Originally Posted by
qurman
öncelikle sayın drizmin paylaşımı için kendisine teşekkür ediyorum.
sayın drizmin sistemini şu şekilde test ettim ve aşağıdaki sonuçlara ulaştır.verileri matriks ortamında değerlendirdim.eğer bir hata var ise matriks kaynaklı olabilir.değerlendirmeyi bire bir kendisinin tavsiyesine göre yapamadım çünkü o kadar geniş zamanım yoktu.ama ilk fırsatta bunu test edeceğim.
testi şu şekilde uyguladım:
28/04/2013 tarihinden 30/01/2015 tarihine kadar 25.000 tl lik kasa ile temettü verimliliği en yuksek ilk 5 hisse senedi alındı.3 er aylık dönemlerde temettü verimliliği en yüksek 5 ile değiştirildi.sonuç:
25.000 tl bu sürede 39.800 tl oldu.
kıyaslama istenirse 4ncü ay 2013 de dolar:1.8 gibi ve 25.000=13,888 usd idi.....2015 basında dolar 2,36 dibi olunca portfoy de 32,777 tl oluyor.
endeks 83bin den 86 bine gelmiş...endeksin 60binlere geldiği de göz ardı edilmemeli.
hisselerin temettü,bedelli bedelsiz sermaye artırımlarını matrıks otomatık yaptıgı varsayıldı..
sonuç olarak dolar dan da endeksten de daha fazla kazandırmış.
belki farklı temel analiz yazılımları ile daha net sonuçlar elde edilebilir.
söylediğim gibi vaktım olmadığı için 2015 basına kadar yapabildim.yıne 2015 tarihinden sonraya taşınabilse eminim çok daha farklı sonuçlar çıkacaktır ...bu hesaplamayı en kısa zamanda gunumuze kadar tasıyacağım.
paylaşım için tekrar teşekkür ediyorum...
Abiler, 3 yıl queenstock kulanmasak 37000 tl kazanıyoruz.Bakın ne kadar karlı
''Borsa tembel yatırımcılar için hiç uygun değildir. Çalışkan, öğrenmeyi, yeniden öğrenmeyi sevenler için ise en ideal, en yüksek kazançlı yatırım alanıdır.'' P.Lynch
Yer İmleri