Sayfa 275/275 İlkİlk ... 175225265273274275
Arama sonucu : 2196 madde; 2,193 - 2,196 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

1.  Alıntı Originally Posted by Huzur Yazıyı Oku
    muhasebe bilgim hiç yok.....bu konuda uzman değilim ama benim anladığım şöyle.......bilenler daha iyi açıklayabilir......sadece mantıken sesli düşünüyorum......

arsa satılmış fakat parası alınmamış.....bu nasıl işse orası ayrı konu....tapuyu vermişler para gelmemiş.......bu yüzden bu maddi duran varlıklarda alacak kaleminde muhasebeleştirilmiş.....

gelir tablosuna girmemiş......yani kar eksi olmayacak...eğer para girseydi kasaya bu gelir tablosunda yatırım faaliyetlerinde gelire girecek tam tersi 130 milyon kar olacaktı.....
    Çok ilginç. Arsa kime satıldı ne zaman satıldı bilgi yok KAP yok. Bu arsa çok değerli deniyordu bazı arkadaşlar tarafından ama çok ucuza gitmiş gibi bir de üstüne para almamışlar. sorular sorular ....

2. Herkes mevcut durumun eleştirisinde oldukça haklı benim buna diyecek hiç bir şeyim yok. Ancak mevcut ülke durumunda güvenilecek daha iyi bir sektör daha liyakatlı bir yönetici veya patron, kar eden bir şirket varsa paylaşın lütfen. Şirket borsa işlerini biraz hafife aldı ve şu anda niye girdik bu işe ki diye düşünüyorlardır eminim. Çünkü zaten iyi kazanan ve yürüyen bir şirket. Lütfen son bir kaç senede halka arz olan şirketlere bakınız. Patronlarının sadece halka arzlardan servetine servet kattığı ortada. Tınaztepe için böyle bir durum söz konusu değil ve en önemlisi bir hikayesi var. Ben yüklü bir para yatırmadım yatırmam da ancak cocuğum için bireysel emeklilik gibi aydan aya ufak ufak alıyorum. Bir kaç seneye ikinci bir EGEEN neden olmasın ?

3.  Alıntı Originally Posted by CARTAGENA Yazıyı Oku
    Sayın Acemşah üstad , " BİLANÇO GÜZEL" diyorsunuz.
    Satılan arsadan gelen para : 70 milyon .
    Üç aylık bilanço : 67.614.054 tl.

Demek ki arsa satılmasa , üç aylık bilanço : Eksi 2.5 milyon olacaktı . Yani zarar açıklayacaktı .(Bilmem yanılıyor muyum)
    Bu mu güzel bilanço ? ...
    Saygılar ...
    Evet bilanço güzel,
    Güzel olduğu için güzel demekteyim.
    Tabi ya bilerek yada kasdenveya bilmeyerek bilançonun güzel gözükmemesi için bir şeylerin yapıldığı malum ve nedenlerini niçinlerini söyledim zaten.
    Bu en zayıf bilanco döneminde 50 milyon TL bağış normal değil... Üniversite devam ediyor insaatta da uygun zaman değil...neyse
    Arsa konusunda ise durum şöyle:
    Bilançoda olumlu etkisi sadece 5.5 milyon TL..
    Bir önceki dönemdeki bilancoda yer aldığı degeri 64.5 milyon civarında iken 70 milyona satılmış.
    Bu arsa %50 oranında Tınaztepenin sahipliğinde idi
    Demek ki imarını vs düzeltemediler satma kararı almışlar. Tabi vadeli satış olması negatif bir durum hiç olmadı peşin para daha iyidir.
    Acıkcası arsa ucuza gitmiş, ama ardında bir katı külli olduğunu düşünmüyorum.
    Ceza geri alınır diye düşünüyorum cünkü dava kazanıldı inşaat devam ediyor.
    Sonuç olarak borsada bu kriz döneminde kar eden şirket bulmak çok zor.
    Copu şirket bırakın kar elde etmeyi, cirolarında bile büyük düşüş var.
    Bazı şirketlerin tahtalarının konkardato iflas vs sebebiyle kapanma tehlikesinin olduğu bu dönemde Tınaztepe yatırımı güven veriyor...
    Bu otel AVM nin hastaneye dönüşümü ile adeta 1 Tınaztepe daha doğacak.
    İnsanlar yemeden ve sağlıktan ödün veremiyor ancak mobilyadan telefona televizyona bir çok ihtiyacını öteliyor...
    Kim bilir belki bir yabancı dev sağlık tröstü gelir ..
    Güzel cantalar içinde bol sıfırlı ceklerle ortak oluverirler... Kim bilir? Kısmet işte...
    Néy Nâmé...!
    Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.

4. Bilançonun gayet iyi olduğunu düşünmekle beraber ertesi gün %9.5 luk eksi mum 2.5 milyon hacimle geldi. Yükselişlerde bile en iyi hacim 1.8 milyon civarı kalıyordu. Ben bu tahtada lotların konsolide olduğunu düşünmüyorum. Bu hareketler sert bir şekilde devam edecektir. Özellikle 36-40 aralığında çok fazla bekleyen mal olduğu aşikar. Bunları toplamadan da bir hareket gelmeyecek belli oldu.

Sayfa 275/275 İlkİlk ... 175225265273274275

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •