Artan

11,44 10 18:10
253,00 10 18:10
221,10 10 18:10
43,34 10 18:10
127,60 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

120,60 -10 18:10
45,00 -10 18:10
7,03 -9.99 18:10
33,34 -9.99 18:10
27,26 -9.97 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.255.695.986,50 18:10
8.740.860.661,40 18:10
8.691.701.587,58 18:10
7.807.476.038,38 18:10
7.549.236.341,52 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 447/570 İlkİlk ... 347397437445446447448449457497547 ... SonSon
Arama sonucu : 4559 madde; 3,569 - 3,576 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,136
    sn wuhanlıejder

şirket kimin olursa olsun aldığı mallarla hisselerin üzerindeki baskıyı yokediyor. muhtemelen bu anlaşma karşılığında yapıldığı için de nasıl bir zamanlar GLOBAL kendi fonuna mal alırken hisseleri yükseltmedi ise aynı şeyler oluyor... 1 milyon lot geri alım ve hisse düşüyor. ya almasalardı acaba kaça düşecektik...

kendi adıma defalarca ifade etmeme rağmen yönetimin adamı olareak görülmekten kurtulamıyorum ama ben afaroz edildim. çünkü şirketi SPK ya şikayet ettim. maalesef bir şey yapmadılar. gün gelir muhtemelen şikayetimizi birileri başka planlar için kullanabilirler. geçmişte bunlar yapıldı ve bizler gerçekleri gördüğümüzde maalesef ülkemizden ümidimizi kestik...

ben bir emekliyim. hasbel kader tüm emeklilerin kaderini paylaşsam da emekli olmadan önceki 5-6 yılımı yatırım yapmak için tasarruf ederek geçirdim. zorlanmadım mı evet çok zorlandım. kaşık düşmanı bir yandan kendi alışkanlıklarım bir yandan koyduğum hedefe ulaşamadım. ama iyi bir miktar olmasa da bugün için biriktiremeyeceğim bir miktar hissem oldu. bir evim ve bu sene don vuran ( sanki geçen yıllarda çok kar etmişim gibi yazdığıma bakmayın kirazlar dalında kaldı maalesef) bir bahçem oldu.

birikimimi küçümsemek çok kolay ama bir düşündüğümde şimdi 2000 lot hisse için bir emekli ne kadar zaman uğraşır bilinmez. hele de 10 000 lot ve katları ise zor değil imkansız... yaşlısınız... sadece tekaüt maaşınız var ve başka bir şey yapmanız mümkün değil. işte bu günleri düşünen herkese gençlikte hesaplı olmalarını tavsiye ediyorum... maalesef bırakın kenara köşeye tek kuruş atmayı günü geçirebilenler kahraman sayılıyor.

şirket geçtiğimiz dönemlerde güzel bir iş yaptı ve kömürü sabitledi ( o dönemde de bunun altında çapanoğlu aradık) o yıl enerji fiyatları tavanlayınca şirket CENALden kaynaklanan bütün kredi borçlarını ödedi ve kur riskini sıfırlayıverdi... sonra bu para ile nelere kalkıştılar...

Venture...iyi gidiyor diye haber alsak da muhtemelen bir kaç yıl daha gerek ağaçların meyve vermesi için...

ALSER. geçen yıl çok iyiydi ama bu yıl borsa nedeniyle pek iyi olmamış gibi. gene de orada 1 milyarlık bir değer var ve bu değer çoğu şirketin öz sermayesinden şişmanca...

Havacılık... bakın ilk uçak alınmış ve biz bunu bilmiyorduk... bakarsınız güzel bir açılım olur gider

Enerji depolama: teknoloji transferi gerektiği için ya da söz konusu olduğu için biraz yavaş ilerliyormuş ama ilerliyor. ALCAR yıllarca bu şirketi sırtında taşıdı şimdi çoğunlukla ihmal etmiyor muyuz

ALARKO Tarım. 1,2 milyar dolarlık yatırım ve 10 000 dönüm sera... dünyadaki bu gidişat ile kontrollü tarım elzem hale gelecek ve bu şirket bunu gördü. tarımın içinde tohum, gübre, kurutma vs hepsi var. bunları yapan da şu sıralarda işleri kesat olan ALSİM dir muhtemelen. bunların her biri kendi alanlarında şişman şişman şirket sayılıyorlar...

bunlar yeni alanlar eskilere ilave bir BODRUM oteli var...

şimdi zaten enerjide devleşmiş bir şirket yatırımlarını başka alanlara kaydırıyor. o para şirkette mevduatta kalsaydı iyi olurdu diyebilirsiniz ama o zaman 2 dolar hisse başı kar hayali bile olmazdı

Başvekâlette rüesalıktan mütekaid tövbekâr üstadıma arzımdır..

Dün umumi içtimada okyanustan otel iştira işini tehir ettiklerini, çünki oralarda giceleme fiyatlarının düştüğünü, tatmin olacakları kâr hadlerinin kalmadığını söylediler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,136
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Başvekâlette rüesalıktan mütekaid tövbekâr üstadıma arzımdır..

Dün umumi içtimada okyanustan otel iştira işini tehir ettiklerini, çünki oralarda giceleme fiyatlarının düştüğünü, tatmin olacakları kâr hadlerinin kalmadığını söylediler.
    sn 101 teşekkürler,
    işin hayal kısmını yazdım ama diğer kısmını belirtmemiştim...
    Başvekalet olamayan bir kurum, rüesalıkta da benzer kim kaybetmiş ki biz bulalım diyerek girelim de Rüesalık ya da marabalık farketmiyor. tekaüt artık iş görememek, mesarifin her türlüsünü azaltmaya çalışmak ve varsa birikimin onu korumak için canını dişine takmaktır...

bu adamlar yatırım yaparken de para harcarken de biriktiriken de bu işi biliyorlar. en azından benden fazlasını biliyorlar. bu yüzden bazı zamanlarda kazıklar yeseler de mesela Kıklareli DGÇS, işlerini sağlam tutmaktalar. yeni yatırımlara atlamamalarını geçmişte gördük. şimdi de yoğurdu üfleyerek yiyorlar. bu yüzden özellikle varlığı muhafaza etmek hususunda onlara kendimden fazla güveniyorum.

dünya bir yerlere doğru gidiyor ve ben bunu okumakta zorlanıyorum. etrafımda bana yol gösterebilecek kimse yok sanırım belki de ben bulamıyorum ya da onlar varsa anlamıyorum. dünya değişiyor. tekaüt mayışları haşat durumda ve ümit görünmüyor... bu yüzden var olanı muhafaza etmeye çalışarak bir hayale tutunmayı tercih ediyorum...

ünlünün raporu tam bir analiz raporu. ben 75 ten aldım diyen insan için hele de trader ise göreli olarak ucuzlayan şirkete geçmenin zamanı. ama ben trader değilim ve bir zaman gelecek Kahraman Harun gibi vay be ALARKları satmasaydım epey bir milyara koşacaktım gibi laflar etmelerini dinleyecğiz.

4. Selamlar,

Alarko Tarım Grubu’nun satın aldığı şirketleri ekteki bağlantıda toplamaya çalıştım:
    https://prnt.sc/rpGHmm7DcdCs

Eksik ya da düzeltilmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorsanız, lütfen benimle paylaşır mısınız?

Aşağıdaki şirketler hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Bu firmalarla ilgili bilgisi olan varsa, paylaşabilir mi?

Samdi Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. (Türkiye)

Jedi Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. (Türkiye)

Mekredi Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. (Türkiye)

Saygılar.
    Attached Images Attached Images

Çok güzel bir çalışma.....
    Tebriklerimi sunuyorum...

bir fırsat bulursam
    KAP'ları tek tek incelemeye çalışacağım....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,136
    sn ekserji kopyalamaya müsdae eden kısmı var mı? teşekkürümü itibarda yaptım...

ayrıca
    JEDİ TARIM ÜRETİM VE
    TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MAHMUDİYE
    İSMETPAŞA YEN. EN. KUL.
    SERA TESİSİ
    (11,808 DA) YENİ TESİS
    Seralar

"MEKREDİ TARIM ÜRETİM VE
    İSMETPAŞA YEN. EN. KUL.
    SERA TESİSİ
    (11,808 DA) YENİ TESİS
    Seralar"

"SAMDİ TARIM ÜRETİM VE TİC.A.Ş. MAHMUDİYE
    İSMETPAŞA SAMDİ TARIM
    ÜRETİM VE TİC. A.Ş.
    (12,096 DA) YENİ TESİS
    Seralar"

her 3 şirket de Eskişehirde ve 2016 yılında teşvik/ hibe almışlar. 2017 de belgeleri eksik bulunmuş

7. Tekrardan merhaba,

Öncelikle sizlere teşekkür ederim. Sizlerden birçok faydalı bilgi ediniyorum. Aşağıdaki metni Excel'e kopyaladığınızda, satır ve sütunlara bölünmüş olarak görünmesi gerekiyor. Eğer bu şekilde görünmezse, lütfen benimle iletişime geçin.

Alarko sirketleri Sektor Alarko ortaklik m2 sera m2 arsa Jeotermal kaynak isletme Adres
    Alsera Jeotermal Tarım Gıda San.ve Tic. A.Ş. (Türkiye) Jeotermal Enerjiye Dayalı Seracılık 100
    Alser Alarko Sermaye Yatırımları Holding A.Ş . (Türkiye) Finansal Holding 99,97
    Palmira Agro Gübre Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) Mikro Granül Gübre Üretimi 80 Adres
    Antsan Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (****) Jeotermal Enerjiye Dayalı Seracılık 100 30000 73500 Sandıklı/Afyonkarahisar
    Alarko Gübre Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) Gübre Üretimi ve Pazarlaması 100
    Alarko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) Gıda,Gıda İşletmeciliği 100
    Alden Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (****) Tarım,Gıda,Gıda İşletmeciliği ve Jeotermal Enerji Faaliyetleri 100 120000 190000 8253,75 hektar alana ilişkin olarak 15/09/2041 tarihine kadar geçerli olan jeotermal kaynak işletme ruhsatı Saraykoy/Denizli
    Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (****) Tarım,Gıda,Gıda İşletmeciliği ve Jeotermal Enerji Faaliyetleri 100 200000 (i) Burdur ili Kemer ilçesinde bulunan 2925,03 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (ii) Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinde bulunan 1810,61 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (iii) Afyonkarahisar ili Merkez ilçesinde bulunan 2836,65 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (iv) Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesinde bulunan 806,04 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (v) Balıkesir ili Bigadiç ilçesinde bulunan 4334,28 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (vi) Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde bulunan 1034,12 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (vii) Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde bulunan 2225,65 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak işletme ruhsatı Sandıklı/Afyonkarahisar
    Altes Seracılık Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (****) Seracılık 100 30000 50000 Sandıklı/Afyonkarahisar
    Alziraat Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (****) Tarım, Seracılık 100 154000 MERKEZEFENDİ DENİZLI
    Genseed Tohum Islah ve Üretim A.Ş. (Türkiye) Tohum Islahı ve Üretimi 80
    Beybur Tarım ve Hayvancılık A.Ş. (Türkiye) (*****) Tarım 100 2200000 Mahmudiye/Eskişehir
    Nata Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (*****) Jeotermal Enerjiye Dayalı Seracılık 100 120600 73000 10.000,00 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak işletme ruhsatı, söz konusu işletme ruhsatına bağlı olarak 5 adet kuyunun işletme hakkı Mahmudiye/Eskişehir
    Samdi Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (*****) Jeotermal Enerjiye Dayalı Seracılık 100
    Jedi Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (*****) Jeotermal Enerjiye Dayalı Seracılık 100
    Mekredi Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) (*****) Jeotermal Enerjiye Dayalı Seracılık 100
    Sanrose Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çiçek Seracılığı Üretimi, Alım Satımı ve Pazarlaması 25
    İpeks Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. 49 182000 265007
    TOO Alsera K/Z 100
    Camser Tarım Gıda A.Ş. 51 39854 16854 Sandıklı/Afyonkarahisar
    Seraf Tarım ve Hayvancılık A.Ş. 100 101000 Mahmudiye/Eskişehir

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn ekserji kopyalamaya müsdae eden kısmı var mı? teşekkürümü itibarda yaptım...

ayrıca
    JEDİ TARIM ÜRETİM VE
    İSMETPAŞA YEN. EN. KUL.
    SERA TESİSİ
    (11,808 DA) YENİ TESİS
    Seralar

"MEKREDİ TARIM ÜRETİM VE
    İSMETPAŞA YEN. EN. KUL.
    SERA TESİSİ
    (11,808 DA) YENİ TESİS
    Seralar"

"SAMDİ TARIM ÜRETİM VE TİC.A.Ş. MAHMUDİYE
    İSMETPAŞA SAMDİ TARIM
    ÜRETİM VE TİC. A.Ş.
    (12,096 DA) YENİ TESİS
    Seralar"

her 3 şirket de Eskişehirde ve 2016 yılında teşvik/ hibe almışlar. 2017 de belgeleri eksik bulunmuş

Bu şirketler Alarko tarafından alınmış olmalı. Eğer öyle ise neden KAP bildirimi bulamıyorum. Alarko ile iliskileri ne zaman başladı?

Sayfa 447/570 İlkİlk ... 347397437445446447448449457497547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •