Sayfa 425/425 İlkİlk ... 325375415423424425
Arama sonucu : 3396 madde; 3,393 - 3,396 arası.

Konu: DOAS - Doğuş Otomotiv

1. yemişim katılım endeksini ya...faiz alıp vermeyen şirket mi var hele bu enflasyon ortamında millet kendini kandırmaya devam etsin...genelde nisan ayında temettü ödemiş ama bu sene ödemedi...kel de para yok galiba...

2.  Alıntı Originally Posted by konkasor34 Yazıyı Oku
    yemişim katılım endeksini ya...faiz alıp vermeyen şirket mi var hele bu enflasyon ortamında millet kendini kandırmaya devam etsin...genelde nisan ayında temettü ödemiş ama bu sene ödemedi...kel de para yok galiba...
    Sizin kriterleriniz sizi bağlar. Bir çok kişi faize hassas olduğu için borsa da katılım endeksini baz alıyor.

Bu yüzden katılım fonları bu endekste olmayan hisseleri almıyor. Tabi DOAS ta bu endeksten çıkınca mecburen portföyü boşaltıyorlar buda fiyatın yukarı gitmesini baskılıyor olay bu.

Temettü tarihini niye bu zamana kadar açıklamadı bu da ayrı muamma.

3. Aynı hassasiyeti bende yaşıyorum en son çelebi deydim 800 lerden 1800 lere kadar bekledim katılım dan çıktı nerelere gitti...eee ben uv olmak istiyorum zırt pırt hisse değiştirmek istemiyorum bu endex olayına bir çözüm bulunması lazım zoraki olması lazım clebi d gol yedim şimdi sıra doas da mı?

4.  Alıntı Originally Posted by Sade Vatandaş Yazıyı Oku
    Bu katılım endeksinde ki değişim nasıl oluyor?

Şirket fazla faiz alıp verdiğinde mi çıkarılıp yerine başkaları alınıyor yoksa belirli periyotlarla şirketler çıkarılıp alınıyor mu bu endekslere.
    Katilim Endeksinde olmanin kriterleri var.
    Çıkartilma nedenlerinden 2 sini yazayım.
    -şirketin piyasa değerinin %30'undan fazla kredi kullanamazsin!
    -piyasa değerinin %30'undan fazla faiz geliri elde edemezsin!
    bu tür şeyler, bu arada bu bende yok öylesine yazdım
    genelde ziraat vakıf ve halk bank üzerinden alan yatırımcılar hassas oluyor
    sade KE alan bir yatırımcı grubu var, yadsınamaz düzeyde
    kireç ocağı gazisinden selamlar

Sayfa 425/425 İlkİlk ... 325375415423424425

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz