Özel bankalar arasında bir konsolidasyon olmalı aslında. Bu 4 bankadan 2 tanesi birleşip piyasanın 1 numarası olmalı. Toplam şube sayısını 3 te 1 oranında kapatıp maliyetleri düşürmeliler.
Özel bankalar arasında bir konsolidasyon olmalı aslında. Bu 4 bankadan 2 tanesi birleşip piyasanın 1 numarası olmalı. Toplam şube sayısını 3 te 1 oranında kapatıp maliyetleri düşürmeliler.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Maalesef TR şirketlerinde yaratıcı türden yönetimler hiç yok denecek kadar az. Kurumsal veya finansal reorganizasyona gitmek hiç birinin aklına gelmiyor. En büyük örnek İşbankası. Fiilen bir holding olan, 136 şirkette doğrudan ve dolaylı ortaklığı bulunan bu şirket statükocu bir anlayışla yönetiliyor. Tek amaçları statükoyu yani mevcut durumu korumak. Yönetim kurullarında ve başkanlık pozisyonunda olanlar dünyadaki gelişmeleri ya anlamaktan acizler ya da hiç bir şey yapmamak işlerine geliyor. Kurumsal yapı olarak Holding yıllar önce dünyada piyasadan kalkmış olmasına rağmen TR hala Holding çatısını baş tacı yapıyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Sayın trendhound; arabayı yolun kenarına çektim yazıyorum. Olgunluğun- anlayışın için bir kez daha özürdiliyorum ve mahcubum. Bilgileri okudum- sağolasın. Grsmk üzere Sayın Trendhound..
Bu yazı mühim .
İfade ettiğiniz görüşlerinizi biraz daha açmanız mümkün mü?
Düşündüğünüz çareler ve dünyadaki müspet örnekleri neler?
Masraf, gelir, gider koordinasyonu yapmak, nakdi verimli kullanmak, yeni işler geliştirme v.s. işleri kimler yapıyor?
Abi şirket mi?
Yoksa bir alanda ihtisaslaşıp diğer işler tasfiye mi ediliyor?
İş bankasının minik bir örneği...
Mesela Bursa Çimento.... kendisi çimentocu..
Yavrusu ÇEMTAŞ, demir-çelik işinde
Başka şirketleri de var.
Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
"Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Holding şirketlerinin karşılaştığı en büyük problemlerden biri piyasa değerindeki iskontodur yani yatırımcıların holding şirketlerine biçtikleri değere holdingin bünyesindeki şirketlerin gerçek değerlerinin toplamına göre bir iskonto uygulaması durumu. Piyasa, kurumsal yapı olarak Holding çatısının etkin olmadığını bildiği için bir iskonto uygulama cihetine gidiyor. İşte Holding yapısının demode olduğunun 1 numaralı delili budur. Bir holding şirketinin birçok farklı işe sahip olması durumu, bir kaç banka hesabına sahip olup da parayı bunlar arasında yeterince hızlı bir şekilde hareket ettirememeye benzer. Diğer yandan üst düzey yöneticiler belirli bir türden işi yönetmede harika olabilirler ama muhtemelen kontrollerinde olan her sektörde uzman değillerdir. Sahip olunan her işletmenin gidişatını takip etmek ve hepsinin en iyi şekilde çalıştığından emin olmak, aynı anda 10 TV programı izlemeye çalışmak gibidir. Bazen, izlenecek çok fazla şey olduğu için önemli ayrıntılar gözden kaçabilir. Şunları da ekleyelim:
1. Kurumsal yapıdaki karmaşıklık
2. Sınırlı kontrol (bir holding şirketi olarak, sahip olduğunuz şirketlerin operasyonları üzerinde doğrudan bir güce sahip olamayabilirsiniz)
3. Finansmana sınırlı erişim
4. Çifte vergilendirme (Holdingin sahip olduğu şirketlerin geliri temettü olarak dağıtıldığında holding şirketi düzeyinde tekrar vergilendirileceği için çifte vergilendirme söz konusu olur)
Dünyadaki en meşhur Holding şirketi Warren Buffett'in Berkshire Hathaway şirketidir. Bu şirket pür bir Holding şirketidir. Şimdi diyeceksiniz ki Buffett için Holding yapısı uygunsa neden diğerleri için uygun olmuyor? İşte burada Buffett faktörü rol oynuyor. Adam Holding yapısını amacına uygun şekilde dizayn edip kendi hedeflerine mükemmel şekilde hizmet edecek biçimde uyguluyor. Ama herkes Buffett değil. Onun gibi adamlar milyarda 1 doğuyor.
BEN GOYGOYCUYUMUSUM.....BU PAZARLAMACI ELE DEMIS....
BU HALKIMA.....bir yil boyunca....12 ila 16 arasinda HALKBANKI pazarladi....HALK BATTI...bunun calistigi adam yirtti...topigi hissenette....
SIMDIDE,.....27 80 DEN ALDIGI YAPIKREDIYI PAZARLAMA GOREVI VERILMIS....kaart 24 de....16 tl ye dusecek....bu orada satiyorum deyip sizede sattiracak....ISI BU....BU ADAMIN...
![]()
Yer İmleri