Sayfa 900/902 İlkİlk ... 400800850890898899900901902 SonSon
Arama sonucu : 7212 madde; 7,193 - 7,200 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. ABD'de veri merkezlerinin artan enerji ihtiyacı elektrik fiyatlarını yükseltiyor- İNFOGRAFİK haber

ABD'de veri merkezlerinin artan enerji ihtiyacı elektrik fiyatlarını yükseltiyor

Veri merkezlerinin enerji ihtiyacının her geçen gün artması sonucu, ABD'de elektriğin perakende konut fiyatında artışlar yaşanıyor.

Trump hala millete petrol satıcam dizel araba kullandıracam diye yanlış politikalar peşinde.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2. Putin, hükümete sera gazı emisyonunu düşürme talimatı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete sera gazı emisyonunu 1990 seviyesine kıyasla 2035'e kadar yüzde 65-67 arasında düşürülmesi talimatı verdi.

Putin'in imzaladığı kararname, Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi'nde yayımlandı.

Buna göre, Rus hükümetine sera gazı emisyonunu 1990 seviyesine kıyasla 2035'e kadar yüzde 65-67 arasında düşürülmesi talimatı verildi.

Hükümetin gerekli adımları, Rusya'nın sürdürülebilir ve dengeli sosyoekonomik büyümesi doğrultusunda atması gerektiği ifadesine yer verilen kararnamede, sera gazı emisyonunun düşürülmesi için gerekli teknolojilerin de sağlanması talimatı yer aldı.

Dünya Meteoroloji Örgütüne (WMO) göre, karbondioksit, metan ve nitröz oksit konsantrasyonları 2023'te, son 800 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Sera gazı emisyonlarının rekor seviyeye yükselmesi, gezegenin günden güne daha fazla ısınmasına ve iklim değişikliğine yol açıyor.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3. ABD Çevre Koruma Ajansı, güneş enerjisi için ayrılan 7 milyar dolarlık hibeleri iptal edebilir

Reuters'a konuşan iki kaynağa göre, Trump yönetimi, düşük ve orta gelirli hanelere güneş enerjisi sağlamaya yönelik 7 milyar dolarlık bir hibe programını iptal etmeyi değerlendiriyor.

Çevre Koruma Ajansı (EPA), 2024 yılında eski Başkan Joe Biden döneminde 60 kar amacı gütmeyen kuruluş, kabile ve eyalete tahsis edilen bu hibeleri iptal edebilir. Bu kararın bu hafta açıklanabileceği belirtildi.

Herkes giderken Mersine Trump gidiyor tersine. Acaba bu kafayla yapay zeka konusunda nasıl Çin le başa çıkabilecek.

Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    ABD Çevre Koruma Ajansı, güneş enerjisi için ayrılan 7 milyar dolarlık hibeleri iptal edebilir

Reuters'a konuşan iki kaynağa göre, Trump yönetimi, düşük ve orta gelirli hanelere güneş enerjisi sağlamaya yönelik 7 milyar dolarlık bir hibe programını iptal etmeyi değerlendiriyor.

Çevre Koruma Ajansı (EPA), 2024 yılında eski Başkan Joe Biden döneminde 60 kar amacı gütmeyen kuruluş, kabile ve eyalete tahsis edilen bu hibeleri iptal edebilir. Bu kararın bu hafta açıklanabileceği belirtildi.

Herkes giderken Mersine Trump gidiyor tersine. Acaba bu kafayla yapay zeka konusunda nasıl Çin le başa çıkabilecek.
    destek olsun yada olmasın gesanın tek başına sattığı 30 bin çeşit ürün var, europower var,peak pv var. bunlar bile belli başlı gesana yeterli ama tahtacı ve patron hissesi malesef. bu borsada temel işlemiyor

5. GESAN belli basli carpanlarda cok ucuzladi, Turkiye'de ekonominin zayif performansina ragmen dolar bazinda artan satislar var, 2027 yili sonu 315 milyon dolar konsolide FAVOK beklentisi olan bir sirket.

Teknik olarak uzun suredir yatay bantta, gostergeler sogumada. Yakin donemde cikan enerji yatirimlari aciklamasi olumlu bir hikaye destegi sunuyor, Ukrayna'da baris ayri bir kanal, Suriye'de isler acilabilir.

Ancak Cin urunleri piyasayi bozuyor, kar marjlarini dusuruyor. Bu sorun devlet tarafindan acil ele alinmali, su anki onlemler yetersiz.

Ayrica, Sun Junior vesaire fantazi urunlerden bir getiri olmadi, bu taraf bosa dusurdu, gelir beklentilerini. Simdi anladigim kadariyla, trafo ve elektrik altyapisi urunleri tarafi yogunlasma alani olarak secilmis.

Buna ilaveten hisssede gecmiste yasanmis olumsuzluklar mevcut, buyuk yukseliste tepeden alan cok yatirimci icerde ve hissenin takasi cok toplanmis gozukmuyor.

Bunlari dikkate alip, bu hissenin gitmesi belli bir grup toplamadan zor olur diyorum. Ben pozisyonumu koruyorum, beklentim olumlu, ancak ne zaman gider 'god knows'

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

6. Temmuz elektrik üretiminde doğal gaz ve güneşin payı arttı

- Elektrik tüketimi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 yükseldi - Üretimde hidroelektrik ve rüzgarın payı azaldı

FUAT KABAKCI - Türkiye'de temmuzda elektrik üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 artarken hidroelektrik ve rüzgar santrallerinin azalan üretim paylarını doğal gaz ve güneş enerjisi santralleri telafi etti.

AA muhabirinin Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerinden derlediği bilgiye göre, temmuzda elektrik üretim-tüketim dengesi yatay seyretti. Elektrik üretimi, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,1, tüketim ise yüzde 1,4 arttı.

Böylece üretim 34 milyon 846 bin 211 megavatsaat, tüketim ise 34 milyon 584 bin 917 megavatsaat olarak kayıtlara geçti. Tüketim artışında, sıcak hava koşullarına bağlı artan soğutma ihtiyacı ve klima kullanımı etkili oldu.

- Doğal gaz ve güneş, hidroelektrik ile rüzgarın düşüşünü telafi etti

Temmuz üretiminde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla hidroelektrik ve rüzgar santrallerinin payı azalırken, doğal gaz ve güneş santrallerinin üretimi arttı.

Ay genelinde 8 milyon 684 bin 648 megavatsaat ile doğal gaz, 7 milyon 300 bin 93 megavatsaat ile ithal kömür başı çekerken, bunları 5 milyon 673 bin 400 megavatsaat ile barajlı ve akarsu hidroelektrik santralleri, 4 milyon 98 bin 885 megavatsaat ile güneş, 3 milyon 560 bin 818 megavatsaat ile rüzgar santralleri takip etti. Kalan üretim diğer kaynaklardan sağlandı.

Kaynak bazında en fazla üretim artışı 1 milyon 152 bin megavatsaat ile doğal gazda gerçekleşti. Doğal gazı 1 milyon 45 bin megavatsaat ile güneş ve 797 bin 375 megavatsaat ile termik santraller izledi.

- Yerli gaz, talep artışını destekledi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ verilerine göre, temmuzda şebekeye verilen gaz miktarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 artarak 4 milyar 143 milyon 816 bin metreküpe çıktı.

Hidroelektrik ve rüzgar santrallerindeki üretim düşüşü nedeniyle artan doğal gaz talebinin karşılanmasına, Sakarya Gaz Sahası'ndan çıkarılan yerli gazın da katkı sağladığı değerlendiriliyor.

7. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 8 yeni Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı belirledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Balıkesir, Kütahya, Manisa ve Çanakkale'de rüzgar enerjisine dayalı 8 alanı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan etti.

Bakanlığın konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Çanakkale'de rüzgar enerjisine dayalı 8 YEKA alanı belirlendi.

Büyüklükleri 27,01 ile 214,40 kilometrekare arasında değişen bu alanların köşe koordinatları ve krokileri bilgileri, kararla birlikte Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 8 yeni Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı belirledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Balıkesir, Kütahya, Manisa ve Çanakkale'de rüzgar enerjisine dayalı 8 alanı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan etti.

Bakanlığın konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Çanakkale'de rüzgar enerjisine dayalı 8 YEKA alanı belirlendi.

Büyüklükleri 27,01 ile 214,40 kilometrekare arasında değişen bu alanların köşe koordinatları ve krokileri bilgileri, kararla birlikte Resmi Gazete'de paylaşıldı.
    Değerli bilgi ve haberleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Yenilenebilir enerji sektörü büyümeye devam ediyor. Bunlar güzel haberler.

Sayfa 900/902 İlkİlk ... 400800850890898899900901902 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •