Sayfa 461/583 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561 ... SonSon
Arama sonucu : 4659 madde; 3,681 - 3,688 arası.

Konu: EGEEN - Ege Endüstri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,097
     Alıntı Originally Posted by city Yazıyı Oku
    Birde gönderilerin çoğunluğunu Meksika ve Kanada üzerinden yapıyorlarmış.Acaba Meritor ve diğer iki firmanın o ülkelerde fabrikaları varmı?
    Hoş gelmişsin sevgili city uzun zamandır yoktunuz?Bu saatten sonra yapılacak tek şey Mustafa Bayraktar’ın yatırımcısı ile iyi ya da kötü her şeyi paylaşması artık ticari sır mır da avutmuyor!Önce fabrika açılışı var mı yok mu açılışa kim katılacak önümüzü görecek miyiz?Geri alım için şartlar hala olgunlaşmadı mı?
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

2.  Alıntı Originally Posted by Filozof Yazıyı Oku
    Hoş gelmişsin sevgili city uzun zamandır yoktunuz?Bu saatten sonra yapılacak tek şey Mustafa Bayraktar’ın yatırımcısı ile iyi ya da kötü her şeyi paylaşması artık ticari sır mır da avutmuyor!Önce fabrika açılışı var mı yok mu açılışa kim katılacak önümüzü görecek miyiz?Geri alım için şartlar hala olgunlaşmadı mı?
    Hoşbulduk syn. Filozof.Aslında hep burdaydım ama maalesef 1 yıldır iyi dayaktan sonra elle tutulur birsey olmayınca yazasıda gelmiyor insanın.Öylece sabırla bekliyoruz.Bu gümrük olayından belki bir hikaye çıkar mı onu araştırıyoruz.Gerçi olumlu hangi haberi fiyatlarki.Ben geri alım yapacaklarını düşünmüyorum hatta bırak yapmayı sembolikde olsa bir program acıklayacaklarınıda.(Şahsi fikrim)Böyle düşünmeme sebebde Mustafa Bayraktarın globaldeki 25 bin civarı lotları hala satılabilir vaziyetde duruyor.Geri alım açıklayıp kağıdı sürüp kendi malını geri alacak hali yok herhalde.Dip not 2023 eylül ekim gibi kote etmişdi.18200 den satmadı hadi ordan çok zorlama olur ama 13-14 lerden verebilirdi vermedi.Babası verdi 2023 bilançosundan 1-2 hafta önce.(Geçen sene Mayıs).Düşündüğü birşey vardır diyelim hayal kuralım.Bu sıralar onu yapabiliyoruz sadece.Pazartesi tekrar arayacağım.Vergi olayında bir gelişme var mı diye.Birde Meksika ve Kanadada iş yaptığımız firmaların fabrikaları var mı diye.Düz mantık düşünüyorum eğer varsa oraya göndermeye devam edersek o zaman vergi olayından ektilenmiyormuyuz acaba?Şirket açılışınıda sorarım.Forumun gediklileri eğer yorumlamak isterlerse hocalarmızından okumak isteriz.Selamlar herkese.

3. Bir görüş daha yazmak istiyorum.Ben temelciyim daha çok.Takas ve tahta okumayı iyi bilen hocalarımız var bu forumda.Onlarda görüyordur son 3-4 aydır colendi,garanti,iş,ak ve bankof top çeviriyor.Ben bankofun bıyıklı olduğunu düşünüyorum.Son zamanlar btctürkde dahil oldu.Ve birde ünlü varkı spk acaba bunu görmüyormu?Kağıt düşüşe başladığından beri hergün sola 500 lot bazen 700-800-900 alış yazıp dakikası dolmadan siliyor.Kafasına iki kere mal verdiler aynı gün hepsini kustu.(Bence kendi yanlarına verdil)Sinir harbi yaşakmak istiyorlar resmen bence.Bu konudada yorum almak isteriz hocalarmızdan.

4. Hisse çok sığ o kadar lotu verecek kimse bulamaz .önce iyi haber patlatır hisse yükselişe geçer volum artar ancak o zaman ve yüksek fiyattan satabilir yok eğer hala satmadıysa muhakkak bildiği bizim bilmediğimiz birşey vardır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,364
    Trump vergileri yani yeni veya eski konan gümrük vergisini Alıcı Yani ABD tarafı öder. Sanki bu EGEEN in maliyeti gibi anlatılması hatalı oluyor. Alıcılar 67% vergi ile Çin den mi alır 10% vergi koyan Türkiye den mi alır ? Firmaların maliyetlerine yani FOB fiyatlarına ilave edilecek bedeller bunlar . Ben bu vergilerin Ülkemizin lehine olduğunu görüyorum. Suyu bulandırmaya gerek yok. Diyelim ki Meksika CAnada ya malı indiriyorduk buna vergi uygulanır da denemez çünkü menşei şehadetnamesine bakılır Turkey yazan mal 'a Meksikadan ithalat diye isimlendirilerek vergi konamaz. Olamaz ya, Hadi diyelim kondu O zaman alıcı malını Direk ABD ye indirir .
    Yani Sonuçta Bu konu Egeen i ilgilendirmiyor tam tersi lehine bir gelişme . Diğer taraftan egeen üretiminin 97% sini ABD ye Kuzey Amerikaya satıyor . Bir de bu kapasitenin 200% arttığını 2*37 ye kadar sözleşmemiz olduğunu hesaplayın. Yani enseyi karartmamak gerek çünkü kararması gereken ense bizim ense değil.
    Saygılar,

Herkese selamlar.Amerikanın otomobiller için uygulayacağı %25 vergi dilimi, OEM leride yani araç yedek parçalarınıda kapsıyor diye bir kaç yazı gördüm X'de(6 Mayıs itibariyle).Dün şirketi aradığımda henüz net birşey söyleyemediler.Bazı firmalarla onlar ödeyecek şekilde bazılarında ise biz ödeyecek şekilde anlaşmaları olduğunu söylediler.Bu konu hakkında bilgisi olan hissedaşlarımız varsa yazabilir mi?
    Birde gönderilerin çoğunluğunu Meksika ve Kanada üzerinden yapıyorlarmış.Acaba Meritor ve diğer iki firmanın o ülkelerde fabrikaları varmı?
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

6. Çin ve hindistanın tek cazibesi görece olarak amerikaya daha yakın olması sebebiyle bi tık daha transit süre de kısa gidiyor olması büyük okyanus’dan gemilerin

7.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Trump vergileri yani yeni veya eski konan gümrük vergisini Alıcı Yani ABD tarafı öder. Sanki bu EGEEN in maliyeti gibi anlatılması hatalı oluyor. Alıcılar 67% vergi ile Çin den mi alır 10% vergi koyan Türkiye den mi alır ? Firmaların maliyetlerine yani FOB fiyatlarına ilave edilecek bedeller bunlar . Ben bu vergilerin Ülkemizin lehine olduğunu görüyorum. Suyu bulandırmaya gerek yok. Diyelim ki Meksika CAnada ya malı indiriyorduk buna vergi uygulanır da denemez çünkü menşei şehadetnamesine bakılır Turkey yazan mal 'a Meksikadan ithalat diye isimlendirilerek vergi konamaz. Olamaz ya, Hadi diyelim kondu O zaman alıcı malını Direk ABD ye indirir .
    Yani Sonuçta Bu konu Egeen i ilgilendirmiyor tam tersi lehine bir gelişme . Diğer taraftan egeen üretiminin 97% sini ABD ye Kuzey Amerikaya satıyor . Bir de bu kapasitenin 200% arttığını 2*37 ye kadar sözleşmemiz olduğunu hesaplayın. Yani enseyi karartmamak gerek çünkü kararması gereken ense bizim ense değil.
    Saygılar,
    Neden amerikaya fabrika kurmuyor ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,364
    ABD de iş gücü pahalı burada insan ucuz . Ayrıca vergi muafiyeti de var. Serbest bölgede KDV de yok.

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Neden amerikaya fabrika kurmuyor ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılıÄŸıyla gönderildi

Dip Not : yazı karekterini değiştirmeniz gerek utf8 yapın mesela. Okunmuyor yazdıklarınız.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 461/583 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •