Sayfa 435/435 İlkİlk ... 335385425433434435
Arama sonucu : 3479 madde; 3,473 - 3,479 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

Anlamsız bir geri alım politikası izleniyor. Yıllarca geri alım yapmayıp, bir günde 18 milyon lot alıp tekrar nadasa bırakmak neyin nesidir bilemedim. PD/DD 1,25 olana kadar yüz milyonlarca hisse alımı için fon ayırmışsın, dolar bazlı hisse fiyatları dipteyken alabildiğin kadar alacaksın. Piyasada 3 milyardan fazla hisse var. Madem altın yumurtlayan tavuk olduğuna inanıyorsun Arcelor'da kalanları topla, yatırım fonlarının sattıklarını topla, sığlaştır biraz hisseyi ki dipten dönüş olunca, altın haberi gelince, peletleme tesisi işletmeye alınınca dolar bazlı iki katından ağır ağır yedirirsin veya hiç yedirmezsin durur cebinde. Küçük yatırımcı da bezdi. Eskiden bu sayfada günde 20 yorum yazılırdı. Bizim gibi Ereğli üzerinden pasif gelir hesabı yapanlar zaten alternatif maliyetlere göre zararda. Artık portföylerimizdeki Ereğli'lere MKK'dan blokaj koydurduk, ulusal ve uluslararası piyasaların normale dönmesini ve yukarıda yazdığım haberlerin finansallara katkı yapmasını bekliyoruz. Bu fiyatlardan bizim gibiler Ereğli satmaz, hatta ilave alım yapanlar daha fazladır diye düşünüyorum. Şirketin/yönetimin de yardımcı olması lazım. Spekülasyon yapmak haktır, manipülasyon haramdır.

2.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Anlamsız bir geri alım politikası izleniyor. Yıllarca geri alım yapmayıp, bir günde 18 milyon lot alıp tekrar nadasa bırakmak neyin nesidir bilemedim........
    Sn Muzaffer, karışıklık olmasın, alınan 18 milyon lot şirketin geri alımı değil, OYAK aldı.

TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Anlamsız bir geri alım politikası izleniyor. Yıllarca geri alım yapmayıp, bir günde 18 milyon lot alıp tekrar nadasa bırakmak neyin nesidir bilemedim. PD/DD 1,25 olana kadar yüz milyonlarca hisse alımı için fon ayırmışsın, dolar bazlı hisse fiyatları dipteyken alabildiğin kadar alacaksın. Piyasada 3 milyardan fazla hisse var. Madem altın yumurtlayan tavuk olduğuna inanıyorsun Arcelor'da kalanları topla, yatırım fonlarının sattıklarını topla, sığlaştır biraz hisseyi ki dipten dönüş olunca, altın haberi gelince, peletleme tesisi işletmeye alınınca dolar bazlı iki katından ağır ağır yedirirsin veya hiç yedirmezsin durur cebinde. Küçük yatırımcı da bezdi. Eskiden bu sayfada günde 20 yorum yazılırdı. Bizim gibi Ereğli üzerinden pasif gelir hesabı yapanlar zaten alternatif maliyetlere göre zararda. Artık portföylerimizdeki Ereğli'lere MKK'dan blokaj koydurduk, ulusal ve uluslararası piyasaların normale dönmesini ve yukarıda yazdığım haberlerin finansallara katkı yapmasını bekliyoruz. Bu fiyatlardan bizim gibiler Ereğli satmaz, hatta ilave alım yapanlar daha fazladır diye düşünüyorum. Şirketin/yönetimin de yardımcı olması lazım. Spekülasyon yapmak haktır, manipülasyon haramdır.
    Muzaffer hocam, biz borsa yatırımcılarının parası resmen pul oldu. Hissenin adı çok da önemli değil, hangisinde olursa olsun yatırımcı açık konuşmak gerekirse battı. EREGL yine diğer hisselere kıyasla nispeten daha iyi durumda, fazla değer kaybı yaşamadı. Burada bir abimiz vardı, yüklü miktarda bekliyordu; onun halini düşünmek bile istemiyorum. Bundan beş yıl öncesine göre her şeyin fiyatı 20 30 kat artarken şirket değerlerinin yerinde sayması akıl alır gibi değil. Bu saten sonra vatandaş borsaya zor gelir güvenli limana koşuyor vatandaş borsa simsarlarına çarpılmak istemiyor haklılarda.

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Anlamsız bir geri alım politikası izleniyor. Yıllarca geri alım yapmayıp, bir günde 18 milyon lot alıp tekrar nadasa bırakmak neyin nesidir bilemedim.
    o şekilde aldiklarinda tanıdıklarının malını alıyorlar.

kişiye özel vip hizmet ;)

hatta borsa dışı özel emirle, aktif fiyatın çok üzerinde/çok altında bir fiyattan da alabilir.

virmandan hallice...

Alıntı Originally Posted by osisa Yazıyı Oku
    . Bundan beş yıl öncesine göre her şeyin fiyatı 20 30 kat artarken şirket değerlerinin yerinde sayması akıl alır gibi değil.
    2025/6 defter degeri yani özkaynaklar 6.69 milyar dolar

2021/6 dd 5.27milyar dolar

2018/6 dd 4.8milyar dolar

dolar enflasyonunu bile tutturamamış ereğli.

kara demir satarak buraya kadar demek.

bundan sonra altın madeni bulması lazım

sahi o maden ne oldu?

EREGL Ağustos Pay Vadeli,
    geçen ki Vadede Diğer long 240 bindi, gitmemişti, bu Vadede ise long 206 bin,

7. temiz hareket oldu. satanlara geri aldırmadi.
    devamı gelir diye tahmin ediyorum

Sayfa 435/435 İlkİlk ... 335385425433434435

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •