Originally Posted by
CARTAGENA
Sayın Acemşah üstad , " BİLANÇO GÜZEL" diyorsunuz.
Satılan arsadan gelen para : 70 milyon .
Üç aylık bilanço : 67.614.054 tl.
Demek ki arsa satılmasa , üç aylık bilanço : Eksi 2.5 milyon olacaktı . Yani zarar açıklayacaktı .(Bilmem yanılıyor muyum)
Bu mu güzel bilanço ? ...
Saygılar ...
Evet bilanço güzel,
Güzel olduğu için güzel demekteyim.
Tabi ya bilerek yada kasdenveya bilmeyerek bilançonun güzel gözükmemesi için bir şeylerin yapıldığı malum ve nedenlerini niçinlerini söyledim zaten.
Bu en zayıf bilanco döneminde 50 milyon TL bağış normal değil... Üniversite devam ediyor insaatta da uygun zaman değil...neyse
Arsa konusunda ise durum şöyle:
Bilançoda olumlu etkisi sadece 5.5 milyon TL..
Bir önceki dönemdeki bilancoda yer aldığı degeri 64.5 milyon civarında iken 70 milyona satılmış.
Bu arsa %50 oranında Tınaztepenin sahipliğinde idi
Demek ki imarını vs düzeltemediler satma kararı almışlar. Tabi vadeli satış olması negatif bir durum hiç olmadı peşin para daha iyidir.
Acıkcası arsa ucuza gitmiş, ama ardında bir katı külli olduğunu düşünmüyorum.
Ceza geri alınır diye düşünüyorum cünkü dava kazanıldı inşaat devam ediyor.
Sonuç olarak borsada bu kriz döneminde kar eden şirket bulmak çok zor.
Copu şirket bırakın kar elde etmeyi, cirolarında bile büyük düşüş var.
Bazı şirketlerin tahtalarının konkardato iflas vs sebebiyle kapanma tehlikesinin olduğu bu dönemde Tınaztepe yatırımı güven veriyor...
Bu otel AVM nin hastaneye dönüşümü ile adeta 1 Tınaztepe daha doğacak.
İnsanlar yemeden ve sağlıktan ödün veremiyor ancak mobilyadan telefona televizyona bir çok ihtiyacını öteliyor...
Kim bilir belki bir yabancı dev sağlık tröstü gelir ..
Güzel cantalar içinde bol sıfırlı ceklerle ortak oluverirler... Kim bilir? Kısmet işte...
Néy Nâmé...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Yer İmleri