Sayfa 205/207 İlkİlk ... 105155195203204205206207 SonSon
Arama sonucu : 1652 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1. Enflasyon geçen iki üç senede olduğundan düşük gösterildi ancak şimdi olduğundan yüksek gösterilerek dengelerin yerine oturması bekleniyor. Enflasyon muhasebesi uygulanmasına müsaade edilmediği için şirketler geçen iki üç sene zarar ettikleri halde kar açıklamak zorunda kaldılar. Benim gördüğüm kadarı ile bu durum tam tersi bir uygulama ile telafi edilmeye çalışılıyor. Ekonomi yönetimi uzun süre sonra (kanımca Mehmet Şimşek sayesinde, siyasi olarak hoşlanmak ayrı şey ancak kanımca bu adam ekonomiyi biliyor) olumlu adımlar atıyor. Umarim bu süreç kesintiye uğramaz ve memleket (ve şirketler) daha önce ekonomik anlamda girmiş oldugu çıkmaz yoldan dönebilir.

güler sabancı 2016 da fortune dergisine enerjisa üretim ve dağıtıma toplam 11 milyar dolar yatırım yaptıklarını söylüyor. yatırımlar günümüze kadar sürekli devam etti. basında yazılana göre harka arz edilecek enerjisa üretimin 4 milyar dolar üzerinden 850 milyon dolarlık satış yapılabilecek. bana bunca yatırıma rağmen 4 milyar dolar düşük geliyor. ve daha yüksek bir ederle değerlendirilip yurt dışında almanya yada abd de halka arzın gerçekleşeceğini düşünüyorum. sahol borsada 5 milyar doların altında işlem görüyor. baharda üretimin halka arzı açıklandığında sahol ün değeri daha net anlaşılacak.

sene sonu yaklaşırken önümüzdeki sene ne kadar temettü alırız , hesabını yapmaya başlardık. lakin şirketler enflasyon muhasebesine geçince, saholün sahip olduğu şirketlerin kar tahminini ve dağıtacakları temettü tahmin etmek güçleşti. bu sene en büyük temettü sirketimize açık ara akbanktan olacaktır. zira bankalar enflasyon muhasebesi uygulamıyorlar. enerjisa üretimin halka arzı planlandığına göre son çeyrekte bilançosu süslenip, yüksek açıklanacaktır.
    sahol şirketlerden gelen temettüyü dağıtır. açıklayacağı bilançonun çok önemi yoktur. geçen sene gelen temettünün yarısı dağıtılmıştı. bu sene geçen senenin yarısı kadar temettü gelse dahi gelen temettünün tamamı dağıtılarak bu sene aldığımız temettüyü alabiliriz. şahsi beklentim önümüzdeki sene hisse başı 2-3 tl temettüdür.

4. Karlılık olmayınca temettü tahmini zor
    Ama yıllardır zarar etsede kar etmese de mutlaka temettü dağıtır bu yıl da dagitacaktir. En azından geçen seneki kadar dağıtır.
    Bir ara karı olmamıştı o yıl sanırım kredi çekip temettü dağıttılar bu konuda şirket yönetimi çok hassas sanırım nedendir bilmem

G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Nerdeeee o eski günler, burada pazara kadar değil mezara kadar naraları atanlar vardı. Şimdi ki hali ise 1 aydır yazılan 1 yorum dahi yok. Yapılmakta ve yapılacak olan yurtiçi yurtdışı yatırımları birde Yöneticilerinin konuşmaları ve şirket hedefleri ile birleştirdiğimde buranın uzun dönem doğru yer olduğu konusunda hiç bir şüphem yok. Ama yavaş ama hızlı.

6.  Alıntı Originally Posted by veysel karani Yazıyı Oku
    Nerdeeee o eski günler, burada pazara kadar değil mezara kadar naraları atanlar vardı. Şimdi ki hali ise 1 aydır yazılan 1 yorum dahi yok. Yapılmakta ve yapılacak olan yurtiçi yurtdışı yatırımları birde Yöneticilerinin konuşmaları ve şirket hedefleri ile birleştirdiğimde buranın uzun dönem doğru yer olduğu konusunda hiç bir şüphem yok. Ama yavaş ama hızlı.
    Şirketler daha önce etmedikleri karları yazıyorlardı ve o zaman bu platformda elimden geldiği kadar bu durumu anlatmaya çalışmıştım.

Şu anda ise etmedikleri zararı yazıyorlar (en azından döviz cinsi üzerinden) ve sermayelerini enflasyon değeri üzerinde güçlendiriyorlar. Düşünceme göre çok uzak olmayan bir zamanda bu işler dengeye gelecektir. Ekonominin dengesi umarım yakın zamanda yerine oturur. Kendi adıma Sahol'den şikayetçi değilim. Umarım yatırımcıyı ezecek hareketlerden kaçınırlar ancak yatırımcıların bu tür hareketlerden korkması da doğal. Yönetim bu konularda yatırımcıyı bilgilendirse çok iyi olur. Herkese güzel günler dilerim....

holdingler ortak olduğu şirketlerden gelen karları dağıtır. sahol bu sene kar açıklamasa dahi(enflasyon muhasebesi nedeni ile) şirketlerinden oldukça iyi miktarda temettü kasasına girecek. örneğin agesa geçen seneden çok iyi temettü açıkladı. bugünde brisa ve enerjisa temettülerini açıkladı. ki enerjisa karı olmamasına ragmen geçmiş yılki temettüsünün üzerinde temettü verecek. enerji üretimden de aynısını beklerim. akbank da % 15 dağıtma sınırında temettü verdiğinde 2 tl nin üzerinde belki geçen seneki temettüyü alabiliriz.

Sayfa 205/207 İlkİlk ... 105155195203204205206207 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •