HAYIR
matrikste ''indikatör parametreleri ''diye basıp altına bir kere bile bakmadım.. baksamda anlamam zaten
uzun yılları bulan izlenimlerimde, PİYASA OYUNCULARININ % 99 oranında bu çizgilerin gösterdiği şekilde, TEKNİK ANALİZ in gerektirdiği şekilde işlem yaptığını tecrübe ettim ve buna dayanarak bu grafiklere göre işlem yapıyorum.
inanç ve tecrübe diyelim benimkisine
örneğin şu yapıyı ne zaman öğrendiğimi anlatayım sizlere
(bu çizdiğim % 100 doğrulukla gerçekleşti... btc grafiklerine bakarsanız )
ukrayna savaşı çıktığının ertesi günü vadeli 2. seans (taban ya 202450 veya 204450 idi ) oradan döndü 217.000 mi 219.000mi ne kapattı
ertesi gün 216.000 açılıp 220.000 üstümü ne idi
o haftadan sonraki hafta (sanırım çarşamba günü idi ) bi 235.000'den 225.000'emi düştü... yoksa 220.000'den 235.000'e mi gitti... o hareket bu grafikte gönderdiğim hareketin AYNISI idi (15 dakikalık veya 30luk periyotta )
üşendim bakmaya vaktiniz olursa bu anlattığım yeri bakın grafiklerinizde
o zamanlar acemi idim, öğrenme aşamasında idim
''demekki böyle bir durumda böyle bir teknik yapılıyormuş'' diye hafızama kayıt ettim
3 yıl sonra başka bir yatırım aracında, başka bir zamanda, başka bir periyotta... aynı yapıyı gördüğümde
''aha dedim, o gün vadelide grafik nasıl çizildi ise, btc'de de aynısını çizecektir'' deyip
analizi yabuşturdum (ve net şekilde, başka ihtimal olmadığını yazmışım )
ve çizdiğimin aynısı gerçekleşti
çünkü bu grafikleri çizenler PİYASA OYUNCULARI
ben sonraki barı görmüyorum ama onlar 5 bar sonra ne olacağını şimdiden biliyorlar.
,
bir grafiği bir hale sokan oyuncular, sonrasında ne olacağını... neler olabileceğini 40 kere hesap etmiştir.
o hesap ettiyse, bende onların bıraktığı izlerden yön bulmaya çalışıyorum
TEMEL ANALİZ'e zerre kadar inanmam.
KOÇ HOLDİNG geçen sene 275 mi ne idi ? şimdi 150'yide kırdı 145 oldu... bilançosu ile onunla bununla bunu bana anlatamazsın, inanmıyorum çünkü
hangi fiyat doğru ? kos koca koç holding'in değeri yarı yarıya nasıl değişiyor 8 ayda ?
ama şimdi aklıma geldi
ben inanmasamda; TEMEL ANALİZ varmış
2012'den sonra, yiğit bulutlar, naci ağballar, mehmet şimşekler ve diğerleri TÜRKİYE EKONOMİSİNİ BATIRIRKEN
BİST... 5 dolardan, 1,75 dolara DÜŞMÜŞ
bu grafikten birşey çıktı, önceleri görmemiştim... şimdi gördüm
çoğusu ''bu iktidarın 2006-2013 yılları arasında çok iyi çalıştığını, sonradan işlerin bozulduğunu...'' savunup duruyor
2002 de borç... 110 milyar dolar civarında iken
2011 de 310 milyar dolar civarında olmuş
ne güzel iyi çalışmışmaşşallaaaah...
o kadar borç para ile bende çalışırım...
örneğin (hatırlıyorsanız ) kuzu emmi
amerika'daki sıkıntınızn dax'a da sirayet edeceğini ve dax ile birlikte bist'tin düşüş yapması gerektiğini düşünmüştü
ama biz bunları yazdık
neden ? almanya ekonomisini araştırdık ? dax endeksindeki kağıtların bilançosunamı baktık ? HAYIR
tamamen çizgilerimize göre yorumladık...
20500'müş... şimdi 21350'de... % 4 yukarı gitmiş durumda
aynı anda dow 40400'den 40700'e gelmiş... % 1 bile yapamamış
Yer İmleri