı ... eminim bist %3ü geçemezdi .. rant ve vurgunun hüküm sürdüğü bir ortamlara belki çok bile.. gayrimenkuller, gelişmiş ülke borsaları, tahviller, kıymetli madenler , belki bitcoin vs . düşününce bist çok yer bulamıyor... ki bunu zaten 2 yıldır görüyoruz.. peki neden ben bistte %24 oranındayım ..
    öncelikle gayrimenkul zaten pahalı bir yatırım 3m luk bir peşinat gerekiyor zaten maaşla birikim yapmaya çalışan kişiler için bankaların kredi vermediği faizlerin de uçmuş oluduğu bu dönemde gayrimenkul kendi kendine eleniyor belki yapılan birikim sonra peşinata döndürülüp gayrimenkul yatırımına çevrilebilir
    ama onun dışında da biste gereğinden fazla oran koyduğum gerçek bunun en büyük sebeplerinden biri hem pandemi öncesi hem pandemi sonrası iyi kötü iki tane rallli görmüş olmak yani gevşek para politikasının olduğu dönemlerde doların da sabit kalmasıyla bazı şirketler gerçekten sahibine sınıf atlattı.. bunu iki kez gören biri artık faize dönmesi zor oluyor çünkü işin içine kumarbazlık dürtüsü de giriyor
    çok sevdiğim film "gözlerindeki sır" dan bir kesit .. https://www.youtube.com/watch?v=Zq_bKjgaKEo
    - eğer tutkuya çevrilmişse zehir kana karışmıssa geçmiş olsun bu halta bulaşan çok kolay çıkamıyor.. bu noktada dürtüleri yönetmek çok önemli ben bunu 8 farklı sektöre bölme borsanın yanına altın abd yatırımı koyma bir kısım (portföyün %4ünü geçmeyen) para ile viop yapma , bilgisayar oyunları futbol maçları vs ile çeşitli şekillerde bastırdım... bir kısım arkadaşım coinlerde parasının %95ini kaybetti bir kısmı yatırım yapılmaması gereken küçük spek hisselerde parasını tl bazlı yarıya enflasyonla beraber %20ye düşürdü ... adımları sağlam atmak ilk önce kaybetmemeyi düşünmek gelecek vaad eden bir şirkete ortak olmak uzun vadede bileşik getiriye dayanmak çok önemli ...
    - bir de şöyle oluyor zaten birikim düşük .. arkadaşa diyorum ki böl sen de 8 hisse yap altın faiz yurtdışı yap ... adam da kendince haklı zaten elde avuçta 300-500 bişey var onu ben önce 4 e sonrada 8e böünce bir hisseye 30bin falan düşüyor diyor.. işte sihirbazın prestige sahnesi burada bence ... zaten sistem de senin böyle düşünmeni eldeki paranla birşey yapamayacağını düşünmeni istiyor sonrasında sen daha çok risk alacaksın kaldıraca kredili işleme gireceksin senin elinden paranı almak çok daha kolay olacak bir kaç yıl sebat etsen gelecek günler bu çabuk olma hırsına kurban gidecek
    - tabi son dönemde faizlein yüksek olması şirketleri patronları yatırımdan bu alana yöneltti yan patron bakıyor kensinin şirkette yüzde 30 ortaklığı var diyor ki bu piyasada benim şirketim önümüzdeki 3 yıl büyüyemez o zaman ben %2- %5 hissemi satayım faize koyayım bu parayı şirketi büyüterek kazanamayız ..gelsin patron satışı . veya finansman giderleri çok yüksek kasada günü kurtaracak para yok gelsin bedelli sermaye artırımı gibi gibi
    - fatih karahanın geldiği gün bist yüzdesini azaltmak gerekiyormuş bunu şimdiye kadar gözardı ettim ancak son dönemde ecnebilerin "%60 borsa - %40 sabit getiri" kuralına yaklaşmak istedim o yüzden bisti yüzde 24 yapıp 8 farklı sektörde (gyo-lojistik-yenilenebilir enj-yazılım-banka-sağlık-savunma-gıda tahıl) giderken %36 abd hisse fonu % 20 sabit getirili fon %16 altın .. %4 altın vip kontratlarında trend indikatörlerine bağlı kalarak long-flat şeklinde ...burada mütavazı takılmanın sonuçlarını da geçen hafta görmüş olduk adını sanını bilmediğimiz tipler gelip hakaret edip gittiler oysa aylardır altın viop long tuttuğumu da söylemiştim ama bazı insanların bakış açısı böyle malesef.. bu sayfayı böyle biraz dertlerşme biraz öz muhasebe gibi düşünüyorum burada sayın nilkiz başta olmak üzere vakit geçiren bir çok arkadaşın en şanssız halleriyle kötü söz sahiplerini cebinden çıkaracağına da adım gibi eminim
    -tüm forumdaşlara sağlıklı bereketli günler hayırlı kazançlar dilerim
    Son düzenleme : HATAKE; 30-04-2025 saat: 11:55.

Sayfa 139/139 İlkİlk ... 3989129137138139

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •