Bu ülkenin kurtuluşunun ne şartlarda gerçekleştiğini asla unutmazsanız umutsuzluğa kapılmaya gerek yok.
Çok partili sisteme geçtiğimizden beri hep bir mücadele hep bir yokuş, hep bir kargaşa oldu, bunu hep sağ partiler aracılığıyla yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.
Cumhuriyet'timizin kuruluşundan beri elde ettiğimiz bütün kazanımları yok ettiklerini düşünüyorlar ama çok yanılıyorlar, belki hiç olmadığımız kadar borçlandık, varlıklarımızı sattılar, eğitim ve adalet sistemini yok ettiler vsvsvs.
Ama bir şeyi asla yapamadılar, bu halkın Atatürk'e olan sevgisini, saygısını ve izinden gitme isteğini yok edemediler, ilkokul seviyesinden itibaren bakın çocuklarının içinden Atatürk sevgisi ve saygısı yükseliyor.
Kabul edelim çok zaman kaybediyoruz gelişimi ıskalıyoruz, ama 2002 yılında daha farklı bir yönetim gelseydi, kuvvetler ayrılığına inanan demokratik, adalet ve hukuk sistemini tesis eden, eğitime yatırım yapansa idi acaba şu anda nasıl bir ülke olurduk???
Dünya da hiç bir yönetim şekli sonsuza kadar kalmıyor, zaman her şeyi öğütüp değiştiriyor, değişime ayak uydurmayan yok oluyor.
Demek istediğim ülkemiz tekrar bilimin ışığına girip daha adaletli ve eğitim sistemini geliştiren bir yönetim geldiğinde, Borsamız buralarda çamurun içinde debelendikçe batan değil, olması gereken BİST 100 10 $ seviyesine gelecektir.
Bu ne zaman olur kimse bilemez ama emin olun olduğunda işte o zaman bütün dünya Türkiye'ye gıpta ile bakacak ve orada yaşamayı bütün kalbiyle isteyecek.
Yer İmleri