bugün neden endekse göre çok düştü acaba?
bugün neden endekse göre çok düştü acaba?
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Sazama yine fena saplamislar
Uyardık soyledik
Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz
uzun süredir bu sasa yı takip ederim bu sasa popüler olmadan önce yanlışım varsa düzeltin 12 yıl belli bir bant aralığında gidip geldi hacim patlayıp yükseliş başladığında çok düşündüm alıp almamayı gideceğini biliyordum ama gene de almamayı tercih ettim... çünkü o 10-12 yıllık geçmişi beni ürküttü... bir sasa yatırmcısı değilim... şirketin gelecek vaad ettiği kesin ama bunun için öyle bir sabır ve zaman gerekiyor ki ? üstüne geçen yıllar... Bes gibi her ay düzenli toplarım diyebileceksen paranın enflasyon karşısında eriyip gitmesine nasıl olsa birgün telafi eder diye sabredeceksen öyle yoksa bu kadar lot olan bir kağıdı kaldırmaya kimin gücü yeter?
B,ir ikinci husus malum ki şirket borç içinde ve nakit sıkışıklığı var maddi duran varlığı akrşılık olarak gösterip borçlanmaya ve borç döndürmeye devam edecek yatırmlar meyvelerini vermeye başladığında ise eğer nakit döngüsünü iyi yönetebilirse meyvesini yiyecek malunuzdur ki şirketleri teorik olarak sonsuz yaşam döngüsüne sahiptir ancak bir şirketin batmasının sebebi nakit yönetimidir. Yani nakit yönetimi iyi olmayan şirketler eninde sonunda batar, ha sasa batamayacak kadar büyük duruyor
kadersizliği böyle ekonomik koşulalr içinde yatırıum olayını abartması bana göre yatırım iyidir ama abartırsan sonuçları olur
velhasıl kelam nasıl ki 2023 te pta devereye girecek flan deniyordu ve 2025 e sarktı bu aytırmlarda 2032 ötesine sarkar bu kaçınılmaz ha belki faziler düşer normal ekonomik koşulalr döngüsüne yeniden gireriz o zman belki zmanında btirilebilir
bir başka husus zaten iyi şirket kötü zmanalrında fırsattır ancak kimileri lot bekçilği yapmak istmeyebilir mesla yıllarca yatay bantta süründüğü dönem 10-12 yıl lot birktiren olmuş mudur? iyi zmanalr için??? dayanan olmuş mudur yosa kimsede mal kalmadığı için mi primlendi yılalr sonra ya da 10-12 yıl yatay düşük belli bir bantta gelip giderken sende bes mantığıyla briktirdin diyelim bir başkasıda hiç biriktirmedi parasını başak türlü değerlendridi büyüttü diyelimm.. ve dieylim ki yıllar sonra hacim artmaya başaldı var bir kıpırdanma yatrımalr yarılandı borsa da önceden fiyatlamaya başladı fiyat artmaya başaldı yatırımalrın meyvesi gelecek hissettirdi hissedeki ağırlıkalr atıldı hiç biriktimeyen biri atıyorum rakamalrı tamamen 1000 tane lap aldı 1 senede 10 katlayıp çıktı sen 10 yıl sbrettin 10 a katlayıp çıktın ?????
diyelim yıllarca birktirdin bes mantığıyla örneğimi gübreden vereceğim 7-8 liralarda uçacak kaçacak diye aldın yıllarca düştü hatta 2.5 tl ye hatta 2 tllelere kadar düştü yılalrca düştü sen de briktirdin sonra yükseliş başaldı 10 15- 20 oldu sonra 10 düştü 40 lara geldi sonra 20 ye düştü 60 oldu 80 oldu böyle düşe kalka füze misali yukarı gitti acaba maliyetin 8 lira bile olsaydı acaba yükselişte dökülmeden daynacabilecek myidin gübrede? yani 170-180 leri görebilcek miydin? ya da nerden satacaktın??? yılların birkimini???? sabrını bekleyişini
Türkiyenin kendien has bir borsa yapısı var karşında tilkiler çakallar var dolayısyla bunalrı yazmamın sbebi ne yapacağını bilmek Türkiyede zor iş ne yapacağını bilmedikten sonrada düşerse de yükselirse de ne olacak fayda sağlayabilecek misin? Bir oyun planın var mı bir oyun planın varsa bile örneğin gübrede ne kadar dayanabilirdin hem yükselişe hem düşüşe ve sasa da ne yapacaksın?
yani bana göre gerçekten iyi şirket gelecek te vaad ediyor ama ne yapacağını bilmek önemli ve bunu bilsen bile genede çok zorlu bir tahta peygamber sabrı gerek
bir başka husus
atı bile çok koştursan çatlatırsın bu kadar yatırım böyle ekonomik zorlukalr içindeki koşullarda zamana yayılabilirdi hem sıkışmasın hem nefeslenirsin hem yatrım için kaynak bulmakta zorlanmazsın ha projeksiyonalrın güzelde realite ne olacak bir de o var hayaller güzel ama gerçekleşecek mi?
bana göre en güzel çözüm yolu bir yabancı ya da yerli ortak ama bu ekonomik koşulalrda kim bu kadar büyük aytırımalr için elini taşın altına kim kor o da başka hikaye faiz bu kadar yüksekken küçüğünden büyüğüne tüm işletmler artık iliklerine adar bunun olumsuz yanalrını yaşarken biraz zorlu bir süreç
ha beni şeytan dürtüyor mu dürtüyor bes gibi b,rktir 2-3 köşeye her ay at ne olacak sanki diyor :D ZAMAN ÇABUK GEÇER DİYOR ama bir hisse başı nakte bakıyorum bir hisse başı kara bakıyorum bir hisse başı serbst nakit akışına bakıyorum muhasebede ne güzle makyajı görüyorum ama tr koşulalrında zaten nakit akışıyla karı paralel giden istikararlı giden bir şirket neredeyse yok gibi ford bile öyle yani düşünün
bes mantığıyla biriktirsen ayrı dert birktirmesen ayrı dert o biçim hisse gel gel yapıyor sanki öyle bir hatun ki afet-İ DEVRAN sonra diyorum ulen diyorum tanImam etmem böbrekten olmayalım :D YANİ SASA İÇİN NE İYİ DÜŞÜNSEM KARŞILIĞINDA BİR KÖTÜ SENARYO HEMEN BELİRİYOR aklımda
vel hasıl kelam çok uzattım çok cazip duruyor ağlama duvarına dönmüş hisse tam fırsat diyor şeytan bir euzu besmele çekiyorum başımdan savuyorum ... oğlu ..ti, ama aklımın hep bir köşesinde ama geçmişi ürkütüyor yatırmcıya güven en öenmli husus zaten onu da sağlayabilen kaç şirket var
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Dolar bazlı Fiyat Verileri Yahoo Financeden alınmıştır ( 01.06.2021 - 01.06.2025 Fiyat İstatistikleri)
Fiyat dağılım Histogramı
Fiyat bandı gruplandırmaları
ortalama - 2 * standart sapma ( ortalamadan 2 standart sapma düşük)
ortalama - standart sapma ( ortalamadan 1 standart sapma düşük)
ortalama
ortalama + standart sapma ( ortalamadan 1 standart sapma yüksek)
ortalama + 2 * standart sapma ( ortalamadan 2 standart sapma düşük)
mantığıyla
İstatiksel Fiyat bantları ( Kapanış- Yüksek- Düşük - Açılış için ayrı ayrı)
dip tepe medyan ortalama
medyan +2 -2 standart sapma ve ortalama +2 -2 standart sapma fiyat bandı
Z score fiyat analizi + 2 ye yaklaştıkça aşırı yükseliş -2 yaklaştıkça aşırı düşüş
![]()
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Uzun bir bir aradan sonra burada olmak geçmişe özlem gidermek ne güzel.🙂
Sn.Oralet,Sn.Cefaks,Sn.Çakır,Sn.Karayel,Sn.Akçay hatırladıklarım,selam olsun sizlere .Sn.Dudu forumda yok galiba,ona da selam olsun.Hayırlı bayramlar arkadaşlar.👋
Yer İmleri