Güzel teori imiş.İsmi ile müsemma. Swap lar kapandığından beri Dolar faiz borsa üçgeninde bizbizeyiz. Bu 3 ünde öncelikli olarak tabiki kendi pozisyonlarına göre istedikleri rakam olabilir. Bir diğer fark da eregl küresel gelişmelere paralel sektörel olarak çok çok çok kötü bir zamanda. EREGL den bir yetkili bir kaç ay Çin ton başına net zarar yazıyor biz de de çok az kar var diyordu. Bir arkadaş eregl topiğinde de paylaşmış marj lar berbat ötesi. Froto da karlar biraz düşse bile yıllık da net en kötü 30 Milyar kar gelir diye düşünüyorum. Üzerine halka açıklık oranının düşük olmasını da ekle. Birde benim baktığım borsa = hisse korelasyonunda çok geride kaldı aşırı satış yedi idi. Ya BOFA mofa birileri görünmez açık yaptı ya da sıkışan birisi sağlam kustu fiyata bakmadan. Gerisin gerisi de hızlı olması gerekirdi. Öyle de oldu / oluyor. Mesela eregl 9700 9000 düşüşünde çok fazla eksi yazmadı. Hali ile yükselmiyorda. Yükseltmiyorlar yada. Endeks müh.
Yüzde 30 ile poz almıştım dolar bazlı yüzde 12 yaptı total portföy de dolar bazlı yüzde 4 e yakın . ABV kuralı işliyor şu anda. Bu hızla 900 falan derse yarın falan ben bu pozu kaparım
Yer İmleri