Merhaba arkadaşlar, yatırımcı bir arkadaşımız bana özel mesajdan girişim şirketlerine nasıl yatırım yapılabileceği konusunu sormuş, belki başka merak eden arkadaşlar olur ise diye buradan soruyu ve verdiğim cevabı paylaşmak istedim. Faydalı olacağını düşünüyorum.

Merhaba Sn. Bağbozumu, Evbee ve Hergele Mobility hakkında küçük bir araştırma yaptım, fonlara katıldığınızı yazmışsınız. Sizden ricam, fonun alımı için nasıl bir yol izliyorsunuz?Bu fona hangi yol ile sahip olabilirim? Vaktinizi almamak adına kısaca bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Merhaba ikisine de fonbulucu kitle fonlama platformu aracılığı ile yatırım turuna çıktığında yatırım yapmıştım. Yatırım turu başarıyla sonuçlandı. Bu şirketler bildiğiniz fon değil, girişim şirketleri, şu anda yatırıma kapalı, tekrar bir fonlamaya çıkarlar ise fonlamaya katılabilirsiniz. Birde fonbulucu nun fuip adı altında 2. bir pazarı var ayda 1 hafta sanırım açılıp kapanıyor fakat çok sağlıklı işlediğini söyleyemem. 2. el pazarını hiç takip etmiyorum diyebilirim. İsterseniz platforma üye olup kendiniz araştırabilirsiniz. Peki siz neden yatırım yaptınız der iseniz; ileride bir exıt veya halka arz durumunda oluşacak değer artışından faydalanmak veya başarılı olurda karların birikmesi ile temettü gelirinden faydalanmak için diyebilirim.