XBLSM endeksi haftalıkta çok güzel bir görünümde...Sorun, şirketin ne XU100 ne de içerisinde bulunduğu endeks ile korelatif bir davranış sergilememesi... Kafasına göre takılan bir fiyatlama içerisinde ve bu durum yatırımcının karar vermesini engelliyor...Bildiğin patron şirketi havası...Fonların ağırlığı %50 seviyesine geldikçe bu durum muhtemelen düzelecektir...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Kasada 200 milyon TL civarında nakit var, millete yapay zeka havaları atacağına önce bunu değerlendirsinler, millet de "evet abi, bunlar bu işi biliyor" desin...Robotik işlem, algoritma vs derken zekanın kralı piyasada yapay'a gerek yok...![]()
İşin komedisi; "Finansal Okuryazarlık Günü"nde esas faaliyet kârı bile yazamamış en az 10 şirket tavan iken MTRKS gibi göreceli olarak hepsinden iyi bilanço açıklamış bir hisse 8 nci düşüş gününü kapattı...Ben bu işi unutmuşum, bana göre değil artık bu işler...Esasen geçen yıl bu kararı vermiş parayı fonlara koymuştum ama orada da bir numara yok...Elimdeki YAS'ın yıllık getirisi - % 26 ?.
Zarara bak !...
Yer İmleri