Sayfa 703/708 İlkİlk ... 203603653693701702703704705 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    trump vergi demiş onlardan hemen 23 milyar yatırım kararı almışlar ha. vay be bu vergi nelere kadirmiş meğer. vah vah vahhh .

kim dedi vergi kararı üzerine böyle bi karar aldıklarını? bunu cehaletin yüzünden yapıyorsan yapma, bilinçli olarak çarpıtıyorsan, sen harbiden akıl almaz derece de kötü birisin. neyseki etki alanın yok.

zaten mevcut abd tesisleri vardı. adamlar büyümek istiyorlar. bunu vergi kararı yüzünden alınmış bir karar gibi çarpıtmayı ancak senin gibi biri yapabilirdi. :D

bak böyle saçmalarsan keyfim yerine gelir işte. bu düzeyde safsata beni hep eğlendirmiştir. başka neler olmuş global ilaç pazarında, anlat hele
    Artık sen sağlıklı düşünme yetini kaybettin.Yani sen şimdi Trump ilava gümrük vergisi koyacağı lafının yalan olduğunu mu söylüyorsun?

Philip İsviçreli, zırnık koklatmaz imkanı olsa.Adam Buffet'ın önemli bir fon yöneticisi idi.Adamın kankalarına etmediğiniz hakaret kalmadı, şimdi de püskevite mi istiyorsunuz.Trump ilaca gümrük öngörüyor diye çıkan haber yalan mu sormuştum ama geçiştirdi, sanırım ne Blumberg ne de ABD sitelerini takip etmiyor.Güncel yararlı bilgiler var. NYSE in SEC beri tabanına girerseniz tüm fonların portföylerindeki hisse hareketlerini görebilirsiniz, BİST dahil.Bu da ABD de gümrük tarifelerinin hangi hisseleri etkileyeceğini tahmin edebilirsiniz.Giderek dibe vuran Deva dan çok daha iyi alternatifler var, ama siz PH ın sizi bağladığı yerde bir umut bekliyorsunuz.Ama 10 sene beklemek lazım lafına katılıyorum , yanlız benim yaşım buna müsait değil.Altın rekor tazelemeye devam ediyor ama satış zamanım yaklaşıyor.

3. https://www.borsaningundemi.com/habe...irvede-1847788

Piyasalardaki gerilimler döviz pozisyonu yüksek şirketleri öne çıkarıyor. Sanayi şirketlerinin 2024 yılı sonu itibarıyla kamuya açıkladığı finansal verilerde, döviz varlığı en yüksek şirketler yatırımcılar için öneml. Listenin zirvesinde 13,2 milyar TL döviz pozisyonuyla Tofaş Otomotiv yer alıyor. Onu sırasıyla Oba Makarnacılık (4,56 milyar TL) ve Anadolu Efes (4,33 milyar TL) takip etti.

Listenin devamında savunma, enerji, demir-çelik ve ilaç sektörlerinden önemli oyuncular bulunuyor. İşte yabancı para pozisyonu en yüksek 10 sanayi şirketi:

#TOASO → Tofaş Otomotiv → 13.258.224.000 TL

#OBAMS → Oba Makarnacılık → 4.565.154.864 TL

#AEFES → Anadolu Efes → 4.334.487.000 TL

#ASTOR → Astor Enerji → 3.318.923.404 TL

#EREGL → Ereğli Demir Çelik → 3.013.665.000 TL

#DEVA → Deva Holding → 2.428.732.795 TL

#GOKNR → Göknur Gıda → 2.340.097.057 TL

#LILAK → Lila Kağıt → 2.170.730.000 TL

#SARKY → Sarkuysan → 1.796.869.856 TL

#CIMSA → Çimsa → 1.635.869.000 TL

Döviz varlığı yüksek olan şirketler, kur oynaklığına karşı daha dirençli olabiliyor. Aynı zamanda bu pozisyon, ihracat ağırlıklı şirketlerin finansal yapısını da yansıtıyor.
    10. köyden yazıyorum.

Akşamları ne güzel atışmaları okuyup gülüyorduk, onu da çok görmüşler.
    Neyse, bol kazançlar dilerim.

5. Neden bu kadar kötü performans diyordum. Mesut Çetin isimli zât enflasyon düşerse olumsuzluklar azalır minvalinden açıklık getirmiş bu konuya da. Bence tatmin edici.

Bu yanıt "enflasyon düşene kadar böyle gidecek" anlamına da gelir mi? üstadlar bilir bir açıklarlarsa seviniriz.

bir yatırımcısının sorusu üzerine verilen yanıt: Sn. Mesut ÇETİN söz aldı ve Enflasyonun etkisini ve enflasyonun düşmesine paralel olumsuzluğun azalacağını vurguladı.

kaynak. https://www.kap.org.tr/tr/api/file/d...9634478a7b2d1f
    10. köyden yazıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    Neden bu kadar kötü performans diyordum. Mesut Çetin isimli zât enflasyon düşerse olumsuzluklar azalır minvalinden açıklık getirmiş bu konuya da. Bence tatmin edici.

Bu yanıt "enflasyon düşene kadar böyle gidecek" anlamına da gelir mi? üstadlar bilir bir açıklarlarsa seviniriz.

bir yatırımcısının sorusu üzerine verilen yanıt: Sn. Mesut ÇETİN söz aldı ve Enflasyonun etkisini ve enflasyonun düşmesine paralel olumsuzluğun azalacağını vurguladı.

kaynak. https://www.kap.org.tr/tr/api/file/d...9634478a7b2d1f
    enflasyon 2028 e kadar yüksek kalacağını düşündüğümüzde o halde kağıdın 90 lı yıllardaki grafiğini incelemek gerekir. 2002-2022 arası düşük enf. dönemi olduğundan yanıltıcı olacaktır. ayrıca gk raporunda demişki yurtiçinde pazar kaybını yurtdışı ile telafi etmeye çalışıyoruz. yani ihracat artması yurtiçi azalması ile birbirini örter. sonuç nötr bir durum ile karşı karşıya kalırız. bu fon bu kağıdı çok tuttu elinde artık devretsin herkes rahatlasın. yeni sahibi daha çok kap atar belki.

7. Trump'tan ilaç fiyatlarını düşürmek için yeni kararname

ABD Başkanı Donald Trump, ilaç fiyatlarını düşürmek ve Medicare maliyetlerini azaltmak için yeni bir kararname imzaladı.

Kararnameye göre, Medicare ilaç fiyatları müzakere programı için yeni düzenlemeler getirilecek. Bu düzenlemeler, şeffaflığı artırmayı, yüksek maliyetli ilaçları seçmeyi ve ilaç yeniliğini korumayı amaçlıyor.

kaynak: https://www.getmidas.com/midasin-kul...rname-p-119904

"Trump'tan sağlıkta dev adım! Özellikle kanser ilaçlarına yüzde 60 indirim geliyor" başlıklı haber.
    ABD Başkanı Donald Trump, reçeteli ilaç fiyatlarını düşürmek için yeni bir kararname imzaladı. Kararname, özellikle kanser hastaları ve düşük gelirli bireyler için ilaç maliyetlerinde yüzde 60'ına varan indirimler öngörüyor. Hastanelerin de ilaç giderlerinde yüzde 35 tasarruf sağlaması bekleniyor.

kaynak: https://www.superhaber.com/trumptan-...r-haber-533267
    Son düzenleme : kazanmaliyim; 17-04-2025 saat: 17:42.
    10. köyden yazıyorum.

Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    Trump'tan ilaç fiyatlarını düşürmek için yeni kararname

ABD Başkanı Donald Trump, ilaç fiyatlarını düşürmek ve Medicare maliyetlerini azaltmak için yeni bir kararname imzaladı.

Kararnameye göre, Medicare ilaç fiyatları müzakere programı için yeni düzenlemeler getirilecek. Bu düzenlemeler, şeffaflığı artırmayı, yüksek maliyetli ilaçları seçmeyi ve ilaç yeniliğini korumayı amaçlıyor.

kaynak: https://www.getmidas.com/midasin-kul...rname-p-119904

"Trump'tan sağlıkta dev adım! Özellikle kanser ilaçlarına yüzde 60 indirim geliyor" başlıklı haber.
    ABD Başkanı Donald Trump, reçeteli ilaç fiyatlarını düşürmek için yeni bir kararname imzaladı. Kararname, özellikle kanser hastaları ve düşük gelirli bireyler için ilaç maliyetlerinde yüzde 60'ına varan indirimler öngörüyor. Hastanelerin de ilaç giderlerinde yüzde 35 tasarruf sağlaması bekleniyor.

kaynak: https://www.superhaber.com/trumptan-...r-haber-533267
    2 de yorum alsaydık sayın üstad…
    Bu haliyle copy/paste faaliyetine giriyor ki onu Özgür Demirtaş da yapıyor.

Sayfa 703/708 İlkİlk ... 203603653693701702703704705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •