KAP Platformu güncellenmiş...!!
Uzun zamandır kullanmıyordum. O nedenle gözümden kaçmış...!!!
Yazdığım programda KAP üzerinden hisselerin isimlerini alıp, ona göre Takas verilerini teker teker alıyordum...
Şimdi programı sil baştan düzenlemem gerekecek. Bu türden güncellemeler bizim gibi veri çekenler için çok sıkıntılı durumlar oluşturuyor...!!!
Sana söz verdim ama inşaAllah hafta sonu düzeltebilirim. Aksi halde sözümü tutamayacağım. Şimdiden kusura bakma...![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Eyvallah...
İnşaAllah yarın o konu üzerinde çalışacağım. İnşaAllah çok fazla değişen bir şey yoktur da kısa sürede toparlarım. Yoksa sil baştan yeniden kodlamak gerekebilir. Bu da zaman ve emek demek oluyor....!!!
Hep böyle oluyor. Emekler çöpe gidiyor...!!!
Vazgeçmek bizim kitabımızda yok. Sonuna kadar mücadeleye devam...
Sanirim sirket te isin icinde gecen sene fonlardan devralinan 3.2 milyon lot 35 civarinda gordugum kadariyla bir telegra ve x hesabi tarafindan pazarlandi ve kucuk yatirimciya dagitildi. Yukardan cok mallanan var bunlari dokmeden gitmeyecektir. Fakat bu rasyolar ile olurda 20 altina gelirse bizde keseyi doldururuz. dolar bazli 2021 yilinda 14 milyon satis 9.4 milyon faaliyet kari. 2022 yilinda 36.2 milyon satis 11.8 milyon faaliyet kari 2023 yilinda 35.6 milyon dolar satis ve 13.2 milyon faaliyet kari olusturan bir sirket , 2024 yilinda 21.9 milyon dolar satis ve 1.9 milyon faaliyet kari ile kapatiyor yersen. Ben hala bilancolarda seffaf olunmadigini dusunuyorum. Ibrahim Basol gibi saygideger gecmisini kanitlamis bir patronun damadin yaptiklarindan haberi olup olmadigindan supehliyim. Ismail Bey gercekten bu sirkette vizyonu bozan kisi.Saga sola gidip birseyler gosteriyor ama once yatirimcisina sahip cikmasi lazim. Yerine Gediz Plastik muduru Fatih beyin gelmesi daha iyi olacaktir diye dusunuyorum. (Tabi damat koltuk sevdasindan vazgecebilirse ).Yatirimci iliskileri Huseyin Bey zaten dunyadan bir haber. Biz sirketi ondan daha iyi biliyoruz. Bu sirket bu rasyolarla su anda en az 50 60 bandinda islem goruyor olmaliydi.Bu haliyle pd/dd 1.47 ( 2019 fiyatlari ) zaten bu sermayeye nazaran cok cok ucuz. Belki Serkan abi gelir tekrar bir oyun kurar ciftlikten kafayi cikartmak isterse. Uzun zamandir burdayim onumuzdeki uzun donemdede burda olmaya devam edecegim. Zaman ne gosterir gorecegiz.Slmlr
Unuttum ya da vazgeçtim sanılmasın...!!!
Hâlâ üzerinde çalışıyorum. Bugün biraz ilerleme kaydettim. İnşaAllah tamamlayınca paylaşacağım...
KAP çok köklü bir değişim yapmış. İçerisinden hisse kodlarını almak bayağı bir zorlaşmış. Az önce veri almaya başladım ama henüz istediğim gibi alamıyorum. İnşaAllah başaracağım...,
Peki, diyebilirsiniz:
- Hisse kodlarını illâ ki KAP 'dan mı almak zorundasın? Sabit bir dosyada saklasan olmuyor mu...???
Mâlesef olmuyor...!!! Çünkü:
- Sürekli olarak endekslerin içeriği değişiyor ve halka arzlarla yeni yeni hisseler ekleniyor...
- Benim tüm bunları düzenli olarak tâkip etmem imkansız. Ancak KAP üzerinden en doğru ve güncel veriyi alabilirim...
GEDZA...
Nihâyet, çok şükür yazılımı sil baştan yeniden kodladım. Gecikme oldu, kusura bakmayın...
Öncelikle hissenin grafiklerini paylaşayım...
Gözüme çarpan durumu da yazayım:
Görüntü itibâri ile PKART grafiğine çok benzemekle birlikte PKART dipte 13 yakmasına rağmen burada henüz ne 9 ne de 13 göremiyoruz...!!!
Yine de bir sürpriz yapabilir...
![]()
Yer İmleri