@erefefik
https://images.app.goo.gl/7DGtNus8DRGWDVMs8
Kıyafet dedin de..
Daha önce yazmıştım.
1960-70'li yıllarda bile rum, ermeni ve süryani kadınlar İstanbul Kumkapı'da pazar günü kiliseye giderken koyu siyah, kahverengi ve lacivert çarşaflar giyerlerdi.
Kadınlarda açıklık abd ve avrupa filmleriyle ve modacılarıyla yaygınlaştı.
Belki arkaplanında bir ardniyetli organizasyon bile olabilir.
İmamoğlu'nun diploma iptali bekleniyordu. Sürpriz değil. Tayyip Ağam hapse girmişti, sonra 22 sene Türkiye'yi yönetti.
İmamoğlu da en az 10 sene yönetir.
Asıl haber aşağıda, Semih Yalçın ve Feti Yıldız hiç iyi görünmüyorlar. Ne yapacaklarını hiç bilmiyorlar. Ama Faruk Aksu rahat görünüyor.Armagan Çağlayan
@Armagan_caglaya
·
2s
Okuduğum hiçbir idare hukuku normuna uymuyor karar gerekçesi. Çünkü “açık hatayı” yapan devletin kurumu. Yani İstanbul üniversitesi. Üniversitenin yaptığı “Açık hata” yüzünden kazanılmış bir hak iptal edilemez. İdare hukukunun en temel prensibi “müktesap hak” kavramına aykırı. Türkiyeyi uzun bir “idare Hukuku” davası ve süreci bekliyor.
DEM Heyetinde ise Tülay Hatimoğulları dimdik görünüyordu. Erken seçim olursa oyumu DEM Partiye vereceğim.
@erefefik
Abi şimdi diyelim ki, bir Kamu kuruluşunda yönetim kurulunda 2 numarasın. Yönetim kurulu başkanı ve tüm yöneticiler, başkanın yerine geçecek yeni yönetici konusunda ittifak etmişler ve bu genç yöneticiyi yetiştirmişler.
Bu kuruluşun, yurt dışında bir büyük ortağı var. Dünyada bu dış, büyük ortağın sözü geçiyor.
Bu dış dinamik, bizim yönetim kurulunun belirlediği ismi kabul etmiyor. Kamu kuruluşunun başına, yine bu kuruluşun içinden yetişmiş, kendi belirlediği, başka birinin getirilmesini istiyor.
Kamu kuruluşunun başkanı ve tüm yönetim kurulu bu isteği reddediyor.
O hafta içinde 2 numaranın oğlu, yüksek bir yerden düşüyor ve rahmetli oluyor.
Sen diyelim ki bu kamu kuruluşunun 2 numarasısın, dış dinamiğin, kuruluun başına geçmesini istediği kişiyle, yanyana, basın mensuplarına poz verebilir misin?
@erefefik
Sahnenin arkası hep boyle be yaa..!
Borsayla ilgileneli dünyaya başka türlü bakıyorum.
Kuklacılar biz gariban kuklaları oynatıpdurular.
İki şişe koyuyorlar, birini seçmemizi istiyorlar.
Okyanusun ötesinde de böyle, ya bunak ya deli, olmadı ya çılgın ya deli..
40 katır 40 satır...
Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum.
Orkestra konçertoyu icra ediyor...
Hukuki değil, siyasi bir karar. Keser döner, sap döner, gün gelir hesap dönerAnadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, İBB Başkanı'nın ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'ne nöbetçi sulh ceza hakimliği kararınca el konulduğu belirtildi.
https://www.gazeteduvar.com.tr/tarik...-haber-1690714
Türkiye'de 10 tane büyük, 100 tane orta büyüklükte tarikat ve cemaat var. Sadece birinin ekonomik büyüklüğü şöyle:Tarikatların kasaları milyarlarla dolu: Menzil, Erenköy, Işık cemaatlerinin 'ticaret' karnesi
Tarikatlar, bağlı bulundukları şirketleri ile tekelleşip büyüyerek hem iktisadi hem de siyasi güç elde etti.
İmamoğlu'nun şirketinin ekonomik büyüklüğü, Türkiye için bir önem teşkil etmez. Ama yukarıdakiler çok büyük önem teşkil ederler.Seçimlerde AK Parti’ye desteğini açıklayan Menzil'in 2005 yılında İstanbul’da kurduğu Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden oluşuyordu. Özellikle KOBİ'lerin ihracattaki pazar payının büyümesi için faaliyet yürüten TÜMSİAD’ın 2018 faaliyet raporuna göre, 12 bin 35 üyesi ve 50 şubesi var. 10 farklı ana sektörde faaliyet yürüten bağlı şirketlerde 650 bin işçi çalıştırılıyor; ihracat payı ise 3 milyar dolar. Bu şirketlerin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) içerisindeki payı ise yüzde 4.
@erefefik
Yer İmleri