Merhaba Arkadaşlar;
Özel mesajla gelen istek üzerine bir değerlendirme çalışması…
Öncelikle sadece TL bazlı analiz yaptığımı belirtmek isterim. İlk önce hisselerin güncel günlük, haftalık ve aylık tablolardaki yerlerini bir görelim.

Not : Data yetersiz geldiği için EUREN hakkında AYLIK tablo bilgisi alınamadı.
Tablodaki günlük, haftalık ve aylık puanların düşük olması 3 hisseden herhangi birisi için bile sıkışma yaşanmadığını göstermekte. 3 hisse için de bu seviyelerin AL sinyaline çevrilmesi güç durmakta. Bu nedenle tabloda bulunan sıkışma kriterleri açısından bir değerlendirme yapmak uygun da olmaz doğru da olmaz.
Sıkışma kriteri özelliği taşımayan kişiselleştirdiğim StochRSI göstergesinin görünümünü 3 hisse için de 3 periyotta görüntüleyelim.
GÜNLÜK PERİYOTTA;

EUREN, ZOREN, HLGYO sıralaması yanlış olmaz.
EUREN’in önünde alacak yok var gibi görünüyor.
ZOREN kararsız, buradan yön bulmaya çalışıyor.
HLGYO’da düzeltme belirgin.
HAFTALIK PERİYOTTA;

Bu periyotta ise EUREN, HLGYO, ZOREN, sıralaması yanlış olmaz.
EUREN 0.80 sınırına dayanmış eğer geçerse yolu uzun, geçemezse de yine deneyecektir.
HLGYO’da yine bir dönüş görünüyor.
ZOREN dipte güç toplamaya çalışacaktır. Ama periyot haftalık olduğu için bu uzun sürebilir.
AYLIK PERİYOTTA;

Bu periyotta ise yine EUREN, HLGYO, ZOREN, sıralaması yanlış olmaz.
EUREN data yetersiz gelse de yönünün zirveyi zorlayacak şekilde olduğudur.
HLGYO’da iyi bir marjla dipten dönmüş. Belirli bir süre dinlenmeye ihtiyaç duyabilir.
ZOREN haftalık yorumda da belirttiğim gibi bunun toparlanması çok uzun zaman olacağa benzer.
SONUÇ olarak değerlendirmek gerekirse teknik anlamda;
EUREN bariz bir şekilde üstün…
HLGYO dipten hızlı bir dönüş var ama soğuması gerekebilir…
ZOREN hiç beğenmedim. Zaman kaybı olur diye düşünüyorum...
Benim teknik anlamda söyleyeceklerim bunlar. Yanılabilirim, hata insana mahsus…
İyi geceler…
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Yer İmleri