Ev alma niyetinde olanlar için fiyatın düşmesi iyi Düştükçe az az biriktiriyoruz ama çok Uygun fiyata düşmesi de iyi değil, diyelim ki 3 tl ye düştü. Parası olan şak diye milyonluk sertifikayı alır evi ucuza kapatır.
Ev alma niyetinde olanlar için fiyatın düşmesi iyi Düştükçe az az biriktiriyoruz ama çok Uygun fiyata düşmesi de iyi değil, diyelim ki 3 tl ye düştü. Parası olan şak diye milyonluk sertifikayı alır evi ucuza kapatır.
Hamdım Piştim Yandım
Sektörden biri olarak konuşuyorum. Bu evleri TOKİ evleri ile kıyaslayanlar hata eder. Emlak Konut projelerinde yağlı daire diye birşey yoktur. Parasını bastıran istediği daireyi alır. DMLKT Emlak Konut için küçük çaplı bir projedir. İstenirse proje 1 yıl içinde de bitirilebilir ve şahsi olarak 4 sene süreceğini de sanmıyorum. İstanbul'da, deprem bölgesinden uzak ve Çam Sakura'ya, İstanbul Havalimanına, Tem Otoyoluna bu kadar yakın bir Emlak Konut projesinin satılamayan dairesi de kalmaz. Daireyi hiç görmeden satın alacak binlerce kişi bulunur.
Bu işin hesabını bilenler 150 m2 3+1 dairenin arsasız maliyeti nedir?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Eşim mimar hocam, istanbul için konuşuyorum..500 konutluk bir yerde 850 bin tl civarı ama m2 düşük..150 de 1 olsun taş çatlasa..
Saol bilgi için. Başka bir yerde görmemiştim bu bilgiyi.
O zaman sertifikayı satmasan bile, yani elinde kalsa bile son günlerde panik satışına gerek yok demektir.
Geriye tek önemli şey kalıyor. Dairelerin gerçek değerini belirlemek ve ona göre alım stratejisi oluşturmak.
İstanbul emlak piyasasını bilmeyen biri olarak, Sarı siteden baktığımda Başakşehirde 2+1 ara kat dairelerin 3 milyon ile 10 milyon TL arasında değişen geniş bir skalada yer aldığını görüyorum.
Yuvarlak hesap 1 milyon sertifikanın arakat 2+1 daireye denk geldiğini düşünürsek buna doğru fiyat belirleyen ve o noktadan alım yapan kişi en kötü ihtimalle 3 yıl zaman kaybeder ama para kaybetmez diye düşünüyorum.
Sertifikaları düzenli toplayanlar olursa sayısı sınırlı olduğu için fiyat sürekli yukarı gitmeye eğilimli olabilir.
Yani sertifika için aşağısı için bir limit var, onun altına düşse bile 3 yıl sonra bu fiyat realize olacak.
Fakat yukarısı için limit üstünde oluşacak heyecana bağlı olacak diye düşünüyorum.
ilçe sınırlarını katakulli ile büyütüp basaksehir dediler ama basaksehirle alakası olmayan bir bölgede...
bütün mahalli hizmetleri sultangaziden alınacak. twitterda resim gördüm onu atayım...
dolmusu sultangazi tramvayı sultangazi tüm toplu tasımalar sultangazi ismiyle olacak...
ordaki daireleri arastırsan daha iyi olur...
aralarında sadece üst gecit var...
![]()
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri